I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om Shopping-flöden på YouTube

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Vilka är YouTube Shopping lämpligt för?

• kreatörer (säljare) som har en YouTube-kanal där de vill sälja sina produkter
  • YouTube Shopping-plattformar som hanterar de produkter som kreatörer vill sälja på sina YouTube-kanaler

Registrera erbjudanden direkt via ditt Google Merchant Center-konto som kreatör

Om du är en kvalificerad och inbjuden kreatör kan du registrera dina produkter för YouTube Shopping. Det innefattar att ladda upp ditt produktflöde till Merchant Center och koppla ditt Google Analytics-konto. Sedan ska du länka ditt flöde till din YouTube-kanal och hantera dina produkter i YouTube Studio.

När du har slutfört stegen nedan läggs destinationen YouTube Shopping [YouTube_Shopping] till i ditt produktflöde i Google Merchant Center.

Om du har en Shopify- eller Cafe24-butik kan du besöka hjälpcentret för YouTube och läsa om hur du kopplar din butik till YouTube.

Om du inte använder någon av dessa plattformar kan du kontakta din YouTube-representant för att få mer information om behörighetskraven. Läs mer om hur du kommer igång med funktionerna i YouTube Shopping i din kanal.

Registrera erbjudanden på YouTube Shopping-plattformar som kreatör

Om du visar dina produkterbjudanden på en partners YouTube Shopping-plattform bör du samarbeta direkt med partnern för att lägga till dina produkter, ställa frågor och få hjälp med för felsökning.

Registrera erbjudanden som YouTube Shopping-plattform

Om du vill registrera eller redan är registrerad som deltagande YouTube Shopping-plattform (även kallade Shopping-plattform eller Shopping-återförsäljare) kan du läsa om registreringsstegen i Merchant Center och Google Analytics.

Översikt

YouTube Shopping-plattformar (Shopping-plattformar och Shopping-återförsäljare) har stöd för flera kreatörbutiker och erbjuder länkning från dessa butiker till kreatörernas YouTube-kanaler, vilket kreatörerna måste godkänna i YouTube Studio. YouTube Shopping-plattformar kan ordna produkterna i ett flöde per kreatörbutik eller använda ett enda flöde för att tillhandahålla produkter till flera kreatörer. I båda fallen måste YouTube Shopping-plattformarna tillhandahålla anpassade attribut för varje produkterbjudande. Attributen måste ange vilka kreatörers YouTube-kanaler som produkterna ska göras tillgängliga för.

Obs! Läs mer om hur du kopplar, hanterar och kopplar från din butik på YouTube för mer information om hur du blir en deltagande YouTube Shopping-plattform.

Registrering på Merchant Center

YouTube Shopping-plattformar måste registreras i Google Merchant Center via den vanliga registreringsprocessen för säljare, i samarbete med den YouTube-representant som hanterar ytterligare registreringsprocesser på YouTube. Du måste följa alla YouTube Shopping-policyer.

Flöden

När du laddar upp flöden för kreatörer måste du ange följande anpassade attribut i det primära flödet för varje produkt. Denna produktdata kan laddas upp med standardmetoderna med Content API eller filbaserad uppladdning:

• youtube store url: länk till kanalens butik
  • youtube store name: läsbart namn på kanalens butik
  • youtube channel id: YouTube-kanalens id
  • youtube group id: unikt id med formatet <company_id/name>:<brand>

Obs! youtube group id är ett statiskt attribut som kopplas till en kanal när den godtar ditt förslag på butikslänkning. Om du behöver göra ändringar i detta id för din kreatörbutik kan du kontakta din YouTube Shopping-teknikpartner. Uppdatera inte det här attributet när en kreatör ändrar sitt läsbara butiksnamn, eftersom det medför att YouTube inte hittar tillhörande produkter.

Hantera kreatörer med flera kanaler: Om du behöver göra produkter tillgängliga för flera kanaler som tillhör en enstaka kreatör, till exempel när en kreatör driver flera kanaler och vill länka dem alla till sin butik, kan du fylla i fältet youtube channel id flera gånger för dessa produkter.

Registreringen är klar

När du har slutfört stegen ovan ser du destinationen YouTube Shopping [YouTube_Shopping] i ditt Merchant Center-flöde för den nya kanalens produkter.

Hantera hur du visar upp dina produkter

När du har slutfört stegen ovan för att komma igång med Merchant Center kan du besöka hjälpcentret för YouTube och läsa om hur du kopplar, hanterar eller kopplar från din butik på YouTube.