I det här hjälpcentret visas artiklar som är tillämpliga på Merchant Center Next. Läs mer om uppgraderingen och få svar på vanliga frågor.

Policyuppdatering: Digitala böcker kan inte längre annonseras i Shopping-annonser

maj 2021

Vad är nytt?

Från och med den 18 maj 2021 tillåter Google inte längre marknadsföring av digitala böcker globalt på Shopping-annonser.

Det betyder att alla Shopping-annonser för digitala böcker underkänns på erbjudandenivå, inklusive sådana som körs när policyn träder i kraft. Endast digitala böcker underkänns. Detta inkluderar PDF-filer, ePub-böcker, MOBI och 電子書籍-format.

Fysiska böcker eller ljudböcker ändras inte. Om fysiska böcker eller ljudböcker felaktigt klassificeras som digitala böcker och därmed inte godkänns kan du begära en granskning i Merchant Center. Vi förväntar oss inte att detta är ett vanligt problem och tar snabbt itu med det om det inträffar.

För närvarande kan Google inte erbjuda den bästa användar- och utgivarupplevelsen för att uppfylla de höga standarderna för digitala böcker i Shopping-annonser. Vi förstår att detta kan påverka alla som annonserar om digitala böcker på Shopping negativt, men vi anser att det är rätt beslut för att skydda användare, utgivare och Shopping-ekosystemet.

Vad förändras inte?

Uppdateringen gäller endast Shopping-annonser för digitala böcker. Produktinformation för andra typer av böcker, till exempel ljudböcker och fysiska böcker, ändras inte.