I det här hjälpcentret visas artiklar som är tillämpliga på Merchant Center Next. Läs mer om uppgraderingen och få svar på vanliga frågor.

Ställa in konverteringsspårning i Merchant Center

Om du vill ha information om hur du ställer in konverteringsspårning i Merchant Center Next-upplevelsen klickar du här.

När konverteringsspårning har aktiverats i Merchant Center kan du övervaka din försäljning med specifika konverteringsmätvärden med anknytning till köp. Med konverteringsspårning kan du identifiera vilka produkter och sökord som ger bäst resultat för ditt företag.

I den här artikeln beskriver vi hur konverteringsspårning fungerar och hur du ställer in den i Merchant Center.

Innehåll

Fördelar med konverteringsspårning

• Resultatmätning: Med konverteringsspårning kan du mäta resultatet av din produktförsäljning. Du kan spåra konverteringar från gratisannonser och lokala gratisannonser på din webbplats i alla webbläsare, separat från andra konverteringstyper. Du kan dela upp resultat i ett webbanalysverktyg från en tredje part, till exempel Google Analytics, mellan dina gratisannonser och lokala gratisannonser från den totala organiska trafiken på Google.
  • Kontinuerlig förbättring: Konverteringsspårning ger en feedbackloop för löpande optimering av dina produkter. Du kan löpande finjustera och förbättra dina produkterbjudanden, marknadsföringskampanjer och din webbplats baserat på produkttrafik och datadrivna insikter, vilket leder till bättre resultat över tid.
  • Förbättrade mätvärden: Konverteringsspårning spelar en viktig roll när det gäller att förstå och förbättra mätvärden som klick, exponeringar och klickfrekvens (CTR), så att du kan förbättra din onlineannonsering och marknadsföring.

Så fungerar konverteringsspårning

När en kund klickar på en gratisannons eller lokal gratisannons lägger konverteringsspårning till extra information – en parameter som kallas resultat-id – i webbadresserna som kunderna klickar genom.

Exempel

Om någon klickar på din gratisannons från www.example.com visas den slutliga webbadressen som www.example.com/?srsltid=123xyz.

Resultat-id skapas i samband med en exponering. Om en användare klickar på samma gratisannons eller lokala gratisannons igen används samma resultat-id.

Ställa in konverteringsspårning

Konverteringsspårning kan aktiveras på Merchant Center-kontonivå av en administratör. Det är inte aktiverat som standard. Så här ställer du in konverteringsspårning:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto och klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul]. Klicka sedan på Konverteringsinställningar under Inställningar.
  2. Ställ in Automatisk taggning på .
  3. Klicka på Lägg till konverteringskälla. Du kan välja att använda Google Analytics eller att tillämpa taggar på din webbplats.
    • Om du har ett Google Analytics 4-konto kan du länka dina konton för att skicka konverteringsinformation om köp från Google Analytics till Merchant Center.
    • Annars kan du använda Google-taggen som skickar köpinformation direkt från din webbplats till Merchant Center.

När du är klar med inställningen visas konverteringsmätvärdena i resultatöversikten. Lägg till minst en konverteringskälla för att konverteringsspårningen ska fungera.

Tänk på att ge användarna tydlig och omfattande information om de uppgifter du samlar in i apparna och att inhämta samtycke till datainsamlingen när det är nödvändigt av juridiska skäl.

Vanliga frågor

Hur ser jag trafik från organiska annonser i Google Analytics?

För Google Analytics 4-egendomar är trafikkällan Shopping-annonser utan kostnad. För egendomar i Universal Analytics (den tidigare versionen av Google Analytics) rapporteras trafik från gratisannonser med alla andra organiska trafikkällor från Google (med ”google” som trafikkälla och ”organiskt” som mediet).

Läs mer om trafikkällor i Google Analytics.

Vad gör jag om min webbplats inte tillåter webbadressparametrar?

En liten andel webbplatser tillåter inte godtyckliga webbadressparametrar och visar en felsida när konverteringsspårning är aktiverad. Kontakta webbutvecklaren och ta reda på om detta gäller dig eller aktivera konverteringsspårning och testa genom att klicka på den organiska annonsen. Om länken till webbplatsen fungerar kan du använda funktionen för konverteringsspårning. Om du får ett felmeddelande måste du inaktivera konverteringsspårning i ditt Merchant Center-konto. Be därefter webbutvecklaren att tillåta godtyckliga webbadressparametrar innan du aktiverar funktionen igen.