I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Oppdateringer av avanserte fraktkostnader

I denne artikkelen finner du en oversikt over funksjonene som avvikles eller overføres til en API-bane i de avanserte fraktinnstillingene, for å sikre en enklere og mer brukervennlig opplevelse.

Flere fraktsatser i én frakttjeneste

Fraktetiketter brukes til å tilordne ulike fraktinnstillinger til en bestemt produktgruppe, for eksempel «tunge produkter» eller «produkter som er kvalifisert for fri frakt». Dette alternativet gjelder for hele frakttjenesten.

Med denne lanseringen blir flere fraktsatser (for eksempel én sats for «fri frakt»-etiketten og en annen for resten av produktene) delt opp i flere frakttjenester.

Én fraktsats per tjeneste

Hvis du bare har konfigurert én fraktsats per frakttjeneste, er visningen av fraktsatsen den eneste forskjellen i de overførte tjenestene. Ellers er det ingen endringer.

Dette diagrammet viser at det ikke er noen endringer i leveringstiden og fraktkostnadene hvis du bare har én fraktsats per frakttjeneste.

Flere fraktsatser per tjeneste

Hvis du har flere fraktsatser for én frakttjeneste, blir fraktsatsene automatisk delt opp i flere frakttjenester. Hvis du overskrider 20 fraktsatser per land, overføres ikke tjenestene automatisk.

Dette bildet viser grensesnittet for fraktsatser, der du kan angi flere fraktsatser for én og samme frakttjeneste.

• 20 eller færre fraktsatser per land: Flere fraktsatser deles opp i ulike frakttjenester.
  • Antallet fraktsatser per land overskrider 20: Tjenesten overføres ikke hvis du har overskredet 20 frakttjenester per land etter at fraktsatsene er delt opp. Hvis du får et varsel, må du redigere frakttjenestene og redusere antallet frakttjenester eller -satser.

Slett de overskridende frakttjenestene ved å følge fremgangsmåten nedenfor:

1. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] øverst til høyre i Merchant Center.
  2. Under «Verktøy» klikker du på Frakt og returer.
  3. Velg frakttjenestene du vil slette, på «Frakttjenestene dine»-kortet.
  4. Klikk på sletteikonet .

Slett de overskridende fraktsatsene ved å følge fremgangsmåten nedenfor:

1. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] øverst til høyre i Merchant Center.
  2. Under «Verktøy» klikker du på Frakt og returer.
  3. Klikk på frakttjenestene du vil redigere, på «Frakttjenestene dine»-kortet.
  4. Klikk på blyantikonet Endre ved siden av «Kostnad».
  5. Velg fraktsatsen du vil slette.
  6. Klikk på sletteikonet .
Hvis du ikke gjør de nødvendige endringene innen 30. september 2023, kan du ikke lenger redigere eller se denne innstillingen. For å endre den senere må du enten slette denne frakttjenesten og opprette en ny eller bruke Content API for Shopping til å administrere frakttjenester.

Undertabeller

Du kan konfigurere en fraktsatstabell ved å bruke to dimensjoner, for eksempel «destinasjon» og «vekt». Du kan imidlertid legge til en tredje eller fjerde dimensjon, for eksempel «antall varer», ved å tilknytte en undertabell.

Denne funksjonen fjernes fra de avanserte kostnadsinnstillingene og blir bare tilgjengelig i API. Hvis du får et varsel, må du fjerne undertabellene som er tilordnet frakttjenestene dine.

Slik sletter du undertabeller:

1. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] øverst til høyre i Merchant Center.
  2. Under «Verktøy» klikker du på Frakt og returer.
  3. Velg frakttjenestene du vil redigere, på «Frakttjenestene dine»-kortet.
  4. Klikk på blyantikonet Endre ved siden av «Kostnad».
  5. På «Fraktsatser»-kortet klikker du på fraktsatsen som er tilknyttet en undertabell.
  6. På «Tabell for fraktsats»-kortet finner du cellen som er tilknyttet en undertabell, og velger et annet alternativ.
  7. Klikk på sletteikonet på «Tilknyttede undertabeller»-kortet.
Hvis du ikke gjør de nødvendige endringene innen 30. september 2023, kan du ikke lenger redigere eller se denne innstillingen. For å endre den senere må du enten slette denne frakttjenesten og opprette en ny eller bruke Content API for Shopping til å administrere frakttjenester.

Linker til relatert innhold