In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Conversies bijhouden instellen in Merchant Center

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Als u wilt weten hoe u conversies bijhouden instelt in Merchant Center Next, klikt u hier.

Als u de functie voor het bijhouden van conversies heeft aangezet in Merchant Center, kunt u uw verkopen monitoren met specifieke conversiestatistieken voor aankopen. Met conversies bijhouden kunt u achterhalen welke producten en zoekwoorden het beste werken voor uw bedrijf.

In dit artikel leggen we uit hoe conversies bijhouden werkt en hoe u deze functie instelt in Merchant Center.

In dit artikel

De voordelen van conversies bijhouden

• Prestatiemeting: Met conversies bijhouden, kunt u het succes van uw productverkopen meten. U kunt conversies van uw gratis productvermeldingen en gratis lokale productvermeldingen bijhouden op uw website in alle browsers (los van andere conversietypen). U kunt prestaties van uw gratis vermeldingen en gratis lokale vermeldingen afsplitsen van het totale organische verkeer van Google met behulp van een webanalysetool zoals Google Analytics.
  • Continue verbetering: Conversies bijhouden biedt u een feedbackloop waarmee u uw producten kunt blijven optimaliseren. U kunt uw productaanbod, marketingcampagnes en website voortdurend verfijnen en verbeteren op basis van productverkeer en inzichten op basis van gegevens. Dit leidt na verloop van tijd tot betere resultaten.
  • Verbeterde statistieken: Het bijhouden van conversies is belangrijk om statistieken zoals klikken, vertoningen en klikfrequentie (CTR) te begrijpen en te verbeteren. Deze gegevens kunt u gebruiken om uw online advertenties en marketing te verbeteren.

Zo werkt conversies bijhouden

Nadat een klant op uw gratis vermelding of gratis lokale vermelding heeft geklikt, wordt met de functie voor het bijhouden van conversies extra informatie toegevoegd aan de URL's waarop mensen in het vervolg klikken. Deze parameter noemen we een resultaat-ID.

Voorbeeld

Als iemand op www.example.com op uw gratis vermelding klikt, ziet de uiteindelijke URL eruit als www.example.com/?srsltid=123xyz.

De resultaat-ID wordt gemaakt op het moment van een vertoning. Als een gebruiker opnieuw op dezelfde gratis vermelding of gratis lokale vermelding klikt, wordt dezelfde resultaat-ID gebruikt.

Conversies bijhouden instellen

Een beheerder kan conversies bijhouden op accountniveau aanzetten in Merchant Center. De functie staat standaard uit. Volg de onderstaande stappen om conversies bijhouden in te stellen.

1. Klik in uw Merchant Center-account op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en klik daarna onder Instellingen op Conversie-instellingen.
  2. Zet Autotagging op AAN.
  3. Klik op Conversiebron toevoegen. U kunt kiezen om Google Analytics te gebruiken of tags op uw website toe te passen.
    • Als u een Google Analytics 4-account heeft, kunt u uw accounts koppelen om conversiegegevens over aankopen van Google Analytics naar Merchant Center te sturen.
    • Anders kunt u een Google-tag gebruiken waarmee aankoopgegevens rechtstreeks van uw website naar Merchant Center worden gestuurd.

Als u alles heeft ingesteld, kunt u conversiestatistieken bekijken in uw prestatiedashboard. Voeg ten minste één conversiebron toe zodat u conversies kunt bijhouden.

Geef uw gebruikers duidelijke en uitgebreide informatie over de gegevens die u verzamelt in uw apps en vraag toestemming om deze te verzamelen als dat wettelijk verplicht is.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik verkeer van organische vermeldingen in Google Analytics bekijken?

Voor Google Analytics 4-property's is de verkeersbron Gratis vermeldingen voor Shopping. Voor Universal Analytics-property's (de vorige versie van Google Analytics) wordt het verkeer voor gratis vermeldingen gerapporteerd samen met alle andere bronnen voor organisch verkeer van Google (met 'google' als verkeersbron en 'organisch' als medium).

Meer informatie over verkeersbronnen in Google Analytics.

Wat als mijn website geen URL-parameters toestaat?

Een klein percentage websites staat geen willekeurige URL-parameters toe. Voor deze pagina's wordt een foutpagina getoond als conversies worden bijgehouden. Vraag uw webontwikkelaar of dit ook voor u geldt of zet het bijhouden van conversies aan en voer een test uit door op uw organische vermelding te klikken. Als de link naar uw site werkt, kunt u de functie conversies bijhouden gebruiken. Als u een foutmelding krijgt, moet u conversies bijhouden uitzetten in uw Merchant Center-account. Vraag uw webontwikkelaar daarna willekeurige URL-parameters toe te staan voordat u autotagging weer aanzet.