Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Ostokokemusmittaristo-ohjelma

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos haluat tietoa Ostokokemusmittaristo-ohjelmasta Merchant Center Nextissä, klikkaa tästä.

Ostokokemusmittaristo-ohjelma voi auttaa sinua tarjoamaan loistavan ostokokemuksen asiakkaillesi.

Ohjelma on saatavilla useissa maissa, ja sen ominaisuudet vaihtelevat. Tätä taulukkoa päivitetään, kun uusia maita ja ominaisuuksia tulee saataville.

Maa

Laatusignaalit
(saatavilla olevat signaalit voivat vaihdella maittain)

Kokonaislaatupisteet Arvostettu kauppias ‑merkki
Yhdysvallat Kyllä Kyllä Kyllä
Australia, Kanada ja Uusi-Seelanti Kyllä Ei Kyllä
Intia, Japani Kyllä Ei Ei – tulossa vuonna 2024
Muu maailma Ei Ei Ei

Kun täytät tietyt ehdot, voit

Esimerkki ostoskäyttöliittymästä, jossa kaupan profiilin sisältämä Googlen G-merkki ilmaisee, että kauppa täyttää kauppiaita koskevat tulosvaatimukset

• saada listauksissa näkyvän Arvostettu kauppias ‐merkin, jonka avulla asiakkaat tietävät, että kauppasi on turvallinen
  • saada näkyvyyttä Shopping-välilehdellä
  • päästä kokeilemaan Googlen uusia ominaisuuksia ennakkoon.

Sisällys

Näin se toimii

Ohjelma seuraa tarjoamaasi kokemusta eri osa-alueilla, kuten toimituksessa, palautuksissa, selaamisessa, ostokokemuksessa ja kaupan arvosteluissa (lue lisää alla olevista osioista). Saat kustakin mitatusta kategoriasta pistemäärän asteikolla 0–10. Pisteet määräytyvät sen perusteella, miten suoriudut kussakin kategoriassa kunkin mittarin osalta. Esimerkiksi toimituskategorian pisteet sisältävät mittarit toimitusajasta ja ‑kuluista. Saat kunkin kategorian jokaisen mittarin arvioksi joko Heikko, Kohtuullinen, Hyvä, Loistava tai Erinomainen. Kaikkien näiden tietojen avulla määritetään kokonaislaatupisteesi, jotka myös ilmoitetaan asteikolla heikosta erinomaiseen. Ansaitaksesi Arvostettu kauppias ‑merkin kokonaislaatupisteidesi on oltava Erinomainen-tasolla. Sinun ei tarvitse saavuttaa Erinomainen-arviota kaikissa kategorioissa yltääksesi kokonaislaatupisteissä Erinomainen-tasolle.

Kun olet luonut Kauppiaskeskus-tilin ja tuotteesi on hyväksytty, sinut rekisteröidään ohjelmaan automaattisesti. Edistymistäsi seurataan automaattisesti, ja tarjouksiisi liitetään etuja, kun saavutat tietyn tuloskynnyksen.

Ohjelman tarkoituksena on kannustaa tarjoamaan erinomainen asiakaskokemus, ja voit hyötyä siitä yrityksesi koosta tai toimialasta riippumatta. Sanktioita ei seuraa, vaikka et tarjoaisi tietyn tasoista asiakaskokemusta tai lähettäisi kaikkia pyydettyjä tietoja tai osaa niistä. Tällöin jäät vain paitsi aiemmin mainituista eduista.

Google saattaa lisätä tuotteidesi näkyvyyttä Shopping-välilehdellä tai tarjousmoduuleissa, jos lisäät tietoja joillekin alla mainituille asiakaskokemuksen osa-alueille. Kokonaisarvion on kuitenkin oltava Erinomainen-tasolla, jotta voit saada merkin. Ohjelman mittariarvot eivät näy suoraan asiakkaille yksittäisissä tuotteissa. Ohjelman mittarit ovat sen sijaan impressioiden painotettuja keskiarvoja, ja ne näkyvät vain Kauppiaskeskus-tililläsi.

Google arvioi kunakin päivänä lisäämäsi tiedot. Kaikki mittarit lasketaan impressioiden painotetun keskiarvon perusteella, mutta aikaväli on kiinteä. Jos arviosi on ollut jo jonkin aikaa "Mahdollisuus" tai "Vertailukelpoinen", voi mennä muutama viikko ennen kuin parannuksesi näkyvät Googlen arvioinnissa. Kaikki alustan kauppiaat voivat saada ohjelman etuja, ja tuloksiasi verrataan kaikkiin muihin kauppiaisiin.

Huom. Arvostettu kauppias ‐merkin ansaitsemisen standardit ja kriteerit päivitetään säännöllisesti erinomaisen ostokokemuksen varmistamiseksi. Muutokset voivat johtaa Arvostettu kauppias ‐merkin saamiseen tai menettämiseen saatujen signaalien laadusta riippumatta. Voit katsoa uusimmat tiedot merkin tilasta ja signaalien laadusta Kauppiaskeskus-tilisi Ostokokemusmittaristo-sivulta.

Hyvä muistaa: Arvioiden puuttuminen kokonaan tai osittain voi johtua siitä, että et ole vielä lisännyt tarvittavia tietoja tai tuotteesi eivät ole saaneet riittävästi impressioita arvioinnin aikavälillä.

Jos ilmoitat tuotetason toimitusdataa, muista lisätä jokaiselle tuotteelle sekä toimituskulut että kuljetusaika. Tuotetason data ohittaa tilitason datan, joten Ostokokemusmittaristo käyttää näitä arvoja tulostasosi selvittämiseen.

Ostokokemusmittaristo-sivulta näet alueet, joilta ilmoitat tietoja. Saat sivulta myös ohjeet puuttuvien tietojen lisäämiseen.

Esimerkki

Barbara's Bucklesin toimitusnopeuden arvio puuttuu. Nopean tarkistuksen jälkeen yritys huomaa, että se on ilmoittanut toimituskulut mutta ei toimitusnopeutta. Yritys määrittää tuotteilleen kuljetuspalvelun, joka sisältää sekä toimituskulut että toimitusnopeuden. Arvioinnin aikavälin umpeuduttua yrityksen päivitetyssä arviossa otetaan huomioon myös toimitusnopeus. Tämä voi parantaa yrityksen näkyvyyttä ja tuloksia Shopping-välilehdellä.

Ohjeet

Näin voit seurata tuloksiasi

Voit katsoa kunkin mittarin kehitystä ja kokonaispisteitä seuraavasti:

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilillesi ja klikkaa vasemmanpuoleisesta navigaatiopaneelista avattavaa Kasvu Trending up ‑valikkoa.
  2. Valitse Ostokokemusmittaristo.

Ostokokemusmittaristosta näet oletusarvoisesti, miten yrityksesi pärjää muihin saman kategorian myyjiin verrattuna. Jos myyt tuotteita useissa kategorioissa, Ostokokemusmittaristo vertaa yritystäsi oletuksena kaikkiin kauppoihin. Voit vaihtaa vertailun suoriin kilpailijoihin klikkaamalla "Millainen yrityksesi on muihin verrattuna maassa {country name}" ‑kohdan vieressä olevaa avattavaa valikkoa ja valitsemalla sitten Suorat kilpailijat. Huomaa, että suorat kilpailijat ovat kauppoja, jotka mainostavat tuotteitaan omien tuotteidesi vieressä.

Tulostesi on oltava hyvät muihin kauppiaisiin verrattuna, jotta voit ansaita merkin. Kaikki mittarit lasketaan päivittäin, ja niillä on tietty aikaväli jatkuvan tehokkuuden varmistamiseksi.

Tulosten parantaminen

Huom. Ostokokemusmittariston ominaisuuksissa voi olla alueellisia eroja kehityksen aikana. Pyrimme tekemään tuloskortin mittareista mahdollisimman hyödyllisiä. Tulosten parantamiseksi suosittelemme, että keskityt Kauppiaskeskus-tilisi Ostokokemusmittaristo-välilehdellä näkyviin mittareihin.

Toimituskokemus

Tämän osion mittareilla mitataan asiakkaille tarjoamaasi toimituskokemusta.

• Toimitusaika: Kuinka monta päivää tilauksen toimittaminen asiakkaalle kestää (voit määrittää tämän joko APIn kautta tai suoraan Kauppiaskeskuksessa).
  • Toimituskulut: Asiakkaiden tilauskulut ilman tuotekuluja (voit määrittää tämän joko APIn kautta tai suoraan Kauppiaskeskuksessa).

Palautuskokemus

Tämän osion mittareilla mitataan asiakkaille tarjoamaasi palautuskokemusta.

• Palautusjakso: Kuinka monta päivää asiakkailla on aikaa palauttaa tuote (voit määrittää tämän joko APIn kautta tai suoraan Kauppiaskeskuksessa).
  • Palautuskulut: Asiakkaalle aiheutuvat kulut tuotteen palautuksesta (voit määrittää tämän joko APIn kautta tai suoraan Kauppiaskeskuksessa).
Huom. Mittaristo kertoo myös, onko jokin palautuskäytännöistäsi hylätty tai onko verkkosivustoltasi kerätty uusi palautuskäytäntö. Muista korjata hylätyt käytännöt ja hyväksyä tai hylätä ehdotetut palautuskäytännöt kokonaan tai osittain, jotta palautustuloksesi paranevat.

Selauskokemus

Tämän osion mittareilla mitataan asiakkaiden kokemusta heidän vieraillessaan sivustollasi. Lue lisää hyödyllisen sisällön tarjoamisesta.

• Korkean resoluution kuvat: Sivustosi tiedot siitä, kuinka suuri prosenttiosuus sivustollasi olevista kuvista on yli 1 048 pikseliä.
  • Kuvat tuotetta kohti: Sivustosi tiedot keskimääräisestä kuvien lukumäärästä tuotetta kohti.
  • Verkkosivuston nopeus (tietokone): Aika, jonka jälkeen verkkosivuston sisältö näkyy kokonaan tietokoneella.
  • Verkkosivuston nopeus (mobiililaite): Aika, jonka jälkeen verkkosivuston sisältö näkyy kokonaan mobiililaitteella.

Ostokokemus

Tämän osion mittareilla mitataan asiakaskokemusta, kun asiakas ostaa tuotteen sivustoltasi.

• Tarjouksen hylkäysprosentti: Hylättyjen tarjousten prosenttiosuus (käytössä vain, jos käytät tarjouksia ja ilmoitat ne Googlelle). Lue lisää tarjouksista.
  • Hyväksytyt sähköiset lompakkotyypit: Sivustosi tiedot hyväksymiesi sähköisten lompakkotyyppien määrästä. Ostokokemusmittariston avulla seurattavat sähköiset lompakkotyypit ovat tällä hetkellä PayPal, Google Wallet, Apple Pay ja Amazon Pay. Lue lisää sähköisen lompakon maksutavan lisäämisestä tai päivittämisestä.

Kaupan arvostelu

Googlen kalibroima arvostelu, joka perustuu useisiin lähteisiin, kuten Googlen asiakasarvosteluihin, arvosteluihin riippumattomilta verkkosivustoilta ja Googlen toteuttaman ostostutkimuksen tulosmittareihin.

Jos haluat jättäytyä pois Ostokokemusmittaristo-ohjelmasta, ota yhteyttä tukeen alla olevan Ota yhteyttä ‐painikkeen kautta. Muista, että ohjelmassa ei saa sanktioita, jos tulosstandardit jäävät täyttymättä. Ohjelman tarkoituksena on palkita jälleenmyyjiä, jotka tarjoavat erinomaisen asiakaskokemuksen.