I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Vanliga produktgenomsökningsproblem

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Google genomsöker rutinmässigt dina produktsidor och bilder för mobila och stationära enheter för att upptäcka eventuella kvalitetsproblem. Om vi inte kan utföra dessa genomsökningar kan vi inte visa dina varor i Shopping-annonser.

Om vi för målsidor upptäcker genomsökningsfel vid hämtning av en varas målsida för mobila eller stationära enheter godkänner Google inte varan för varken mobila och stationära enheter tills vi får åtkomst till målsidan.

De vanligaste orsakerna till produktgenomsökningsproblem är:

• Sidan hittades inte (404): Du har gett oss fel webbadress (till exempel ett webbadressfel) och sidan returnerade felet Sidan hittades inte (404). Kontrollera att webbadressen är korrekt och att webbplatsen är uppe.
  • Serverns robots.txt tillåter inte åtkomst: Du har lagt till en robots.txt-fil på din server och förhindrat genomsökning. Vi kan inte genomsöka sidor med den här typen av filer och förbud.Lös detta genom att konfigurera filen robots.txt så att den tillåter vår genomsökning.
  • Ogiltig webbadress: Webbadressen innehåller ogiltiga tecken eller har ett ogiltigt länkformat.

Obs! När du har löst problemet kan det ta upp till 48 timmar innan produkten visas i Shopping-annonser igen.

Det finns ett antal andra problem som kan hindra Google från att genomsöka sidan.

Andra vanliga problem
  • Sidan kräver autentisering: Webbadressen som tillhandahålls skyddas av någon form av autentiseringsprotokoll som förhindrar att Google får åtkomst till innehållet.
  • HTTP 4xx-svar; HTTP 5xx-svar: Servern som är värd för webbplatsen returnerade ett HTTP-fel som hindrade oss från att komma åt innehållet.
  • Det gick inte att matcha värdnamnet: Vi kunde inte matcha värdnamnet för din server med någon IP-adress och kunde därför inte öppna sidan.
  • Felaktigt HTTP-svar: Serverns svar var förvrängt.
  • Privat IP: Webbplatsen finns bakom en brandvägg eller router och vi fick inte åtkomst till den.
  • Nätverksfel: Det uppstod ett fel i nätverket.
  • Tidsgräns när sidan lästes: Servern tog för lång att returnera sidan och vi avbröt genomsökningen av produkten.
  • Servern omdirigerar för ofta: Servern omdirigerade genomsökningen flera gånger så den var tvungen att avbrytas.
  • Omdirigeringen är för lång, tom omdirigering, felaktig omdirigering: Omdirigeringen som servern returnerade var ogiltig och det gick inte att följa den.
  • Det går inte att nå serverns robots.txt, tidsgränsen överskreds när robots.txt skulle läsas in: Det gick inte att läsa filen robots.txt och sidan gick därför inte att genomsöka. Läs mer om uteslutningsprotokollet för sökrobotar här.