In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Toelatingsgids

Uw producten promoten met Merchant Center

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over hoe u uw producten promoot met Merchant Center Next.

Met advertentiecampagnes kunt u de verkoop een boost geven door klanten te bereiken op meer plaatsen op Google. Als u een campagne maakt in Google Merchant Center, worden uw producten gepromoot op Google Ads-kanalen zoals YouTube, Zoeken en Discover.

Uw advertenties kunnen uitgebreide productinformatie tonen, zoals afbeeldingen, prijzen en winkelnamen. Deze worden gemaakt op basis van gegevenskenmerken uit de productinformatie in uw Merchant Center-feed en worden getoond aan mensen die al op zoek zijn naar de soorten producten die u promoot.

Hoe het werkt

• We gebruiken uw bestaande Merchant Center-productgegevens om te bepalen hoe en waar we uw advertenties tonen.
  • De productgegevens die u indient bij Merchant Center, bevatten details over de producten die u verkoopt. We gebruiken deze gegevens als we een zoekopdracht van een gebruiker koppelen aan uw advertenties. Zo zorgen we ervoor dat de relevantste producten worden getoond. Alle beschikbare producten in Merchant Center worden standaard geadverteerd in uw campagnes.
  • Potentiële klanten ontdekken advertenties voor uw producten op de kanalen van Google (bijvoorbeeld als ze naar een video zoeken op YouTube). Klanten zien informatie zoals een foto van het product, de titel, de prijs, de winkelnaam en andere belangrijke gegevens in de advertentie op basis van de informatie in de feed.
  • Klanten klikken op uw advertenties voor meer informatie over uw producten voordat ze een aankoop doen. U betaalt per klik.

Over Performance Max

Alle campagnes die u in Merchant Center maakt, zijn Performance Max-campagnes. Performance Max is een prestatiegebaseerd campagnetype waarmee u meer klanten kunt vinden en uw doelen kunt bereiken. Performance Max kijkt hiervoor naar de campagne-input, zoals uw budget en uw productfeed, en optimaliseert de prestaties op basis van die input.

Opmerking: Performance Max vervangt het type Slimme Shopping-campagne in Merchant Center.

Als u een Performance Max-campagne maakt in Merchant Center, geeft u het budget, de campagnenaam en het land op waar uw producten beschikbaar zijn.

Als u nog meer controle wilt over de campagne (met bijvoorbeeld biedopties), kunt u de advertentie bewerken met Google Ads. Meer informatie over de functies die beschikbaar zijn voor Performance Max in Google Ads

Aan de slag

Voordat u campagnes kunt maken in Merchant Center, moet u enkele stappen uitvoeren.

Als u zich aanmeldt voor Merchant Center, kunt u selecteren dat u betaalde advertenties wilt tonen voor uw producten. Ook nadat u zich heeft aangemeld, kunt u advertenties instellen door in het linkernavigatiemenu Groei te selecteren en daarna Programma's beheren > Shopping-advertenties te selecteren.

U kunt het instelproces op elk moment starten en stoppen. Zodra u bent begonnen met instellen, worden advertentiecampagnes automatisch toegevoegd aan uw lijst met uit te voeren taken op de pagina Overzicht.

Step 1 Stel in Merchant Center de vereiste informatie in:

Aanbevolen: Hoewel dit optioneel is, kunt u promotie-informatie toevoegen voor uw producten. Promoties zijn speciale aanbiedingen zoals '15% korting' of 'Gratis verzending' waarmee u de interesse van uw klanten kunt vergroten. U kunt promoties in uw advertentiecampagnes markeren.

Step 2 Koppel een Google Ads-account aan uw Merchant Center-account. Iemand met standaardtoegang of beheerderstoegang tot het Google Ads-account moet het koppelingsverzoek goedkeuren.

Step 3 Als u klaar bent, begint u met campagnes maken in Merchant Center.

Step 4 Stel een betaalmethode in het Google Ads-account in om te betalen voor uw advertenties als u campagnes laat lopen.

Nadat u een campagne heeft gemaakt, kunt u prestatiegegevens bekijken of uw campagne bewerken door naar Marketing > Advertentiecampagnes te gaan.

Opmerking: Zorg dat uw producten en advertenties voldoen aan het beleid voor Shopping-advertenties en Google Ads.