I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Send inn feeder via planlagte hentinger

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Veiledning

Slik oppretter eller endrer du en henteplan for en datafeed:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Velg Produkter på navigasjonsmenyen, og klikk deretter på Feeder.
  3. Klikk på navnet på feeden du vil planlegge henting av.
  4. Klikk på Innstillinger fra menyen for underordnede sider til venstre, og velg plantypen i rullegardinmenyen ved siden av Henteplan.
  5. Angi ønsket frekvens, tid og plassering for feeden. (Viktig: Nettadressen for filplasseringen må begynne med http://, https://, ftp:// eller sftp://.)
  6. Hvis det kreves brukernavn og passord for å få tilgang til filen, må du oppgi riktig påloggingsinformasjon, slik at Google får tilgang til filen.
  7. Klikk på Oppdateringsplan for å lagre endringene, eller klikk på Oppdater og hent nå for å utløse en umiddelbar henting og opplasting av filen fra den angitte nettadressen.
Tips: Planlegg hentinger når du har utført alle ønskede oppdateringer av produktinformasjonen. Dette sikrer at den nyeste informasjonen gjenspeiles i feeden Google mottar. Unngå å planlegge henting før du gjør endringer, siden det kan føre til forsinkelser i visningen av oppdateringer i Google Merchant Center.

Merk:

• Størrelsen på filen du lager en plan for, må være mindre enn 4 GB, og brukeragentene «Googlebot» og «AdsBot-Google» må ha tilgang til katalogen der feeden er lagret.
  • Sørg for at nettadressen for feeden peker direkte til feedfilen din, som skal være i et av filformatene som støttes. Merk at hvis nettadressen peker til en HTML-side på nettstedet ditt, får vi ikke behandlet feeden.

Kvalifiserte filplasseringer

Google Merchant Center har støtte for opplasting via planlagt henting med protokollene HTTP, HTTPS, FTP og SFTP.

• Hvis du sender inn innhold via FTP, HTTP eller HTTPS, må du huske at feltene for passord og brukernavn er valgfrie. Om det ikke kreves slik påloggingsinformasjon, lar du disse feltene stå tomme.
  • Hvis du sender inn innhold via SFTP, er feltene for passord og brukernavn obligatoriske.
  • Hvis du konfigurerer en planlagt henting i Merchant Center, kan du ikke bruke Googles SFTP-tjener (sftp://partnerupload.google.com) som nettadresse for feeden din.

Merk: Med planlagt henting er tjenerne våre vert for feedfilene dine. Hvis du selv er vert for filene på en SFTP- eller FTP-tjener, gjelder feltene for brukernavn og passord under Tidsplan legitimasjonen for tjeneren din. Denne påloggingsinformasjonen er ikke den samme som for SFTP-/GCS-siden, som inneholder brukernavnet og passordet du trenger for å få tilgang til Googles SFTP-opplastingstjener.

Feilsøking for planlagte hentinger

Hvis du opplever problemer, kan du ta en titt på delen om opplastingsproblemer i veiledningen for feilsøking av feeder.