I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Hantera aviseringar

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

För att allt ska fungera smidigt och du ska kunna förbättra din närvaro på Google får du ibland aviseringar i ditt Merchant Center-konto. Du kan när som helst granska dem genom att klicka på klockikon Merchant Center-aviseringar | Klockikon i Merchant Center.

I allmänhet kan aviseringar delas in i följande kategorier:

Varningar: Aviseringar som kräver att säljare åtgärdar något som inte fungerar (till exempel flödesproblem). Varningar består av två underkategorier:

• Merchant Center-aviseringar | Ikon om uppmärksamhet Uppmärksamma
  • Merchant Center-aviseringar | Varningsikon Varning

Förslag: Valfria åtgärder som säljare kan vidta för att förbättra resultatet. Förslag har tre underkategorier:

• Merchant Center-aviseringar | Tipsikon Tips
  • Merchant Center-aviseringar | Väntandeikon Väntande åtgärd
  • Merchant Center-aviseringar | Ikon om möjligheter Möjligheter

Meddelanden: Informativa meddelanden om sådant som säljare måste känna till (till exempel ny produktfunktion, policyuppdatering). Meddelanden har två underkategorier:

• Merchant Center-aviseringar | Ikon om ny funktion Ny funktion
  • Merchant Center-aviseringar | Ikon om uppdatering Uppdatering

En avisering försvinner när du har vidtagit de föreslagna åtgärderna. Du kan även skjuta upp eller ignorera aviseringar utan att vidta åtgärder genom att klicka på ikonen med tre punkter längst upp till höger i en avisering och sedan välja Snooza eller Stäng. När du skjuter upp en avisering försvinner den från aviseringarna i 24 timmar, medan en stängd avisering raderas permanent.