I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Webbplatsen behöver förbättras

Se till att webbplatsen fungerar och är anpassad till ditt företag och dina produkter. Ta bort platshållarbilder, malltext och brutna länkar.

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Den här policyn gäller Shopping-annonser och annonser för lokala butikslager med ett lokalt skyltfönster hos säljaren

Vi har upptäckt att din webbplats behöver förbättras för att du ska kunna fortsätta använda Merchant Center för att sälja, visa eller annonsera dina produkter. Det finns flera vanliga orsaker till att en webbplats inte uppfyller de standarder som krävs:

• Webbplatsen kan vara ofullständig, vilket framgår av platshållartext eller bilder.
  • Webbplatsen kan sakna viktig information, innehålla dåliga produktbeskrivningar eller ge en negativ webbupplevelse.
  • Webbplatsen kan också visa irrelevant eller inkonsekvent produktkategorisering. Anta att ditt företag säljer badkläder men att din returpolicy handlar om teknikprodukter.

Därför har ditt konto stängts av eller fått begränsad synlighet.

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Åtgärda en webbplats som behöver förbättras

Det finns flera saker du kan göra för att lösa problemet, beroende på ditt konto:

• Kontrollera att domännamnet är korrekt.
    • Exempel:
      • .com för kommersiella webbplatser
      • .org för organisationer
      • .biz för företag
  • Se till att det inte finns några brutna länkar på webbplatsen.
    • Exempel:
      • ogiltig webbadress
      • fel 404
      • destinationen har flyttats eller finns inte längre
  • Se till att det inte finns några platshållarbilder eller -text på webbplatsen.
    • Exempel:
      • Lägg till kundrecensioner för att visa kundnöjdhet.
      • lorem ipsum dolor sit amet
  • Se till att produktinformationen på webbplatsen stämmer överens med produktannonserna.
    • Exempel:
      • Innehåll i avsnittet Om stämmer inte med den produktdata som visas.
  • Se till att produktbeskrivningen och kategorierna på webbplatsen stämmer överens med produktdatan.
    • Exempel:
      • kunduppgifter
      • retur- eller återbetalningssidorna stämmer inte överens med produktannonserna.
En del av de här anvisningarna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för anvisningar om hur du åtgärdar problemet och begär en granskning. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.

Andra rekommenderade metoder:

• Ange tydlig och synlig företagsinformation på din webbplats.

• Få bra recensioner.

• Se till att du har ett verifierat telefonnummer och företagsadress i Merchant Center.

Om ditt konto eller något av dina produkterbjudanden inte godkänns och du har åtgärdat problemet eller inte håller med om problemet kan du i vissa fall begära en granskning. Om granskningen godkänns försvinner problemet. Om underkännandet kvarstår och du inte vet hur du ska gå vidare kan du kontakta oss för att få hjälp.

Obs! Om du använder en tredjepartsplattform för att visa dina produkter kanske du också kan begära en granskning i din tredjepartsapp.