I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Slik løser du problemer med bekreftelse av adressen til en nettbutikk

Et egendefinert ikon for Merchant Center Next-artikler

På denne siden

Årsaker til problemet

Det kan være flere årsaker til at du har problemer med å gjøre krav på adressen til nettbutikken din.

Du har ikke bekreftet adressen til nettbutikken

Du må ha bekreftet adressen til nettbutikken før du kan gjøre krav på den via Merchant Center-kontoen din. Dette gjør du i løpet av registreringsprosessen, når du bekrefter nettbutikken din.

Noen har gjort krav på nettadressen på et høyere nivå i domenebanen

Hvis du ser en feil om at noen har gjort krav på nettadressen på et høyere nivå, har en annen Merchant Center-konto fremsatt et krav som har forrang over ditt. Du kan for eksempel ikke gjøre krav på nettadressen http://shop.example.com hvis en annen Merchant Center-konto allerede har gjort krav på nettadressen http://example.com, siden sistnevnte ligger på et høyere nivå i domenebanen.

Nettstedstagger er feil plassert eller endret

Hvis du har endret taggen eller feilplassert den i HTML-koden, kan du ikke fullføre bekreftelsen av nettstedet. Hvis du for eksempel bruker en HTML-tag, må du sørge for at metataggen er satt inn i «<head>»-delen av nettstedets startside, før «<body>»-delen. Hvis du trenger konkret veiledning i tagimplementering for hver av de fire bekreftelsesmetodene, kan du lese om hvordan du bekrefter og gjør krav på nettstedet for butikken din.

Det er ikke angitt noen eier i Search Console

Hvis du allerede har en Search Console-konto, angis bekreftelsen hvis Search Console-eieren samsvarer med en bruker i Merchant Center. Hvis brukerne er ulike, må du sørge for at brukeren som skal bekrefte nettstedet, blir lagt til begge steder.

Personen som prøver å bekrefte, har ikke redigeringstilgang

Google Analytics-brukeren må ha redigeringstilgang til Google Analytics-kontoen som brukes av den aktuelle siden, og vedkommende må også være bruker eller administrator i Merchant Center. Hvis brukerne er ulike, må du sørge for at brukeren som skal bekrefte nettstedet, blir lagt til på begge stedene.

Netthandelsplattformen krever at du bruker en annen bekreftelsesmetode

Netthandelsplattformer kan ha foretrukne alternativer som du kan bruke til å bekrefte nettstedet ditt med Google Merchant Center eller Google Search Console. Kontakt den aktuelle plattformen hvis du vil ha mer informasjon.

Personen som prøver å bekrefte, har ikke tilgang til en e-postadresse tilknyttet nettstedet

Google krever at du kan bevise tilgangen til en e-postadresse som er knyttet til nettstedet. E-postadressen kan bekreftes hvis den er tilknyttet nettstedets domene eller er oppført på nettstedet.

E-postbekreftelsen har havnet i søppelpostmappen

Sjekk alle e-postmappene dine, inkludert søppelpost, sosialt innhold, markedsføring og kampanjer. Hvis du ikke har fått noen e-postbekreftelse etter 3 minutter, ber du om å få tilsendt bekreftelseskoden på nytt i Merchant Center.

Bekreftelseskoden er skrevet inn feil

Du må kopiere og lime inn bekreftelseskoden i kodefeltet i Merchant Center. Kodefeltet fylles ikke ut automatisk når du klikker på linken i bekreftelses-e-posten.

Slik løser du problemet

Step 1 Sørg for at du har bekreftet nettstedet på en av de fem måtene som er nevnt her.

Step 2 Hvis det ikke var du som konfigurerte kontoen eller bekreftet adressen til nettbutikken, må du kontakte personen som gjorde det – enten for å fullføre prosessen eller for å legge deg til, slik at du kan fullføre prosessen selv.