In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

De overzichtspagina met verzendservices gebruiken om uw verzendinstellingen te optimaliseren

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Uit talrijke onderzoeken blijkt dat verzending een van de belangrijkste overwegingen is wanneer kopers online aankoopbeslissingen nemen. Het is daarom van groot belang om klanten de juiste verzendinformatie te geven, zodat ze tijdens het winkelen een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

De overzichtspagina met verzendservices waarschuwt u bij verzendproblemen en helpt u deze op te lossen. De pagina wordt voor u aangepast met belangrijke richtlijnen, verzendgerelateerde KPI's en aanbevelingen.

Hoe het werkt

U bereikt de overzichtspagina met verzendservices door in te loggen op uw Merchant Center-account en in het menu met tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] Verzending en retourzendingen te selecteren.

Uw instellingen

Hier kunt u de verschillende dimensies bekijken van de verzendinformatie die u aan Google heeft verstrekt om met kopers te delen.

Shipping icon Overzicht van uw verzendservices, met de optie om meer services toe te voegen of bestaande services te bewerken.

Location icon Bekijk in één oogopslag uw verzendlocaties, gekoppelde partners en gegevensverificatie.

automatic improvement toggle Zet automatische verzendverbeteringen aan (momenteel alleen voor verzendingen binnen de VS).

Uw statistieken

Op de onderstaande kaarten ziet u de volgende statistieken voor het land dat is geselecteerd in het dropdownmenu aan de rechterkant.

• Uw verzending in één oogopslag: uw gemiddelde verzendkosten en gemiddelde levertijd in de afgelopen 30 dagen, inclusief wijzigingen in de afgelopen 30 dagen.
  • Uw levertijden: uw snelste en langzaamste levertijden, inclusief wijzigingen in de afgelopen maand.
  • Producten met en zonder verzendkosten: het aantal producten in uw account met en zonder verzendkosten.
    • We raden u aan verzendkosten toe te voegen voor producten waarvoor deze informatie momenteel ontbreekt. In sommige landen is een aanbieding alleen geldig als u verzendkosten heeft opgegeven. Het kan een paar dagen duren voordat nieuwe aanbiedingen worden meegenomen in deze statistiek.
  • Producten met levertijden: het aantal producten in uw account met en zonder levertijden.
    • We raden u aan verzendsnelheden toe te voegen voor producten waarvoor deze informatie momenteel ontbreekt.

Aanbevelingen

Onderaan de pagina ziet u aanbevelingen op basis van het in het filter geselecteerde land (momenteel alleen de VS, maar binnenkort ook andere landen). Dit kunnen optimalisaties voor uw account zijn, seizoensgebonden suggesties of manieren om fouten te corrigeren.