Ohjekeskuksesta lƶydƤt tietoa sekƤ uudesta ettƤ klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin ylƤreunasta ja varmista, ettƤ se liittyy kƤyttƤmƤƤsi Kauppiaskeskuksen versioon.

YleisiƤ tuotteiden indeksointiin liittyviƤ ongelmia

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Google indeksoi mobiililaitteille ja tietokoneille suunnitellut tuotesivusi ja ā€‘kuvasi sƤƤnnƶllisesti laatuongelmien varalta. Jos indeksointi ei onnistu, tuotteesi eivƤt voi nƤkyƤ Shopping-mainoksissa.

Jos tietyn tuotteen mobiililaitteille tai tietokoneille suunnitellulla laskeutumissivulla havaitaan indeksointivirheitƤ, Google estƤƤ tuotteen nƤkymisen sekƤ mobiililaitteilla ettƤ tietokoneilla siihen asti, ettƤ laskeutumissivulle pƤƤsee normaalisti.

Seuraavassa on kerrottu yleisiƤ syitƤ tuotteiden indeksointiin liittyviin ongelmiin:

• Sivua ei lƶydy (404) ā€‘virhe: Olet ilmoittanut meille vƤƤrƤn URL-osoitteen (URL-osoitteessa saattoi esimerkiksi olla virhe), joten sivu ilmoitti Sivua ei lƶydy (404) ā€‘virheestƤ. Tarkista, ettƤ URL-osoite on oikein ja ettƤ sivustosi on toiminnassa.
  • Palvelimen robots.txt estƤƤ pƤƤsyn: Olet lisƤnnyt palvelimellesi robots.txt-tiedoston, joka estƤƤ indeksoinnin. Google ei pysty indeksoimaan sivuja, joilla on tƤllaisia tiedostoja ja estoja. Ratkaise ongelma mƤƤrittƤmƤllƤ robots.txt-tiedosto sallimaan indeksointi.
  • Virheellinen URL-osoite: URL-osoitteessa on virheellisiƤ merkkejƤ, tai linkki ei ole oikeassa muodossa.

Huom. Ongelman ratkaisemisen jƤlkeen saattaa kulua 48 tuntia, ennen kuin tuote nƤkyy jƤlleen Shopping-mainoksissa.

Myƶs muut ongelmat voivat estƤƤ Googlea indeksoimasta sivuasi.

Muita tavallisia ongelmia
  • Sivu vaatii todennuksen: Ilmoitettu URL-osoite on suojattu todennusprotokollalla, joka estƤƤ Googlen pƤƤsyn sisƤltƶƶn.
  • 4xx-alkuinen HTTP-vastaus, 5xx-alkuinen HTTP-vastaus: Sivustosi isƤntƤpalvelin palautti HTTP-virheen, joka estƤƤ Googlen pƤƤsyn sisƤltƶƶn.
  • IsƤntƤnimeƤ ei voi selvittƤƤ: Palvelimesi isƤntƤnimeƤ ei pystytty yhdistƤmƤƤn IP-osoitteeseen, eikƤ sivulle siksi ole pƤƤsyƤ.
  • VƤƤrin muotoiltu HTTP-vastaus: Palvelimen vastaus oli virheellinen.
  • Yksityinen IP-osoite: Verkkosivustosi on palomuurin tai reitittimen takana, eikƤ Google pƤƤse sille.
  • Verkkovirhe: Verkossa tapahtui jokin virhe.
  • Aikakatkaisu luettaessa sivua: Palvelimelta kesti liian kauan palauttaa sivu, joten Google keskeytti kyseisen tuotteen indeksoinnin.
  • Palvelin uudelleenohjaa liian usein: Palvelin uudelleenohjasi indeksoinnin liian monta kertaa, joten indeksointi jouduttiin keskeyttƤmƤƤn.
  • Liian pitkƤ uudelleenohjausosoite, tyhjƤ uudelleenohjausosoite, virheellinen uudelleenohjausosoite: Palvelimesi palauttama uudelleenohjausosoite oli virheellinen, eikƤ Google pystynyt seuraamaan sitƤ.
  • Palvelimen robots.txt-tiedosto ei saatavilla, aikakatkaisu luettaessa robots.txt-tiedostoa: Robots.txt-tiedostosi lukeminen epƤonnistui, joten sivua ei voitu indeksoida. Lue lisƤƤ Robotin rajausstandardista tƤƤltƤ.