Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Määritteiden ja niiden arvojen käyttö

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Tuotetietojen lähettäminen Googlelle oikeassa muodossa on tärkeää mainosten ja maksuttomien listausten toimivuuden kannalta. Google käyttää tietoja mainostesi ja listaustesi luomiseen sekä varmistaakseen niiden vastaavan oikeita pyyntöjä. Täydellinen lista käytettävissä olevista määritteistä löytyy tuotetietosäännöistä.

Sisällys

Näin pääset alkuun

Tuotetietoja voi ladata monin eri tavoin, kuten laskentataulukon, syötteiden ja Content APIn kautta. Jokaiseen niistä sekä kaikille esitettäville tuotteille on lisättävä arvot pakollisille ja soveltuville määritteille.

Määritteiden ja alimääritteiden käyttö

Jokaisella tuotemääritteellä (ja niiden alimääritteillä) on kuvaava nimi ja tekninen nimi. Tekninen nimi esiintyy aina hakasulkeissa ja saattaa sisältää alaviivoja, kuten [subscription_cost].

Englannin kielessä kuvaavat ja tekniset nimet ovat usein identtisiä muotoilua lukuun ottamatta. Kaikissa muissa kielissä kuvaava nimi ilmoitetaan paikallisella kielellä, mutta tekninen nimi ilmoitetaan aina englanniksi.

Joillekin alimääritteille on lisättävä määritteen ja alimääritteen nimi sekä alimääritteen arvo. Esimerkki: Jos käytät toimitus [shipping] ‑määritettä, sinun on lisättävä ensin määritteen tekninen nimi (shipping) ja sen jälkeen alimääritteiden tekniset nimet sulkuihin. Käytä nimien välissä erottimena kaksoispistettä ( : ).

Se näyttäisi esimerkiksi tältä: shipping(country:postal_code:price).

Sen jälkeen lisätään määritteiden arvojen sarja, joka on kunkin alimääritteen muotoiluvaatimusten mukainen. Esimerkki: US:80302:6.49 USD.

Tuotetietojen määritteet ja alimääritteet on lisättävä käyttäen englanninkielisiä teknisiä nimiä kohdemaasta ja syötteen tai Kauppiaskeskus-tilille valitusta kielestä riippumatta.

Huom. Hyväksyimme aiemmin käännettyjä määritteiden nimiä tietyille kielille. Se ei kuitenkaan koske uusia määritteitä. Emme voi myöskään taata, että kyseisten määritteiden nimien tuki jatkuu muissa kielissä, joten suosittelemme lisäämään kaikki määritteiden nimet englanniksi.

Määritteiden arvojen käyttö

Jokaisen määritteen arvoille on erilaisia tyyppiin, rajoituksiin ja tuettuihin tiedostomuotoihin liittyviä muotoilusääntöjä. Löydät säännöt kunkin määritteen omasta ohjeartikkelista. Jotkut määritteet, kuten kuvaus [description], sallivat minkä tahansa merkkijonon millä tahansa kielellä. Toiset määritteet, kuten kunto [condition], vaativat jonkin ennalta määritetyn ja tuetun arvon, joka tulee ilmoittaa englanniksi. Kunto [condition] ‑määritteen kohdalla kyseiset arvot ovat new, refurbished ja used.

Kun kunto [condition] ‑määritteen kaltainen määrite vaatii tuettuja arvoja, arvot on lisättävä englanniksi kohdemaasta ja syötteen tai Kauppiaskeskus-tilin kielestä riippumatta.

Googlen tuotekategorioiden käyttäminen

Googlen tuotekategoria [google_product_category] on valinnainen määrite, joka kertoo tuotteen kategorian Googlen tuoteluokituksessa. Kaikki tuotteet sijoitetaan automaattisesti johonkin tuotekategoriaan, kun ne lisätään Kauppiaskeskukseen, mutta voit käyttää tätä määritettä Googlen automaattisten kategorioiden ohittamiseen tiettyjen tuotteiden kohdalla. Jos tuotteesi kuuluu tiettyihin ohjeisiin liittyviä poikkeuksia sallivaan Googlen tuoteluokkaan, sen oikeellisuus kannattaa varmistaa.

Jos haluat käyttää tätä määritettä, ilmoita joko numeerinen tunnus tai tuotekategorian koko polku Googlen luokituksessa määritellyssä muodossa. Älä ilmoita sekä polkua että tunnusta, vaan jompikumpi. Googlen tuotekoodit ovat saatavilla useilla kielillä, mutta eivät kaikilla.

Jos tuotekoodien luokitukset eivät ole saatavilla omalla kielelläsi, käytä englanninkielisiä arvoja tai numeerista tunnusta.

Voit ladata listan Googlen tuotekategorioista kahdella eri tavalla:

Esimerkkejä

Määrite

Määrite Käytä määritettä muodossa
Tunnus [id] id
Ikäryhmä [age_group] age_group

Määrite tuetuilla arvoilla

Määrite Määritteen esimerkkiarvo
Kunto [condition] new
Saatavuus [availability] in_stock

Määrite vapaamuotoisella tekstillä

Määrite Määritteen esimerkkiarvo
Tunnus [id] _pixel_phone_silver_32gb_12kk_sopimus
Nimi [title] Google Pixel 5" 32 Gt Very Silver (sopimuksella)

Alimäärite

Määrite/alimäärite Käytä alimääritettä muodossa
Toimitus [shipping]
  • maa [country]
country
  • postinumero [postal_code]
postal_code
  • Hinta [price]
price
  • lyhyin käsittelyaika [min_handling_time]
min_handling_time
  • toimitusaika vähintään [min_transit_time]
min_transit_time

Alimäärite tuetuilla arvoilla ja vapaamuotoisilla arvoilla

Määrite/alimäärite Alimääritteen esimerkkiarvo
Tilauskohtaiset kulut [subscription_cost]
  • kesto [period]
month
  • tilausjakson pituus [period_length]
12
  • summa [amount]
50 EUR

Googlen tuotekategoria

Voit ilmoittaa joko numeerisen tunnuksen tai tuotekategorian koko polun. Älä ilmoita molempia. Jos tuotekoodien luokitukset eivät ole saatavilla omalla kielelläsi, käytä englanninkielisiä arvoja tai numeerista tunnusta.

Jos käytät tuoteluokan koko polkua:

Määrite Määritteen esimerkkiarvo
Tunnus [id] bird_feed_wild_15lb
Nimi [title] Farmer's Delight Wild Bird Feed
Googlen tuotekategoria [google_product_category] Animals & Pet Supplies > Pet Supplies > Bird Supplies > Bird Food

Jos käytät numeerista tunnusta:

Määrite Määritteen esimerkkiarvo
Tunnus [id] bird_feed_wild_15lb
Nimi [title] Farmer's Delight Wild Bird Feed
Googlen tuotekategoria [google_product_category] 4990