I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Återförsäljarlicensen kan inte verifieras

Granska dina återförsäljaruppgifter. Skicka in uppgifter om återförsäljarlicensen i formuläret.

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Om återförsäljarlicensen inte kan verifieras underkänns ditt fordonsannonsörkonto vid registreringen. Delstatlig licensiering krävs. För att kunna lösa det här måste du ha en giltig återförsäljarlicens i delstaten där fordonen finns eller säljs. Följ anvisningarna nedan om hur du ansöker om verifiering av återförsäljarlicens.

Obs! Du behöver inte skicka in återförsäljarlicensen i förväg. Skicka bara in om du får underkännandet Återförsäljarlicensen kan inte verifieras.

Anvisningar

Steg 1: Granska uppgifterna i återförsäljarlicensen

• Kontrollera att återförsäljarlicensen är giltig (till exempel utgångsdatum och försäljningsland).

Steg 2: Bekräfta butikskoden

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Produkter i navigeringsmenyn och klicka sedan på Alla produkter.
  3. Välj fordonet i listan.
  4. I avsnittet Lokalt lager kontrollerar du att Butikskoden eller bilhandlarens plats för ditt fordon är kopplad till rätt företagsuppgifter och fysisk adress.

Steg 3: Skicka in uppgifter om återförsäljarlicens

1. Om det behövs skickar du in informationen i formuläret för Ansökan om verifiering av återförsäljarlicens för fordonsannonser.
  2. Vänta tills din ansökan har granskats. Granskningen tar upp till sju dagar.
    • Om återförsäljarlicensen verifieras tas avstängningen bort. Du behöver inte skicka in fler licenser för granskning.
    • Om återförsäljarlicensen inte kan verifieras kan du inte delta i programmet för fordonsannonser, och ditt konto förblir avstängt.

Steg 4: Begär granskning

Om ditt konto eller något av dina produkterbjudanden inte godkänns och du har åtgärdat problemet eller inte håller med om problemet kan du i vissa fall begära en granskning. Om granskningen godkänns försvinner problemet. Om underkännandet kvarstår och du inte vet hur du ska gå vidare kan du kontakta oss för att få hjälp.

Obs! Om du använder en tredjepartsplattform för att lista dina produkter går du till tredjepartsappen för att begära en granskning.