In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing: Problemen met URL-verificatie van online winkels

Een eigen icoon voor Merchant Center Next-artikelen

Op deze pagina

Waarom doet het probleem zich voor?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u problemen ondervindt bij het claimen van de URL van uw online winkel.

U heeft de URL van uw online winkel niet laten verifiëren

U kunt een URL voor een online winkel pas claimen voor uw Merchant Center-account nadat u de URL heeft laten verifiëren. Verificatie vindt plaats via het toelatingsproces als onderdeel van de bevestigingsstap voor de online winkel.

De URL is geclaimd op een hoger niveau in het domeinpad

Als u een foutmelding krijgt dat uw URL op een hoger niveau is geclaimd, heeft een ander Merchant Center-account een claim die voorrang krijgt op uw claim. U kunt bijvoorbeeld de URL http://shop.example.com niet claimen als een ander Merchant Center-account de URL http://example.com al heeft geclaimd, omdat dit laatste domein zich op een hoger niveau in het domeinpad bevindt.

Websitetags zijn onjuist geplaatst of gewijzigd

Als u wijzigingen heeft aangebracht in de tag of als u deze onjuist in de HTML-code heeft geplaatst, kunt u de websiteverificatie niet afronden. Als u bijvoorbeeld een HTML-tag gebruikt, moet de metatag in het gedeelte <head> van de homepage van uw site zijn geplaatst vóór het gedeelte <body>. Lees hoe u de website van uw winkel laat verifiëren en claimt. Hier vindt u ook specifieke instructies voor tagimplementaties voor elk van de 4 verificatiemethoden.

Er is geen eigenaar ingesteld in de Search Console

Als u al een Search Console-account heeft, wordt de verificatie ingesteld als de Search Console-eigenaar overeenkomt met een gebruiker in het Merchant Center. Als dit niet het geval is, moet u de gebruiker die de website laat verifiëren aan beide toevoegen.

De persoon die de website probeert te laten verifiëren, heeft geen bewerkingsrechten

De Google Analytics-gebruiker moet bewerkingsrechten hebben voor het Google Analytics-account dat door die pagina wordt gebruikt. Daarnaast moet de betreffende persoon ook een gebruiker of beheerder zijn in Merchant Center. Als dit niet het geval is, moet u de gebruiker die de website laat verifiëren aan beide toevoegen.

Uw e-commerceplatform vraagt u een andere verificatiemethode te gebruiken

Sommige e-commerceplatforms geven mogelijk de voorkeur aan andere opties om uw website te laten verifiëren met Google Merchant Center of Google Search Console. Neem contact op met het platform voor meer informatie.

De persoon die de website probeert te laten verifiëren, heeft geen toegang tot een e-mailadres dat aan de website is gekoppeld

Google vereist dat u kunt aantonen dat u toegang heeft tot een e-mailadres dat aan de website is gekoppeld. Het e-mailadres kan worden geverifieerd als het eindigt met het websitedomein of als het op de website staat.

Uw bevestigingsmail is naar uw spammap gestuurd

Controleer al uw e-mailmappen, inclusief spam, sociaal, marketing en promoties. Als de bevestigingsmail na 3 minuten nog niet binnenkomt, stuurt u de bevestigingscode opnieuw in Merchant Center.

De verificatiecode is niet juist ingevoerd

U moet de verificatiecode kopiëren en in het codeveld in Merchant Center plakken. Het codeveld wordt niet automatisch ingevuld als u op de link in de verificatiemail klikt.

Hoe u dit probleem oplost

Step 1 Zorg dat u uw website heeft laten verifiëren met een van de 5 methoden die hier worden vermeld.

Step 2 Als u niet de persoon bent die het account heeft ingesteld of de URL van uw online winkel heeft laten verifiëren, neemt u contact op met de persoon die dit heeft gedaan om het proces af te ronden of om u toe te voegen als iemand die het proces kan afronden.