I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om YouTube Shopping-feeder

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Disse bør registrere seg for YouTube Shopping:

• skapere (dvs. selgere) som har en YouTube-kanal og ønsker å selge produktene sine i kanalen
  • YouTube Shopping-plattformer som administrerer produktene til skapere som ønsker å selge produktene sine i YouTube-kanalen sin

Skapere kan registrere tilbud direkte via Google Merchant Center-kontoen sin

Hvis du er en kvalifisert og invitert skaper, kan du registrere produktene dine på YouTube Shopping. Du må laste opp produktfeeden din til Merchant Center og tilknytte Google Analytics-kontoen din. Deretter må du knytte feeden og YouTube-kanalen din sammen og så administrere produktene i YouTube Studio.

YouTube Shopping-destinasjonen [YouTube_Shopping] blir lagt til i produktfeeden din i Google Merchant Center når du har fullført registreringstrinnene nedenfor.

Hvis du har en Shopify- eller Cafe24-butikk, kan du gå til brukerstøtten for YouTube for å finne ut hvordan du knytter butikker til YouTube.

Hvis du ikke bruker noen av disse plattformene, kan du kontakte YouTube-representanten din for å finne ut mer om kvalifikasjonskravene. Finn ut mer om hvordan du kan komme i gang med YouTube Shopping-funksjonene i kanalen din.

Skapere kan registrere tilbud via YouTube Shopping-plattformer

Hvis en partners YouTube Shopping-plattform er vert for produkttilbudene dine, bør du samarbeide direkte med partneren om å legge til produkter, stille spørsmål og feilsøke problemer.

Registrer tilbud via en YouTube Shopping-plattform

Hvis du vil registrere deg eller du allerede er registrert som en deltakende YouTube Shopping-plattform (også kalt Shopping-plattform eller Shopping-forhandler), kan du gjennomgå registreringstrinnene i Merchant Center og Google Analytics.

Oversikt

YouTube Shopping-plattformer (også kalt Shopping-plattformer og Shopping-forhandlere) har støtte for flere skaperbutikker og foreslår å opprette tilknytning fra butikkene sine til YouTube-kanalene sine. Dette må skaperne godta i YouTube Studio. YouTube Shopping-plattformer kan organisere produkter som én feed per skaperbutikk, eller bruke én enkelt feed for å levere produkter til flere skapere. I begge disse tilfellene må YouTube Shopping-plattformene oppgi tilpassede attributter for hvert produkttilbud. Disse attributtene må indikere for YouTube hvilke skaperkanaler produktene skal gjøres tilgjengelige for.

Merk: Finn ut mer om hvordan du tilknytter, administrerer og fjerner tilknytning til butikker på YouTube for å få innsikt i hvordan du kan bli en deltakende YouTube Shopping-plattform.

Registrering i Merchant Center

YouTube Shopping-plattformer må registrere seg for Google Merchant Center via standardregistrering for selgere, ved å samarbeide med YouTube-representanten som administrerer flere registreringsprosesser på YouTube. Alle retningslinjene for YouTube Shopping må overholdes.

Feeder

Når du laster opp feeder for skapere, må du legge inn de egendefinerte tilleggsattributtene nedenfor i hovedfeeden din for hvert produkt. Denne produktinformasjonen kan lastes opp i henhold til standard Content API eller filbaserte opplastingsmetoder:

• youtube store url: link til kanalens butikk
  • youtube store name: lesbart navn på kanalens butikk
  • youtube channel id: ID-en for YouTube-kanalen
  • youtube group id: den unike ID-en for skjemaet <company_id/name>:<brand>

Merk: youtube group id er et statisk attributt som tilknyttes en kanal når den godtar forslaget ditt om tilknytning til butikken. Hvis du trenger å gjøre endringer i YouTube-gruppe-ID-en til skaperbutikken din, kan du kontakte den tekniske partneren for YouTube Shopping. Ikke oppdater dette attributtet når en skaper endrer det lesbare navnet på butikken sin, for ellers kan ikke YouTube finne de tilknyttede produktene.

Administrering av skapere med flere kanaler: Hvis du vil gjøre produkter tilgjengelige for flere kanaler for én enkelt skaper, for eksempel hvis en skaper drifter flere kanaler og vil knytte alle kanalene til butikken sin, sender du inn gjentakende youtube channel id-felt for disse produktene.

Registreringen er fullført

Når du har fullført alle trinnene ovenfor, kan du se at YouTube Shopping-destinasjonen [YouTube_Shopping] er aktivert for de nye kanalproduktene i Merchant Center-feeden din.

Administrer hvordan du viser frem produktene dine

Når du har fullført de ovennevnte registreringstrinnene for Merchant Center, kan du gå til brukerstøtten for YouTube for å finne ut hvordan du kobler til, administrerer eller kobler fra butikker på YouTube.