I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om Butikkvalitet-programmet

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om Kvalitetsbutikk-programmet i Merchant Center, kan du klikke her.

Med Butikkvalitet-programmet blir det enklere å gi kundene dine en god handleopplevelse.

Dette programmet er tilgjengelig i flere land, og funksjonene varierer. Denne tabellen blir oppdatert etter hvert som flere land/funksjoner blir tilgjengelige.

Land

Kvalitetssignaler
(hvilke signaler som er tilgjengelige, kan variere fra land til land)

Kvalitetspoengsum Kvalitetsbutikk-merket
USA Ja Ja Ja
CA, AU, NZ Ja Nei Ja
IN, JP Ja Nei Nei – kommer i 2024
Resten av verden Nei Nei Nei

Ved å oppfylle visse kriterier kan du få følgende:

Eksempel på handlegrensesnitt der «G»-merket for Google i butikkens profil dokumenterer at butikken oppfyller selgerstandardene.

• «Kvalitetsbutikk»-merket, som vises i oppføringene dine, og som kan gjøre at kundene får mer lyst til å handle hos deg
  • fremtredende plasseringer på «Shopping»-fanen
  • tidlig tilgang til nye Google-funksjoner

På denne siden

Slik fungerer det

Formålet med dette programmet er å måle opplevelsen du tilbyr på flere områder, inkludert frakt, retur, handling, kjøpsopplevelse og butikkvurdering (du finner mer informasjon i delene nedenfor). I hver av de målte kategoriene får du en poengsum på 0–10. Denne poengsummen fastsettes på grunnlag av resultatene for hver beregning i hver kategori. Poengsummen for fraktkategorien inneholder for eksempel beregninger for leveringstid og fraktkostnader. For hver beregning i hver kategori får du vurderingen «Lav», «Ok», «God», «Svært god» eller «Utmerket». Samlet utgjør denne informasjonen kvalitetspoengene dine, som også rangeres på skalaen «Lav» til «Utmerket». For å få «Kvalitetsbutikk»-merket må du få totalvurderingen «Utmerket». Du trenger ikke å få vurderingen «Utmerket» i hver av kategoriene for å få totalvurderingen «Utmerket».

Når du har konfigurert Merchant Center-kontoen din og har godkjente produkter, blir du automatisk registrert i dette programmet. Fremdriften din overvåkes automatisk, og fordelene legges til i tilbudene dine når du krysser en viss terskel.

Formålet med programmet er å motivere selgere til å tilby en utmerket kundeopplevelse – og dette kan du dra nytte av, uavhengig av størrelsen på bedriften din eller hvilken bransje den tilhører. Det har ingen negative konsekvenser for deg om du ikke tilbyr en kundeopplevelse på et visst nivå, eller om du ikke oppgir all eller deler av informasjonen vi ber om. Du kommer bare ikke til å motta fordelene som er nevnt ovenfor.

Hvis du oppgir informasjon i noen av kategoriene for kundeopplevelser som er nevnt nedenfor, kan det hende Google fremhever tilbudene dine på Shopping-fanen eller i markedsføringsmoduler. Du må imidlertid ha totalvurderingen «Utmerket» for å kvalifisere for merket. Verdiene for programberegningene vises ikke direkte til kundene i hvert enkelt tilbud. Programberegningene er basert på et visningsvektet gjennomsnitt, og de vises bare i Merchant Center-kontoen din.

Google evaluerer informasjonen du oppgir, daglig. Selv om alle beregningene er basert på et visningsvektet gjennomsnitt, finnes det en fast tilbakeblikksperiode. Det betyr at hvis vurderingen din har vært «Mulighet» eller «Sammenlignbar» en stund, kan det ta noen uker før eventuelle forbedringer gjenspeiles i Googles evaluering. Alle selgere på plattformen kan motta fordeler fra programmet, og resultatene dine evalueres opp mot alle andre selgere.

Merk: Standardene og kriteriene for å få «Kvalitetsbutikk»-merket oppdateres jevnlig for å sikre enestående handleopplevelser. Disse endringene kan føre til at du får eller mister Kvalitetsbutikk-merket, uavhengig av kvaliteten på signalene som sendes inn. For å se den mest oppdaterte informasjonen om merkestatusen og signalkvaliteten, gå til siden for «Butikkvalitet» i Merchant Center-kontoendin.

Merk: Hvis du mangler bestemte vurderinger eller ikke har noen i det hele tatt, kan dette skyldes at du ikke oppgir den nødvendige informasjonen, eller at tilbudene dine ikke har fått nok visninger i tilbakeblikksperioden.

Hvis du oppgir fraktinformasjon på tilbudsnivå, må du også sørge for å ta med både fraktkostnader og transporttid for hvert tilbud. Data på tilbudsnivå overstyrer data på kontonivå, så det er disse verdiene som brukes når resultatene fastsettes for Kvalitetsbutikk-funksjonen.

På siden «Butikkvalitet» kan du se områdene der du oppgir informasjon, og du kan finne ut hvordan du oppdaterer manglende informasjon.

Eksempel

Trudes truger har ingen vurdering for leveringstid. Etter en rask sjekk innser bedriften at de har oppgitt fraktkostnader, men ikke leveringstid. De oppretter derfor en frakttjeneste for produktene sine, der de tar med både fraktkostnader og leveringstid. Når tilbakeblikksvinduet ikke lenger inneholder tiden da informasjonen manglet, oppdateres vurderingen med en ny verdi som gjenspeiler leveringstiden. Dette kan gjøre produktene mer synlige og gi bedre resultater på Shopping-fanen.

Veiledning

Slik ser du resultatene dine

Slik kan du se resultatene du oppnår for hver beregning, samt den samlede poengsummen din:

1. I Merchant Center-kontoen din klikker du på Vekst-rullgardinmenyen Trending up i navigasjonspanelet til venstre.
  2. Klikk på Butikkvalitet.

Som standard viser siden «Butikkvalitet» resultatene dine sammenlignet med andre selgere i samme kategori. Hvis du selger produkter i flere kategorier, sammenlignes resultatene dine som standard med alle butikker. Du kan bytte visning ved å klikke på rullegardinmenyen ved siden av «Slik er resultatene for bedriften din sammenlignet med andre i {country name}», og deretter klikke på Direkte konkurrenter. Vær oppmerksom på at de direkte konkurrentene dine er butikkene som viser produkter ved siden av produktene dine

For å få et merke må du oppnå gode resultater sammenlignet med andre selgere for alle de nødvendige beregningene. Alle beregninger kalkuleres daglig og har en tilbakeblikksperiode for å sikre kontinuerlige resultater.

Slik forbedrer du resultatene dine

Merk: Det kan forekomme regionale variasjoner i funksjonene i Butikkvalitet-programmet under utviklingen av disse. Vi jobber kontinuerlig med å tilby best mulig beregninger på resultatkortet. For å oppnå bedre resultater anbefaler vi at du fokuserer på beregningene som vises på fanen «Butikkvalitet» i Merchant Center-kontoen din.

Fraktopplevelse

Beregningene i denne delen måler frakt- og leveringsopplevelsen du tilbyr kundene.

• Leveringstid er antallet dager det tar før kundene mottar bestillingene (dette kan konfigureres enten via API eller direkte i Merchant Center).
  • Leveringskostnad: Kostnaden for kundene som mottar bestillinger, ekskludert varekostnader (dette kan konfigureres enten via API eller direkte i Merchant Center).

Returopplevelse

Beregningene i denne delen måler returopplevelsen du tilbyr kundene.

• Returfrist: Antallet dager kunder kan returnere varer (dette kan konfigureres enten via API eller direkte i Merchant Center).
  • Returkostnad: Kostnaden for kundene som returnerer varer (dette kan konfigureres enten via API eller direkte i Merchant Center).
Merk: Butikkvalitet-siden viser også om en av retningslinjene dine for retur er avvist, eller om nye retningslinjer for retur er hentet inn fra nettstedet ditt. Husk å løse problemer med avviste retningslinjer og å godta, delvis godta eller forkaste eventuelle foreslåtte retningslinjer, slik at du kan få bedre poengsummer for retur.

Handleopplevelse

Beregningene i denne delen måler kundeopplevelsen på nettstedet ditt. Finn ut mer om verdifullt innhold.

• Bilder med høy oppløsning: Informasjon hentet fra nettstedet ditt som viser prosentandelen av bilder på nettstedet med oppløsning på over 1048 piksler.
  • Bilder per vare: Informasjon fra nettstedet ditt om det gjennomsnittlige antallet bilder per vare.
  • Hastighet på nettstedet (datamaskin): Tiden det tar før innholdet på nettstedet ditt vises i sin helhet på datamaskiner.
  • Hastighet på nettstedet (mobil): Tiden det tar før innholdet vises i sin helhet på mobilversjonen av nettstedet ditt.

Kjøpsopplevelse

Beregningene i denne delen måler kundenes kjøpsopplevelse på nettstedet ditt.

• Frekvens for avviste promoteringer: Prosentandelen av promoteringene dine som ble avvist (gjelder bare hvis du kjører promoteringer og sender dem inn til Google). Her finner du grunnleggende informasjon om promoteringer.
  • Typer e-lommebøker som godtas: informasjon hentet fra nettstedet ditt om hvor mange e-lommebøker du godtar. Typene digitale lommebøker som for øyeblikket registreres i Butikkvalitet, er PayPal, Google Wallet, Apple Pay og Amazon Pay. Finn ut hvordan du legger til eller oppdaterer en e-lommebok som betalingsmåte.

Butikkvurdering

En vurdering som er kalibrert av Google og basert på flere kilder, inkludert Google Kundeanmeldelser, anmeldelser fra diverse uavhengige vurderingsnettsteder samt resultatberegninger fra shoppingundersøkelser utført av Google

Hvis du vil velge bort Butikkvalitet-programmet, kan du kontakte brukerstøtten via «Kontakt oss»-knappen nedenfor. Husk at det ikke medfører noen straffetiltak dersom du ikke overholder programstandardene. Formålet med dette programmet er bare å belønne forhandlere som tilbyr utmerkede kundeopplevelser.

Linker til relatert innhold