Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Rekisteröi Google Sheet ‑syöte Kauppiaskeskuksessa

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos haluat tietoa tuotteiden lisäämisestä uuteen Kauppiaskeskukseen Google Sheetsin avulla, klikkaa tästä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Google Sheet ‑pohjaisen syötteen voi luoda ja rekisteröidä Kauppiaskeskuksessa. Google Sheetsin avulla voit lähettää nopeasti tuotetietoja Google Kauppiaskeskukseen. Google Sheets ja Kauppiaskeskus tarjoavat helppokäyttöisiä malleja ja laajennuksia, joiden avulla voit luoda ja muokata syötteitä.

Uuden Google Sheets ‑syötteen rekisteröiminen

Google Sheetsin kautta rekisteröidyn syötteen voi hankkia olemassa olevan Google Sheets -taulukon kautta tai luodun Kauppiaskeskusmallin kautta (suositus).

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus‑tilillesi.
  2. Klikkaa Tuotteet-kohdasta Syötteet.
  3. Voit luoda uuden syötteen klikkaamalla pluspainiketta .
  4. Valitse kohdemaa klikkaamalla Kohdemaat-kohdasta Lisää.
  5. Valitse avattavasta valikosta Kieli.
  6. Valitse kaikki haluamasi näyttöpaikat kohdasta Näyttöpaikat.
  7. Klikkaa Jatka.
  8. Lisää nimi ensisijaiselle syötteellesi.
  9. Valitse Google Sheets.
  10. Klikkaa Jatka.

Google-laskentataulukot jaetaan sähköpostiosoitteeseen, jonka verkkotunnusosa on @partnercontent.gserviceaccount.com. Käytämme tätä tiliä Sheetin käyttöä ja käsittelyä varten. Sähköpostiosoite on yksilöllinen ja Kauppiaskeskus-tiliisi sidottu. Jos organisaation muiden jäsenten on muokattava syötettä, voit jakaa sen heidän kanssaan.

Huom. Ota Google Driven ulkoinen jakaminen käyttöön välttääksesi virheet Google-laskentataulukkojen lataamisessa. Joskus Google Drive ‐tilin luvat eivät salli taulukon jakamista tilin @partnercontent.gserviceaccount.com kanssa. Tässä tapauksessa sinun on pyydettävä järjestelmänvalvojia sallimaan pääsy.

Uuden Google Sheet ‑mallin luominen

Google Sheet ‑mallissa on automaattisesti täytetty rivi vaadittuja ja suositeltuja määritteitä, määritteiden kuvauksia ja arvovaatimuksia. Mallissa on myös ohjeet tuotetietojen lataamiseen Kauppiaskeskukseen. Jos luot syötettä ensimmäistä kertaa, mallin avulla voit selvittää, mitä kaikkea tuotetiedoissasi on oltava.

1. Valitse kehotettaessa vaihtoehto Luo uusi Google-laskentataulukko mallipohjasta. Valinnainen: Klikkaa Luo latausaikataulu (valinnainen) valitaksesi, milloin syöte haetaan Google-laskentataulukosta.
  2. Klikkaa Jatka.
  3. Myönnä näkyviin tulevassa ponnahdusikkunassa Kauppiaskeskukselle väliaikainen lupa näyttää ja muokata laskentataulukoita ja asiakirjoja. Nämä oikeudet ovat väliaikaisia, ja niitä käytetään vain laskentataulukon mallin lisäämiseen Driveen luomishetkellä.
Luvat on annettava aina, kun uusi laskentataulukon malli luodaan.

Kun olet myöntänyt luvan Kauppiaskeskukselle, uusi syöte näkyy kohdassa Ensisijaiset syötteet. Voit muokata otsikkoriviä tai tarvittaessa päivittää malliin uuden otsikon, jos haluat lisätä valinnaisia määritteitä. Tarkista ennen tuotetietojen lataamista, että kaikki pakolliset määritteet ovat tuotetietosääntöjen mukaisia. Lue lisää tuotetietojen luomisesta Google Sheetsissä.

Luotu malli kohdistetaan valitsemaasi maahan, ja lisätyn datan on oltava kohdemaan vaatimusten ja tuotetietosääntöjen mukaista.

Jos et pysty muokkaamaan uutta mallia, sisäänkirjautumistasi ei välttämättä ole tunnistettu. Klikkaa näytön oikeasta yläkulmasta "Kirjaudu sisään" ja yritä uudelleen.

Valitse olemassa oleva Google-taulukko

Varmista, että tuotetiedot ovat syötteen kohdemaan tukemalla kielellä. Lue lisää kohdemaiden kieli- ja valuuttavaatimuksista.
  1. Valitse kehotettaessa vaihtoehto Valitse olemassa oleva Google Sheets -taulukko.
  2. Valitse avautuvasta ponnahdusikkunasta Google Sheets -taulukko, johon haluat liittää Kauppiaskeskustilisi.
  3. Klikkaa Jatka.
  4. Myönnä näkyviin tulevassa ponnahdusikkunassa Kauppiaskeskukselle lupa näyttää ja muokata laskentataulukoita ja asiakirjoja. Nämä oikeudet ovat väliaikaisia, ja niitä käytetään vain laskentataulukon mallin lisäämiseen Driveen luomishetkellä.
    Luvat on annettava aina, kun uusi laskentataulukon malli luodaan.
  5. Lähetä tuotetiedot Kauppiaskeskukseen klikkaamalla Lataa nyt.

Kun olet rekisteröinyt Google Sheets ‑käyttöisen syötteen Kauppiaskeskuksessa, voit aloittaa tuotetietojen luomisen ja lähettämisen.

Huom. Google Sheets ‐taulukkoa käyttävän datalähteen poistaminen Kauppiaskeskuksesta ei poista itse Google Sheets ‑taulukkoa. Lisäksi ne Kauppiaskeskus-tilin käyttäjät, joilla oli pääsy Google Sheets ‐taulukkoon, säilyttävät pääsyoikeuden. Lue lisää Google Sheets ‑taulukoiden poistamisesta tai jakamisasetusten muuttamisesta.