I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Se dina publicerade produkter

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Klicka här om du vill ha information om hur du visar produkter i Merchant Center Next.

På sidan Produktlista i Google Merchant Center finns detaljerad information om dina inskickade produkter, inklusive verktyg som hjälper dig att förstå godkännandestatus, momssatser och fraktberäkningar. Använd de tillgängliga filtreringsalternativen om du vill filtrera produktinformation eller visa uppgifter för enskilda produkter.

Få en snabb översikt över alla produkter

Korten högst upp på sidan Produktlista visar status för alla produkter i ditt Merchant Center-konto. Du kan visa följande:

• Totalt antal produkter som har laddats upp till ditt konto
  • Antalet produkter som nyligen har lagts till eller uppdaterats
  • Antalet produkter med förslag på åtgärd
  • Antalet produkter med kvalificeringsmärken för kampanj, rea eller prissänkning

Du kan välja ett antal på kortet för att filtrera sidan Produktlista (välj till exempel antalet produkter som har förslag på åtgärd för att visa alla produkter som matchar filtret).

Visa en lista med alla produkter

På sidan Produktlista kan du visa produktdatainformation som:

• Klick som dina produkter har fått
  • Pris
  • Skick
  • Tillgänglighet
  • Status (visa en definition för varje produktstatus)
  • Klickpotential

Klickpotential

En produkts klickpotential är dess uppskattade resultatpotential jämfört med dina mest lönsamma produkter. Klickpotentialen för en produkt hjälper dig att prioritera vilka produkter som behöver åtgärdas samt ger dig en bild av produkternas potential. Potential beräknas utifrån tidigare trafik, produktdata och efterfrågan. Det finns flera möjliga värden för klickpotential:

• En ikon som representerar hög klickpotential för en produkt i användargränssnittet i Merchant Center. Hög: Potential att få ungefär lika många klick som dina mest lönsamma produkter
  • En ikon som representerar medelhög klickpotential för en produkt i användargränssnittet i Merchant Center. Medel: Potential att få ett måttligt antal klick jämfört med dina mest lönsamma produkter
  • En ikon som representerar låg klickpotential för en produkt i Merchant Center-gränssnittet. Låg: Potential att få ett lågt antal klick jämfört med dina produkter med bäst resultat

information Om ingen klickpotential visas betyder det att Google fortfarande beräknar klickpotentialen. Kom tillbaka senare om du vill se produktens klickpotential.

På sidan Produktlista kan du bland annat göra följande:

• Filtrera: Om du vill visa data för specifika filter i tabellen väljer du en kategori i rullgardinsmenyn med filterikonen En bild på ikonen Filterlista för Merchant Center. Välj en precisionsinställning och ange eventuella sökord. Du kan filtrera utifrån följande termer:
  • Anpassa: Om du vill ändra kolumnerna i tabellen väljer du vilka kolumner du vill visa och ordningen på kolumnerna med kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads. Du kan också spara kolumnuppsättningen genom att välja alternativet Spara kolumnuppsättningen och ge den ett namn. Sparade kolumnuppsättningar visas när du klickar på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads.
  • Ta bort: Ta bort produkterna individuellt från produktlistan.
  • Sortera: Klicka på rubrikerna för att sortera produkter efter kategori.

Visa information om en specifik produkt

Information och verktyg visas när du klickar på en produkttitel:

• Produktöversikt: Visa en översikt över produkten (titel, länk och produktbild) och godkännandestatus över program. Om det finns ett problem med din produktbild kan det visas här. Om din produkt underkändes kan du se mer information om varför i avsnittet Varans status på sidan. Läs mer om underkännande av varor
  • Teknisk information: Visa utgångsdatum, datum för skapande och källa för primärt flöde för din produkt samt kartlagda onlineerbjudanden för lokala produkter.
  • Resultat: Visa senaste klick för den här produkten på Shopping-annonser och gratisannonser.
  • Varans status: Visa en lista över aktuella problem med den här produkten och berörda program. Om produkten inte godkänns på grund av vissa policyöverträdelser kan du också se ett alternativ för att begära en granskning av varan genom att klicka på Begär granskning. Läs mer om inte godkända varor på grund av policyöverträdelser
  • Lagerinformation: Visa lagerinformation om dina lokala produkter.
  • Beräkningar för moms och frakt: Med det här verktyget kan du se de moms- och fraktpriser som visas för slutanvändarna för den produkten. I länder där du kan ange fraktsatser baserade på fraktmål (till exempel i USA och Japan) måste du ange ett fraktmål innan du kan beräkna ett resultat. För alla andra länder beräknas fraktpriset efter vilket land som anges.
  • Råflödesattribut: Visa de värden som du skickade in för varje attribut i din produktinformation för den här artikeln.
  • Slutliga attribut: Visa de bearbetade värdena för varje attribut i din produktdata för den här varan, med attributändringar som görs av tilläggsflöden, automatiska varuuppdateringar, med flödesregler tillämpade, och efter att attribut avvisats. Detta är de värden som Google använder för att visa dina produkter.
  • Avvisade attribut: Visa värden som har tagits bort eftersom de är ogiltiga eller eftersom du har angett mer än det maximala antalet värden som stöds för attributet.
  • Information som hittats på din webbplats: Visa produktinformationen (som pris [price] och tillgänglighet [availability]) som vi hittade på din webbplats för den här produkten. Uppgifterna kan användas för att uppdatera produktannonsen. Läs mer om automatiska varuuppdateringar.
  • Kvalificerade märken: Om du har kampanj, rea eller sänkt pris på en produkt kan ett märke visas bredvid produkten på Google. Exempelvis ”Köp 3 och få 20 % rabatt”.

Ladda ned produktinformation

Du kan ladda ned din produktdata i tabbavgränsat TSV-format från sidan Produktlista.

1. [Valfritt] Filtrera produktlistan efter status, tillgänglighet, flödeskälla, land, produkttyp eller andra produktdataattribut.
  2. Klicka på nedladdningsknappen En bild på nedladdningsikonen för Google Ads och Merchant Center.
    • Meddelandet Genererar filen … visas längst ned på skärmen.
  3. När meddelandet Redo för nedladdning visas klickar du på Ladda ned.

Nedladdad produktdata består av rådata som skickats till Google via ditt primära flöde och eventuella ändringar från tilläggsflöden, flödesregler och automatiska varuuppdateringar. Då kan du se din produktdata medan Google använder den och hitta ändringar som du kan göra för att förbättra resultatet.

Obs! Även om den nedladdade informationen vanligtvis innehåller den senaste produktinformationen kan det hända att bearbetningen fördröjs om du nyligen skickat in ett flöde eller skapat ett manuellt erbjudande, vilket gör att viss information är inaktuell.

Kontoanvändare kan göra nedladdningar samtidigt. Det finns gränser för antalet nedladdningar per konto och dag och antalet produkter som kan ingå i varje nedladdning.

• Om du får ett felmeddelande om att du har överskridit gränsen för en nedladdning kan du använda fler filter för att minska antalet produkter och försöka igen
  • Om du får ett felmeddelande om att du har nått dagens gräns för nedladdning kan du försöka igen senare

Vanliga orsaker till att produkterna inte visas

Om dina varor inte visas letar du efter fel i ditt Google Merchant Center-konto med hjälp av sidorna Produkter, Diagnostik och Översikt i ditt konto. Fel kan till exempel uppstå om din produktdata inte bearbetas som den ska i Merchant Center, om ett obligatoriskt attribut inte finns med eller om en artikel strider mot en policy. Det kan ta upp till två timmar innan din produktdata visas i produktlistan.

Om det inte finns några fel i ditt konto kommer här några vanliga orsaker till att dina produkter inte visas:

Dina produkter är vilande

Statusen Vilande visas för dina produkter på sidorna Produkter, Diagnostik och Översikt i ditt konto.

En väntande produkt visas inte i annonser eller gratisannonser eftersom den bearbetas av Google. Din produkt kan ha väntande status på grund av något av följande skäl:

• Du är ny på Merchant Center och/eller dina produkter väntar på den första granskningen. När du lägger till ett nytt flöde eller laddar upp produktdata på kontot för första gången granskar våra specialister ditt konto för att se till att det uppfyller våra policyer och krav för Shopping och att den information som tillhandahålls motsvarar produktdataspecifikationerna. Bearbetningen kan ta upp till tre arbetsdagar för Shopping-annonser och några veckor för andra funktioner, till exempel gratisannonser.
  • Din produkt har en väntande bildgenomsökning. Just nu behöver du inte göra någonting. Bilden visas automatiskt när vi har hämtat den. Vi hör av oss om vi upptäcker några problem. Bearbetningen baseras på programkrav och kan ta allt från tre arbetsdagar till några veckor för Shopping-annonser och andra funktioner (till exempel gratisproduktannonser).
Obs! Ladda bara upp ett flöde en gång såvida du inte ändrar produktdata. Om du laddar upp ett flöde som redan har laddats upp kan processen börja om från början.

Läs mer om produktstatusdefinitioner

SafeSearch är på

Funktionen är aktiverad som standard och kan förhindra att vissa av dina produkter visas. Läs mer om hur du stänger av SafeSearch

Om du anser att en produkt är felaktigt klassificerad som barnförbjuden rekommenderar vi att du tar bort eventuellt vuxet språk eller innehåll.

Du kan också ange att hela webbplatsen är olämplig för minderåriga.

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Shopping-annonser i navigeringspanelen och klicka på Konfiguration.
  3. Klicka på avsnittet Barnförbjudet innehåll.
  4. Markera kryssrutan för Min webbplats innehåller produkter som är barnförbjudna enligt definitionen i Googles policy.

Läs mer om vår policy för innehåll som riktar sig till vuxna

Dina produkter har förfallit

För att hålla det visade innehållet i Shopping-annonser och kostnadsfri produktinformation uppdaterat går alla produkter ut efter 30 dagar. Om du vill förhindra att dina produkter löper ut kan du skicka in din produktdata varje gång du redigerar informationen. Det kan du göra upp till en gång per dag, och minst en gång i månaden.

Du bör också kontrollera Google Ads-kontot och se till att det inte finns några problem med din Shopping-kampanj.