Om programmet Snabböversikt över shoppingupplevelse

Med programmet Snabböversikt över shoppingupplevelse kan du få hjälp att ge kunder en riktigt bra shoppingupplevelse.

Obs! Det här programmet är endast tillgängligt om du deltar i Köp på Google eller gratisannonser i USA.

Genom att uppfylla vissa kriterier kan du få

Exempel på shoppinggränssnitt med Google-märket G i en butiks profil för att ange att det uppfyller prestationskraven för säljare.

• ett märke i produktinformationen som får användare att känna sig mer trygga med att handla av dig
  • en framträdande placering på Shopping-fliken.

Så fungerar det

Programmet övervakar kundernas upplevelser på flera områden, däribland leveranstid, fraktkostnad, returkostnad och returperioder. Du får betyget Utmärkt, Jämförbar eller Möjlighet för varje mätvärde.

Målet med programmet är att skapa motivation att ge kunderna en fantastisk köpupplevelse. Om kundupplevelsen inte når upp till en viss nivå eller om du inte tillhandahåller viss eller all information som efterfrågas får du kanske inte ta del av förmånerna ovan, men du blir inte heller straffad.

Google kan göra dina erbjudanden mer framträdande på Shopping-fliken eller i kampanjmoduler om du tillhandahåller information om vissa av de områden av kundupplevelsen som anges nedan, men för att få ett märke i produktinformationen måste du skicka in information för alla områden.

Google utvärderar informationen som du tillhandahåller varje dag. Alla mätvärden beräknas utifrån ett exponeringsviktat genomsnitt, men det finns en fast tillbakablicksperiod. Om ditt betyg har varit Möjlighet eller Jämförbar ett tag kan det ta några veckor innan Googles bedömning återspeglar dina förbättringar. Alla säljare på plattformen kan ta del av programmet och resultaten utvärderas i förhållande till alla andra säljare.

Viktigt att tänka på: Om du inte har några betyg eller saknar vissa betyg kan det bero på att du i nuläget inte tillhandahåller informationen som krävs eller att dina erbjudanden inte har fått tillräcklig mycket exponering under tillbakablicksperioden. På fliken Snabböversikt över shoppingupplevelse kan du se vilka områden du har angett information om och ta reda på hur du uppdaterar information som saknas.

Exempel

Barbara's Buckles har ett tomt betyg för leveranstid. De undersöker saken och inser att de tillhandahåller fraktkostnader utan att ange leveranstider. De skapar en leveranstjänst för produkterna som innehåller både fraktkostnad och leveranstid. När tillbakablicksperioden är över uppdateras deras betyg med ett nytt värde som visar leveranstiden, vilket kan öka synlighet och resultat på Shopping-fliken.

Anvisningar

Se ditt resultat

Så här ser du resultatet för varje mätvärde och totalbetyget:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Tillväxt i navigeringsmenyn.
  3. Klicka på Snabböversikt över shoppingupplevelse.

För att få ett märke måste du ha bra resultat i alla obligatoriska mätvärden i förhållande till andra säljare. Alla mätvärden beräknas dagligen och har en tillbakablicksperiod för att säkerställa resultaten över tid.

Förbättra ditt resultat

Mätvärde

Beskrivning

Konfigurera länkar
(Produktinformation)

Skapa länkar
(Köp på Google)

Genomsnittlig leveranstid Information som du delar om hur många dagar det ska ta för kunderna att få sina beställningar

API

Merchant Center

API

Merchant Center

Genomsnittlig fraktkostnad Information som du delar om vad det kostar för kunderna att ta emot beställningar (exklusive kostnaden för varorna)

API

Merchant Center

API

Merchant Center

Genomsnittlig returperiod Information som du delar om hur många dagar kunder har på sig att returnera en vara

API

Merchant Center

API

Merchant Center

Genomsnittlig returkostnad Information som du delar om vad det kostar för kunder att returnera en vara och lagerföra den igen

API

Merchant Center

API

Merchant Center

Hur skiljer sig programmet Snabböversikt över shoppingupplevelse från Standarder för återförsäljare?

Standarder för återförsäljare gäller endast för säljare på Köp på Google, medan programmet Snabböversikt över shoppingupplevelse gäller alla säljare. Målet med Standarder för återförsäljare är att se till att säljarna på Köp på Google följer vissa standarder, medan programmet Snabböversikt över shoppingupplevelse fokuserar på att belöna säljare som levererar en bra kundupplevelse. Om du inte uppfyller kraven i Standarder för återförsäljare kan det leda till påföljder som kontoavstängning, medan programmet Snabböversikt över shoppingupplevelse inte har några sådana påföljder.