In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over YouTube Shopping-feeds

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Wie zich moet registreren bij YouTube Shopping:

• Creators (verkopers) die een YouTube-kanaal hebben en hun producten op het kanaal willen verkopen
  • YouTube Shopping-platforms die de producten beheren van creators die hun producten op hun YouTube-kanaal willen verkopen

Aanbiedingen direct instellen via uw Google Merchant Center-account als creator

Als u een uitgenodigde creator bent en in aanmerking komt, kunt u uw producten aanbieden via YouTube Shopping. Upload uw productfeed naar Merchant Center en koppel uw Google Analytics-account. Daarna koppelt u uw feed aan uw YouTube-kanaal en beheert u uw producten in YouTube Studio.

De bestemming YouTube Shopping [YouTube_Shopping] wordt toegevoegd aan uw productfeed in Google Merchant Center nadat u de volgende stappen heeft doorlopen.

Als u een Shopify- of Cafe24-winkel heeft, gaat u naar het Helpcentrum van YouTube voor meer informatie over hoe u uw winkel koppelt aan YouTube.

Als u niet met een van deze platforms werkt, neemt u contact op met uw YouTube-vertegenwoordiger voor meer informatie over de deelnamevereisten. Ontdek meer informatie over hoe u aan de slag gaat met YouTube Shopping-functies op uw kanaal.

Aanbiedingen instellen via YouTube Shopping-platforms als creator

Als uw productaanbiedingen worden gehost op het YouTube Shopping-platform van een partner, moet u rechtstreeks samenwerken met uw partner om uw producten toe te voegen, vragen te stellen en support te krijgen bij het oplossen van problemen.

Aanbiedingen instellen als YouTube Shopping-platform

Als u geregistreerd wilt worden of al bent geregistreerd voor een van de deelnemende YouTube Shopping-platforms (ook wel Shopping-platforms of Shopping-verkopersgenoemd), controleert u de registratiestappen in Merchant Center en Google Analytics.

Overzicht

YouTube Shopping-platforms (oftewel Shopping-platforms en Shopping-verkopers) ondersteunen meerdere winkels van creators en stellen voor om hun winkels te koppelen aan hun YouTube-kanalen. Creators moeten dit accepteren in YouTube Studio. Op YouTube Shopping-platforms kunnen producten als één feed per creatorwinkel worden geordend of kan één feed worden gebruikt om producten aan meerdere creators te leveren. In beide gevallen moeten YouTube Shopping-platforms aangepaste kenmerken opgeven voor elke productaanbieding. Deze kenmerken moeten aan YouTube vermelden voor welke kanalen de producten beschikbaar moeten worden gesteld.

Opmerking: Kom meer te weten over hoe u uw winkel op YouTube koppelt, beheert en ontkoppelt om te leren hoe u een deelnemend YouTube Shopping-platform wordt.

Registratie in Merchant Center

YouTube Shopping-platforms moeten worden geregistreerd bij Google Merchant Center via het standaard registratieproces voor verkopers. Dit gebeurt in samenwerking met uw YouTube-vertegenwoordiger, die aanvullende registratieprocessen in YouTube beheert. U moet u houden aan het YouTube Shopping-beleid.

Feeds

Als u feeds voor creators uploadt, moet u voor elk product de volgende aanvullende aangepaste kenmerken opgeven in uw primaire feed. Deze productgegevens kunnen worden geüpload volgens de standaard Content API of via bestandengebaseerde uploadmethoden:

• youtube store url: Link naar de winkel van het kanaal
  • youtube store name: Leesbare naam van de winkel van het kanaal
  • youtube channel id: YouTube-kanaal-ID
  • youtube group id: Unieke ID in de vorm <bedrijfs_id/naam>:<merk>

Opmerking: De youtube group id is een statisch kenmerk dat aan een kanaal wordt gekoppeld op het moment dat het uw voorstel voor winkelkoppeling accepteert. Neem contact op met uw technische partner van YouTube Shopping als u de youtube group id van uw creatorwinkel wilt wijzigen. Update dit kenmerk niet als een creator de leesbare winkelnaam wijzigt, anders kan YouTube de bijbehorende producten niet vinden.

Creators met meerdere kanalen beheren: Als u producten voor één creator beschikbaar wilt maken voor meerdere kanalen, bijvoorbeeld als een creator meerdere kanalen beheert en deze allemaal aan de winkel wil koppelen, dient u herhaaldelijk de velden youtube channel id in voor die producten.

Registratie afgerond

Nadat u alle bovenstaande stappen heeft afgerond, kunt u de bestemming YouTube Shopping [YouTube_Shopping] vinden in uw Merchant Center-feed voor de producten van het nieuwe kanaal.

Beheren hoe u uw producten onder de aandacht brengt

Ga naar het Helpcentrum van YouTube voor meer informatie over hoe u uw winkel op YouTube koppelt, beheert of ontkoppelt nadat u de bovenstaande stappen voor registratie in Merchant Center heeft afgerond.