In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Feeds indienen via gepland ophalen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Instructies

Zo maakt of bewerkt u een schema voor een datafeed:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Selecteer Producten in het navigatiemenu en klik op Feeds.
  3. Klik op de naam van de feed die u wilt inplannen.
  4. Klik in het subpaginamenu aan de linkerkant op Instellingen en selecteer een schematype in het dropdownmenu naast Ophaalschema.
  5. Plan de gewenste frequentie, tijd en locatie van uw feed. (Belangrijk: De URL van uw bestandslocatie moet beginnen met http://, https://, ftp:// of sftp://.)
  6. Geef de benodigde inloggegevens op (als een gebruikersnaam en wachtwoord vereist zijn voor toegang tot uw bestand), zodat Google toegang tot uw bestand kan krijgen.
  7. Klik op Schema updaten om uw wijzigingen op te slaan of op Updaten en nu ophalen om het bestand onmiddellijk op te halen en te uploaden vanaf de opgegeven URL.
Tip: Plan ophaalacties in nadat u alle gewenste updates in uw productgegevens heeft doorgevoerd. Zo zorgt u ervoor dat uw meest recente informatie wordt weergegeven in de feed die Google ontvangt. Plan geen ophaalacties in voordat u wijzigingen aanbrengt. Hierdoor kan het langer duren voordat updates in Google Merchant Center worden weergegeven.

Opmerking:

• De grootte van het door u ingeplande bestand mag maximaal 4 gigabyte (GB) zijn. Let er ook op dat de user-agents Googlebot en AdsBot-Google toegang tot de directory met de feed hebben en niet worden geblokkeerd.
  • Zorg ervoor dat de feed-URL rechtstreeks verwijst naar uw feedbestand in een van de ondersteunde bestandsindelingen. Als u verwijst naar een HTML-pagina van uw website, kan uw feed niet worden verwerkt.

Geschikte bestandslocaties

Google Merchant Center biedt ondersteuning voor het gepland ophalen van uploads via de protocollen HTTP, HTTPS, FTP en SFTP.

• Als u feeds indient via het protocol FTP, HTTP of HTTPS, moet u er rekening mee houden dat de velden voor gebruikersnaam en wachtwoord optioneel zijn. Laat ze leeg als er geen gebruikersnaam en wachtwoord vereist zijn.
  • Als u feeds indient via het protocol SFTP, zijn de velden voor gebruikersnaam en wachtwoord wel vereist.
  • Als u gepland ophalen instelt in Merchant Center, kunt u de SFTP-server van Google (sftp://partnerupload.google.com) niet gebruiken als uw feed-URL.

Opmerking: Met gepland ophalen host u uw feedbestanden op uw servers. Als u uw bestanden op een SFTP- of FTP-server host, verwijzen de velden voor gebruikersnaam en wachtwoord onder Planning naar de inloggegevens voor uw server. Deze inloggegevens verschillen van de gegevens op de pagina SFTP/GCS. Daar vindt u de gebruikersnaam en het wachtwoord die nodig zijn voor toegang tot de SFTP-uploadserver van Google.

Problemen met gepland ophalen oplossen

Ondervindt u problemen? Bekijk dan het gedeelte over uploadproblemen in onze probleemoplossingsgids voor feeds.