I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Retur- och återbetalningspolicy saknas

Visa en tydlig policy för returer och återbetalning på webbplatsen. Se till att ha med returprocessen, återbetalningsprocessen och kundkraven (returperiod, produktskick, skäl till retur). Om du inte godkänner returer eller återbetalningar ska det framgå tydligt på din webbplats.

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Den här policyn gäller Shopping-annonser och annonser för lokala butikslager med hämtning i dag/senare

Vi har upptäckt att din webbplats inte har någon tydlig retur- och återbetalningspolicy. Därför har ditt konto fått en varning eller underkänts, dina annonser har stoppats eller dina gratisannonser har begränsad synlighet.

Lägg till information om returpolicyn i dina Shopping-annonser och gratisannonser för att förbättra kundupplevelsen. Du kan dela din returpolicy med Merchant Center manuellt eller använda Content API för att dela den automatiskt.

Anvisningar

1. Se till att det finns en retur- och återbetalningspolicy på webbplatsen som kunderna lätt får åtkomst till.
  2. Kontrollera att retur- och återbetalningspolicyn tydligt anger hur kunderna ska utföra åtgärderna, inklusive alla krav och eventuella tidsgränser. Exempel:
    • orsakskoder, garantier och byten
    • vad kunden är skyldig att göra
    • när du erbjuder returer eller återbetalningar
    • inom vilken tidsram du accepterar returer
    • när kunden kan förvänta sig en återbetalning.
  3. Säkerställ att länkar till retur- och återbetalningspolicyn är tillgängliga.
  4. Försäkra dig om att retur- och återbetalningspolicyn är konsekvent på hela webbplatsen (till exempel i sidfoten, på retursidan och i webbannern).
  5. När du inriktar dina produkter på ett visst land ska du använda det landets officiella språk.
    • Retur- och återbetalningspolicyn ska vara på samma språk som webbplatsen.
  6. Alla som besöker din onlinebutik kan komma åt policyn utan att behöva logga in, registrera sig eller ange några personliga uppgifter.