I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Vanlige problemer ved gjennomsøking av produkter

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Google gjennomsøker produktsidene og -bildene dine på mobilenheter og datamaskiner rutinemessig for å se etter kvalitetsproblemer. Hvis vi ikke klarer å gjennomføre disse gjennomsøkingene, kan vi ikke vise varene dine i Shopping-annonser.

Hvis vi oppdager gjennomsøkingsfeil når vi henter landingssiden for en vare til enten en mobilenhet eller en datamaskin, kommer Google i tillegg til å avvise varen for både mobilenheter og datamaskiner inntil vi får tilgang til landingssiden.

Dette er de vanligste grunnene til problemer ved gjennomsøking av produkter:

• Finner ikke siden (404): Du har oppgitt feil nettadresse (f.eks. at det er en feil i nettadressen du oppga), og derfor returnerte siden feilen «Finner ikke siden (404)». Kontrollér at nettadressen er stavet riktig, og at nettstedet ditt er aktivt.
  • Robots.txt på tjeneren hindrer tilgang: Du har lagt til en robots.txt-fil på tjeneren din, og dermed får vi ikke gjennomsøkingstilgang. Vi kan ikke gjennomsøke sider med slike filtyper og forbud. Du kan løse dette problemet ved å konfigurere robots.txt-filen slik at gjennomsøkingen vår tillates.
  • Ugyldig nettadresse: Nettadressen din inneholder ugyldige tegn eller har ikke formatet til en gyldig link.

Merk: Når du har løst problemet, kan det ta opptil to døgn før produktet ditt vises i Shopping-annonser igjen.

Det kan oppstå en rekke andre problemer som kan hindre Google i å gjennomsøke siden din.

Andre vanlige problemer
  • Siden krever autentisering: Nettadressen som er oppgitt, er beskyttet av en slags autentiseringsprotokoll som gjør at Google ikke får tilgang til innholdet.
  • HTTP 4xx-svar, HTTP 5xx-svar: Tjeneren som er vert for nettstedet ditt, returnerte en HTTP-feil som hindret oss i å få tilgang til innholdet.
  • Vertsnavnet kan ikke oversettes: Vi kunne ikke oversette vertsnavnet for tjeneren din til en IP-adresse, og derfor fikk vi ikke tilgang til siden.
  • HTTP-svaret inneholder feil: Svaret fra tjeneren din kunne ikke tydes.
  • Privat IP-adresse: Nettstedet ditt er bak en brannmur eller ruter, så vi fikk ikke tilgang til det.
  • Nettverksfeil: Det oppsto en feil i nettverket.
  • Tidsavbrudd ved lesing av siden: Tjeneren brukte for lang tid på å returnere siden, og vi ga opp gjennomsøkingen av det aktuelle produktet.
  • Tjeneren viderekobler for ofte: Tjeneren din viderekoblet gjennomsøkingen flere ganger, og den måtte avbrytes.
  • Viderekoblingsadressen er for lang: Tom viderekoblingsadresse: Viderekoblingsadresse med feil: Viderekoblingsadressen som tjeneren din returnerte, var ikke gyldig, så vi kunne ikke følge den.
  • Robots.txt på tjeneren kan ikke nås: Tidsavbrudd ved lesing av robots.txt: Vi kunne ikke lese robots.txt-filen din, så vi kunne ikke gjennomsøke siden din. Finn ut mer om robots-protokollen for ekskludering her.