I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Optimera fraktinställningarna på sidan Fraktöversikt

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

I flera undersökningar rangordnas frakt konsekvent som en av de viktigaste övervägandena för kunder när de fattar köpbeslut online. Det är viktigt att erbjuda kunderna bra fraktinformation så att de kan fatta välgrundade shoppingbeslut.

På sidan Fraktöversikt finns varningar om fraktproblem och information om hur du åtgärdar dem. Sidan anpassas för dig med viktig vägledning, fraktrelaterade nyckeltal och rekommendationer.

Så fungerar det

Öppna sidan Returöversikt genom att logga in på ditt Merchant Center-konto och välja Frakt och returer i verktygs- och inställningsmenynMenyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul].

Din konfiguration

Här kan du se flera olika dimensioner i leveransinformationen Google har fått av dig för att informera dina kunder.

Shipping icon En översikt över dina leveranstjänster, med alternativet att lägga till fler eller redigera befintliga.

Location icon En snabböversikt över dina leveransområden, länkade partner och dataverifiering.

automatic improvement toggle Aktivera automatiska fraktförbättringar (för närvarande endast för leveranser inom USA).

Dina mätvärden

På korten nedan kan du se följande mätvärden för landet som har valts i rullgardinsmenyn till höger.

• Snabböversikt över frakt: Din genomsnittliga fraktkostnad och genomsnittliga leveranstid under de senaste 30 dagarna, inklusive ändringar under de senaste 30 dagarna.
  • Leveranstider: Dina snabbaste och längsta leveranstider, inklusive förändring jämfört med föregående månad.
  • Produkter med och utan fraktkostnad: Antalet produkter i ditt konto med och utan fraktkostnader.
    • Vi rekommenderar att du lägger till fraktkostnader för produkter som för närvarande saknar denna information.  I vissa länder krävs fraktkostnad för att erbjudandet ska vara giltigt. Tänk på att det kan ta några dagar innan nya erbjudanden påverkar det här mätvärdet.
  • Produkter med leveranstider: Antal produkter på ditt konto med och utan leveranstider.
    • Vi rekommenderar att du lägger till leveranstider för produkter som för närvarande saknar den här informationen.

Rekommendationer

Längst ned på sidan visas rekommendationer baserade på dina valda landsfilter (för närvarande endast i USA, men kommer snart även i andra länder). Det kan till exempel innefatta optimeringar av ditt konto, förslag för säsongen eller sätt att korrigera fel.