In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing: Ontbrekend retour- en teruggavebeleid

Toon een duidelijk retour- en teruggavebeleid op uw website. Zorg dat u de processen voor retourzending en terugbetaling en de klantvereisten vermeldt (retourperiode, staat van het product, reden voor retourzending). Als u geen retourzendingen of terugbetalingen biedt, vermeldt u dat duidelijk op uw website.

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Dit beleid is van toepassing op Shopping-advertenties en op advertenties met lokale voorraad en de optie om vandaag/later op te halen

We hebben vastgesteld dat uw website geen duidelijk retour- en teruggavebeleid heeft. Daarom is uw account afgekeurd of geldt er een waarschuwing voor, zijn uw advertenties stopgezet en/of zijn uw gratis vermeldingen beperkt zichtbaar.

Voeg informatie over uw retourbeleid toe aan uw Shopping-advertenties en gratis vermeldingen om de klantervaring te verbeteren. U kunt uw retourbeleid handmatig delen met Merchant Center of dit automatisch doen met de Content API.

Instructies

1. Zorg dat uw retour- en teruggavebeleid makkelijk te vinden is voor klanten die uw website bezoeken.
  2. Zorg dat uw retour- en teruggavebeleid duidelijk maakt hoe dit bij u in zijn werk gaat, inclusief de vereisten en tijdlijnen. Voorbeeld:
    • Codes voor redenen, vereisten voor garanties en ruilen
    • Wat de gebruiker moet doen
    • Omstandigheden waaronder retourzending en/of terugbetaling mogelijk is
    • Tijdsbestek waarin u retourzendingen accepteert
    • Wanneer de klant een terugbetaling kan verwachten
  3. Zorg dat de links naar het retour- en teruggavebeleid toegankelijk zijn.
  4. Zorg er ook voor dat het retour- en teruggavebeleid op uw hele website consistent is (bijvoorbeeld in de voettekst, in de banner en op de retourpagina).
  5. Als u uw producten target op een specifiek land, gebruikt u de officiële taal van dat land.
    • Bied het retour- en teruggavebeleid aan in dezelfde taal als de website.
  6. Maak het beleid toegankelijk voor alle gebruikers die uw online winkel bezoeken, zonder in te loggen, zich aan te melden of persoonlijke informatie op te geven.