In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Fouten bij de configuratie van een door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig)

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Op deze pagina vindt u verschillende redenen waarom door de verkoper gehoste winkelpagina's (volledig) worden afgewezen door Google en welke stappen u kunt nemen om de problemen op te lossen.

Zorg ervoor dat op de productpagina's de prijs en beschikbaarheid kunnen worden weergegeven op basis van de winkelcode van een bedrijfsprofiel

Voor een door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig) moeten de advertenties met informatie over de winkelvoorraad leiden naar een landingspagina met de winkelspecifieke prijs van een product en de winkelspecifieke beschikbaarheid op basis van de winkelcode van een bedrijfsprofiel. Dit doet u door de ValueTrack-parameter van de winkelcode [store_code] in de link voor de door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig) [link_template] te vervangen door de winkelcode van een bedrijfsprofiel wanneer er op een advertentie wordt geklikt. Volg deze stappen:

Voorbeeld: store_code als URL-parameter

itemid [artikel_id]

title [titel]

advertentie-omleiding [ads_redirect] link_template [linktemplate]
123 2-persoonstent, Adventure-serie

http://mikemart.com/123?store=

{store_code}&trackingParameter=value

http://mikemart.com/123?store={store_code}

itemid [artikel_id] price [prijs] quantity [aantal] store_code [winkelcode]
123 249.99 EUR 5 101

De resulterende landingspagina voor item 123 met winkelcode 101 is http://mikemart.com/123?store=101

Stap 1: Zorg ervoor dat de URL van het voorbeeld van uw productlangspagina een winkelspecifieke landingspagina bevat

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschaps- en instellingenicoon Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer vervolgens Configuratie van advertenties met informatie over de winkelvoorraad onder Tools.
  3. Selecteer uw land en de configuratie Door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig).
  4. Zorg dat u de ValueTrack-parameter van de winkelcode [store_code] heeft vervangen door de winkelcode van een bedrijfsprofiel in het voorbeeld van de productlandingspagina.

Stap 2: Controleer of de URL van het voorbeeld van de productlandingspagina naar een winkelspecifieke landingspagina leidt

1. Uw landingspagina mag geen 404-fout genereren. Als u een 404-fout krijgt, moet u samen met uw websiteteams bepalen of de website winkelspecifieke informatie kan ondersteunen op basis van de winkelcode van een bedrijfsprofiel.

Stap 3: Dien het voorbeeld van de productlandingspagina opnieuw in

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschaps- en instellingenicoon Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer vervolgens Configuratie van advertenties met informatie over de winkelvoorraad onder Tools.
  3. Selecteer uw land en de configuratie Door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig).
  4. Geef in het tekstvak een nieuwe URL op voor het voorbeeld van de productlandingspagina.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Google controleert nogmaals of uw website geschikt is.

Het kenmerk [link_template] ontbreekt: voeg de link voor de door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig) toe aan uw primaire feed.

U heeft de vereiste link voor de door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig) [link_template] niet opgegeven in uw primaire feed. Er moet een waarde voor de link naar een door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig) worden opgegeven. Volg deze stappen:

Stap 1: Controleer uw primaire feed

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Selecteer Producten in het navigatiemenu en klik op Feeds.
  3. Selecteer uw primaire feed.
  4. Klik op Verwerken en vervolgens op Bestand downloaden.
  5. Open het feedbestand en geef een waarde op voor de link naar de door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig) [link_template]. Controleer of het kenmerk [link_template] correct is gespeld.

Stap 2: Voeg de link voor de door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig) [link_template] toe aan uw primaire feed

1. Voeg de link voor de door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig) [link_template] toe aan uw primaire feed.
  2. Dien uw primaire feed opnieuw in.

Stap 3: Dien het voorbeeld van de productlandingspagina opnieuw in

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer vervolgens Configuratie van advertenties met informatie over de winkelvoorraad onder Tools.
  3. Selecteer uw land en de configuratie Door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig).
  4. Geef in het tekstvak de URL van het voorbeeld van de productlandingspagina opnieuw op.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Google controleert nogmaals of uw website geschikt is.

Ontbrekende winkelkiezer: de productpagina's moeten gebruikers in staat stellen een winkel te selecteren om de prijs en beschikbaarheid te controleren

Uw productlandingspagina's bieden gebruikers geen optie om de prijs en beschikbaarheid van een product op verschillende winkellocaties te controleren. Volg deze stappen:

Stap 1: Voeg een winkelkiezer toe aan de productlandingspagina's

1. Als de productlandingspagina's geen winkelkiezer bevatten, moet u die toevoegen aan uw websitepagina's.

Stap 2: Dien het voorbeeld van de productlandingspagina opnieuw in

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschaps- en instellingenicoon Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer vervolgens Configuratie van advertenties met informatie over de winkelvoorraad.
  3. Selecteer uw land en de configuratie Door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig).
  4. Geef in het tekstvak de URL van het voorbeeld van de productlandingspagina opnieuw op.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Google controleert nogmaals of uw website geschikt is.

Ontbrekende prijs op landingspagina: voeg de winkelspecifieke prijs van uw product toe aan de productlandingspagina

Het voorbeeld van de productlandingspagina bevat geen winkelspecifieke beschikbaarheid voor uw product. Voeg winkelspecifieke beschikbaarheid toe aan de productpagina's. Volg deze stappen:

Stap 1: Voeg de winkelspecifieke beschikbaarheid van het product toe aan de productlandingspagina's

1. Als uw productlandingspagina's geen winkelspecifieke beschikbaarheid bieden, moet u die toevoegen aan de websitepagina's.

Stap 2: Dien het voorbeeld van de productlandingspagina opnieuw in

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschaps- en instellingenicoon Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer vervolgens Configuratie van advertenties met informatie over de winkelvoorraad onder Tools.
  3. Selecteer uw land en de configuratie Door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig).
  4. Geef in het tekstvak de URL van het voorbeeld van de productlandingspagina opnieuw op.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Google controleert nogmaals of uw website geschikt is.

Ontbrekende beschikbaarheid op de landingspagina: voeg de winkelspecifieke beschikbaarheid van het product toe aan de productlandingspagina.

Het voorbeeld van de productlandingspagina bevat geen winkelspecifieke beschikbaarheid voor uw product. Voeg winkelspecifieke beschikbaarheid toe aan de productpagina's. Volg deze stappen:

Opmerking: De beschikbaarheid van online aankopen is niet hetzelfde als de beschikbaarheid op winkelniveau. U moet de lokale beschikbaarheid in uw winkel even prominent weergeven als de optie Online kopen.

Stap 1: Voeg de winkelspecifieke beschikbaarheid van het product toe aan de productlandingspagina's

1. Als uw productlandingspagina's geen winkelspecifieke beschikbaarheid bieden, moet u die toevoegen aan de websitepagina's.

Stap 2: Dien het voorbeeld van de productlandingspagina opnieuw in

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschaps- en instellingenicoon Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer vervolgens Configuratie van advertenties met informatie over de winkelvoorraad onder Tools.
  3. Selecteer uw land en de configuratie Door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig).
  4. Geef in het tekstvak de URL van het voorbeeld van de productlandingspagina opnieuw op.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Google controleert nogmaals of uw website geschikt is.