I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Policyer för fordonsannonser (beta)

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Fordonsannonser är ett resultatfokuserat, flerkanaligt annonsformat som gör det möjligt för fordonsannonsörer att marknadsföra hela sitt utbud av nya och begagnade fordon till intresserade kunder som letar online efter fordon att köpa. Formatet är relevant för alla fordonsannonsörer som vill marknadsföra ett fordonslager. Fordonsannonsörerna kan delta och annonsera fordonen genom att ladda upp fordonsflöden till Merchant Center och köra Performance Max-kampanjer i Google Ads. Läs mer om att konfigurera fordonsannonser

Om du vill delta i programmet för fordonsannonser måste du följa policyerna för Shopping-annonser med nedanstående krav och undantag.

Krav för att delta i fordonsannonser

Obs! Undantag från kraven nedan kan gälla beroende på deltagande i betafunktioner.
  • Tillåtna fordonstyper: Endast icke-kommersiella fordon och personbilar.
    • Kategorin utesluter alla fordon där det krävs särskild licens för att köra eller köpa dem, eller som inte är utrustade för att köras på allmän väg.
    • Exempel på fordonstyper som är uteslutna: husbilar, terränggående bilar, motorcyklar, båtar, flygplan, lantbruksfordon, gocart, racerbilar och alla fordon som kräver en kommersiell licens.
  • Endast till salu eller för leasing: Fordon som är tillgängliga för prenumerationer stöds inte.
  • Fordonsauktioner: Fordonsauktioner och auktionsbaserad prissättning stöds inte.
  • Fordonsdelar: Fordonsdelar, tillbehör, däck och tjänster stöds inte.
  • Fordonsregistrering: Fordon som listas för försäljning måste ha en äganderättshandling utan anmärkning, en så kallad ”clean title”. Det innebär bland annat att de inte får ha varit med i en betydande olycka eller ha använts i kommersiellt syfte. Fordon som är registrerade med en äganderättshandling med anmärkning får inte listas i fordonsannonser
    • Exempel på äganderättshandlingar med anmärkning är salvage (bärgning) och lien (panträtt).
  • Återförsäljarlicens: Återförsäljare måste ha en giltig återförsäljarlicens i de delstater, territorier eller provinser där fordonen finns och/eller erbjuds för försäljning. Om du vill ansöka om verifiering av din återförsäljarlicens fyller du i det här formuläret.
    • Exempel är delstatlig återförsäljarlicens, försäljningslicens, information om tillstånd eller företagsregistrering.
    • Körkort eller försäljningskvitton är inte giltig dokumentation som uppfyller detta krav.
  • Endast direktsäljare: Mäklare får inte delta.
  • Mellanhänder och originaltillverkare (OEM): Mellanhänder och originaltillverkare får endast ladda upp fordon från återförsäljare med giltiga licenser.
  • Onlineleverans av fordon: Stöds för närvarande inte.
  • Plats: Du måste ha en fysisk butik så att kunder kan komma och titta på, undersöka och köpa fordonet om de så önskar.
  • Ett konto per delstat: Du får bara lista fordon för försäljning i en enda delstat med ett enda Merchant Center-konto.
  • Bildflöde: Det finns vissa ytterligare bildflödesspecifikationer och bildkrav för fordonsannonser. Läs mer om policyer och riktlinjer för fordonsannonser

Undantag från policyerna för Shopping-annonser

Följande policyer för Shopping-annonser gäller inte fordonsannonser:

• Shopping-innehåll som inte stöds [fordon]: Det är tillåtet att marknadsföra personbilar och pickuper med fordonsannonser.
  • Marknadsför endast produkter som finns i lager: Fordonsannonser kan leda kunden till att genomföra fordonsköpet på plats. För fordonsannonser tillämpar vi därför inte policyn om att länkar som marknadsförs i Shopping-annonser och gratisannonser måste leda användarna direkt till en sida där de kan köpa den annonserade produkten.
  • Webbplatskrav för onlineköp: Kraven för onlineköp och onlinetransaktioner gäller inte för fordonsannonser.
  • Frakt: Fordonsannonser leder till köp och upphämtning på plats. Ingen information om frakt krävs därför.

Betafunktioner för fordonsannonser

Fordonsannonser från följande annonsörer är tillgängliga som betafunktioner:

• annonsörer som erbjuder onlineleverans av fordon
  • säljare som är verksamma i flera delstater på ett enda konto
Obs! Betafunktionerna för fordonsannonser testas och utökas. Det är inledningsvis bara vissa fordonsannonsörer som kan delta i betafunktionerna. Resultatet i länder i betastadiet kan skilja sig från resultatet i länder som inte är det. Det är inte säkert att betafunktionerna kan visas överallt. De kan ändras när som helst och det är inte säkert att de någonsin lanseras helt. Om du vill delta i betafunktionerna anmäler du ditt intresse via det här formuläret.
En del av de här instruktionerna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för information om hur du åtgärdar problemet eller slutför åtgärden. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.