I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Problem med verifiering av onlinebutikens webbadress

En anpassad ikon för Merchant Center Next-artiklar

På den här sidan

Förstå varför problemet uppstår

Du kan ha problem med att göra anspråk på webbadressen till din onlinebutik av flera skäl.

Du har inte verifierat webbadressen till onlinebutiken

Du kan bara göra anspråk på en onlinebutiks webbadress för ditt Merchant Center-konto efter att du har verifierat webbadressen. Verifieringen görs via onboardingen som en del av bekräftelsesteget för onlinebutiken.

Anspråk har gjorts på webbadressen på en högre nivå i domänsökvägen

Om du ser ett felmeddelande om att anspråk har gjorts på din webbadress på en högre nivå har ett annat Merchant Center-konto gjort ett anspråk som går före ditt. Till exempel kan du inte göra anspråk på webbadressen http://butik.exempel.com om ett annat Merchant Center-konto redan har gjort anspråk på webbadressen http://exempel.com, eftersom det andra anspråket har gjorts på en högre nivå i domänsökvägen.

Webbplatstaggar har placerats felaktigt eller ändrats

Du kan inte slutföra webbplatsverifieringen om du har ändrat taggen eller om du har placerat den felaktigt i HTML-koden. Om du till exempel använder en HTML-tagg ska du se till att metataggen infogas i <head>-delen av webbplatsens startsida före <body>-avsnittet. Om du vill ha specifika anvisningar om hur du implementerar taggen för var och en av de fyra verifieringsmetoderna kan du läsa om hur du verifierar och gör anspråk på butikens webbplats.

Ingen ägare har angetts i Search Console

Om du redan har ett Search Console-konto ställs verifieringen in om Search Console-ägaren matchar en användare i Merchant Center. Om användarna skiljer sig åt måste du se till att användaren som verifierar webbplatsen läggs till i båda.

Personen som försöker verifiera har inte redigeringsbehörighet

Google Analytics-användaren måste ha redigeringsbehörighet för Google Analytics-kontot som används på sidan och vara en användare eller administratör i Merchant Center. Om användarna skiljer sig åt måste du se till att användaren som verifierar webbplatsen läggs till i båda.

Din e-handelsplattform kräver att du använder en annan verifieringsmetod

E-handelsplattformar kan ha rekommenderade alternativ för att hjälpa dig att verifiera din webbplats med Google Merchant Center eller Google Search Console. Läs mer hos den aktuella plattformen.

Personen som försöker verifiera har inte åtkomst till en e-postadress som är kopplad till webbplatsen

Google kräver att du kan bevisa att du har åtkomst till en e-postadress som är kopplad till webbplatsen. E-postadressen kan verifieras om den är kopplad till webbplatsdomänen eller om den finns med på webbplatsen.

Bekräftelsemeddelandet har hamnat i skräppostmappen

Kontrollera alla dina e-postmappar, t.ex. skräppost, socialt, marknadsföring och kampanjer. Om du inte har fått bekräftelsemeddelandet efter tre minuter skickar du bekräftelsekoden igen i Merchant Center.

Verifieringskoden har inte angetts korrekt

Du måste kopiera och klistra in verifieringskoden i kodfältet i Merchant Center. Kodfältet fylls inte i automatiskt genom att klicka på länken i verifieringsmeddelandet.

Så här åtgärdar du problemet

Step 1 Se till att du har verifierat webbplatsen med en av de fem metoder som beskrivs här.

Step 2 Om det inte var du som skapade kontot eller verifierade webbadressen till onlinebutiken kan du kontakta personen som gjorde det och be hen att antingen slutföra processen eller lägga till dig som behörig att slutföra processen.