I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om annoteringar om sänkt pris

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Annoteringar om sänkt pris gör det enklare för kunderna att förstå när priset på dina produkter sänks. När kunderna hittar dina produkter på Google ser de märket Sänkt pris.

Så fungerar det

Om du ändrar priset på produkten så att det är lägre än det genomsnittliga priset du angav tidigare kan Google visa märket ”Sänkt pris” för produkten. Märket för ”Sänkt pris” visas bara när det har skett en betydande sänkning jämfört med ett pris som har varit ett relativt stabilt pris för en produkt.

Så här ser det ut

Det nya priset visas som det aktuella priset tillsammans med det ursprungliga priset. Det ursprungliga priset är en referens för konsumenterna så att de kan se skillnaden mellan det ursprungliga priset och det nya priset (om det ursprungliga priset till exempel var 749 USD visas det som ”Kostade tidigare 749 USD” i produktinformationen).

Produkten visas även med märket Sänkt pris. Färgerna som används för annoteringarna varierar beroende på var produkten visas.

En exempelannons som visar ett sänkt pris på en smartklocka

Bilden ovan kan innehålla engelska eller amerikanska dollar. När ett sänkt pris tillämpas på produkten visas det i lokal valuta och på lokalt språk.

Obs! Annoteringar om försäljningspris skiljer sig från annoteringar om sänkt pris har andra krav.

Så här hittar du produkter med annoteringar om sänkt pris

Du kan se vilka produkter som är kvalificerade för annoteringar om sänkt pris genom att besöka sidan Alla produkter i Merchant Center.

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Produkter i navigeringsmenyn.
  3. Välj Alla produkter.
  4. Använd filterikonen En bild på ikonen Filterlista för Merchant Center i tabellen och välj sedan Sänkt pris upptäckt > Ja i menyn.