I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Retningslinjer for kjøretøyannonser (beta)

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Kjøretøyannonser er et resultatfokusert omnikanal-annonseformat som annonsører kan bruke til å markedsføre et helt lager av nye og brukte kjøretøy til kunder som er interessert i å kjøpe kjøretøy på nettet. Dette formatet er relevant for alle annonsører som vil promotere kjøretøy de skal selge. Kjøretøyannonsører kan delta ved å laste opp kjøretøyfeeder i Merchant Center og kjøre Performance Max-kampanjer i Google Ads. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer kjøretøyannonser.

For å delta i programmet for kjøretøyannonser må du overholde retningslinjene for Shopping-annonser – med følgende unntak og krav.

Krav for å bruke kjøretøyannonser

Merk: Unntak fra kravene nedenfor kan gjelde hvis du bruker betafunksjoner.
  • Tillatte kjøretøytyper: Bare ikke-kommersielle kjøretøy og passasjerkjøretøy.
    • Kjøretøy som krever et spesialsertifikat for å kjøres eller en spesiell tillatelse for å kunne kjøpes, eller som ikke er tillatt eller utstyrt for bruk på offentlige veier, er ekskludert.
    • Eksempler på ekskluderte kjøretøytyper: campingbiler, ATV-er, motorsykler, lettmotorsykler, båter, fly, gårdskjøretøy, gokarter, racerbiler og kjøretøy som krever kommersielt sertifikat.
  • Bare salg og leasing: Kjøretøy med abonnement støttes ikke.
  • Kjøretøyauksjoner: Kjøretøyauksjoner og auksjonspriser støttes ikke.
  • Bildeler: Bildeler, tilbehør, dekk og service støttes ikke.
  • Kjøretøystatus: Kjøretøy som legges ut for salg, må ha vognkort og kan ikke ha vært utsatt for betydelige skader eller ha heftelser. Kjøretøy med statusdefekter er ikke kvalifisert for kjøretøyannonser.
    • Eksempler på uakseptable kjøretøystatuser: berget, pantsatt osv.
  • Forhandlerlisens: Forhandlere må ha gyldig lisens i delstatene, territoriene eller provinsene der kjøretøyene er og/eller legges ut for salg. Du kan søke om bekreftelse av forhandlerlisensen ved å fylle ut dette skjemaet.
    • Noen eksempler er delstatlig lisens som kjøretøyforhandler, salgslisens, bedriftsregistrering eller informasjon om løyve.
    • Førerkort eller salgskvitteringer er ikke gyldig dokumentasjon for å oppfylle dette kravet.
  • Bare direkteselgere: Meglere kan ikke delta.
  • Innsamlere og produsenter: Innsamlere og produsenter kan bare laste opp kjøretøy fra forhandlere med gyldige lisenser.
  • Levering av kjøretøy på nettet: støttes foreløpig ikke.
  • Beliggenhet: Du må ha en fysisk bedriftsbeliggenhet som kundene kan besøke for å se på kjøretøyet og eventuelt kjøpe det, i delstaten der du har oppført kjøretøyet for kjøp.
  • Én konto per delstat: Du kan bare føre opp kjøretøy for salg i én delstat med én enkelt Merchant Center-konto.
  • Bildefeed: Kjøretøyannonser har flere feedspesifikasjoner og krav knyttet til bilder. Finn ut mer om retningslinjer for kjøretøyannonser

Unntak fra retningslinjene for Shopping-annonser

Følgende retningslinjer for Shopping-annonser gjelder ikke for kjøretøyannonser:

• Shopping-innhold som ikke støttes [kjøretøy]: Lette passasjerbiler og lastebiler kan markedsføres med kjøretøyannonser.
  • Markedsfør bare produkter som er tilgjengelige for direkte kjøp: Kjøretøyannonser kan føre til at en kunde fullfører et kjøp på stedet, og derfor gjelder ikke regelen «Linker som vises i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer, må føre brukerne direkte til en side der de kan kjøpe det annonserte produktet» for kjøretøyannonser.
  • Nettstedskrav for betaling på nettet: Kravet om betaling og transaksjoner på nettet gjelder ikke for kjøretøyannonser.
  • Frakt: Siden kjøretøyannonser krever kjøp og henting på stedet, er det ikke nødvendig med fraktinformasjon.

Betafunksjoner for kjøretøyannonser

Kjøretøyannonser fra følgende annonsører er tilgjengelige som betafunksjoner:

• annonsører som tilbyr levering av kjøretøy på nettet
  • selgere i flere delstater med én enkelt konto
Merk: Betafunksjonene for kjøretøyannonser testes og utvides. I første omgang kan det hende betafunksjoner bare er tilgjengelige for visse kjøretøyannonsører. Resultatene for land i betaprogrammet kan avvike fra resultatene for land som ikke er i betaprogrammet. Betafunksjoner kan kanskje ikke vises overalt, de kan endres når som helst, og det er ikke sikkert at de noen gang lanseres fullt ut. Hvis du vil bruke slike betafunksjoner, kan du fylle ut dette skjemaet for å melde interesse.
Hvis du bruker en tredjepartsplattform, kan det hende at deler av denne veiledningen ikke gjelder for deg. Gå til tredjepartsplattformen for å få veiledning om hvordan du løser problemet og ber om en gjennomgang. Finn ut hvordan du får brukerstøtte hvis du bruker en plattform utenfor Google.