Rapporter i Comparison Shopping Service Center

I denne artikkelen får du en forklaring av hvordan rapporter i CSS Center fungerer.

For grupper av tjenester for prissammenligning og domener for prissammenligningstjeneste:

Bare for domener for prissammenligningstjeneste:

Resultater

På «Resultater»-siden kan du se de samlede resultatene for Shopping-annonser på alle plattformer for selgerkontoene du representerer. På denne siden kan du velge «Klikk», «Visninger» eller «CTR» for å se de tilhørende dataene for intervallet du har valgt i filteret. Rapporten er tilgjengelig for kontotypene for grupper av tjenester for prissammenligning og domener for prissammenligningstjeneste, og den kan lastes ned i en CSV-fil. Slik navigerer du til rapporten:

• Klikk på Rapporter på navigasjonsmenyen og deretter på Resultater.
  • Du kan også åpne rapporten på «Oversikt»-siden for et domene for prissammenligningstjeneste.

CSS-krav

På siden «CSS-krav» ser du antallet selgerdomener du representerer (de du viser produkter for på nettstedet ditt for prissammenligning), etter land. For å gå til denne siden klikker du på Rapporter på navigasjonsmenyen og deretter på CSS-krav.

Alle selgerdomener du har lastet opp produkter for, er inkludert i antallet for de aktuelle landene. For at du skal kunne målrette Shopping-annonser mot et bestemt land, og for at dette landet skal vises på denne siden, må nettstedet ditt vise produkter fra minst 50 selgere som leverer til det aktuelle landet. Finn ut mer om kravene til tjenester for prissammenligning

Klikk på navnet på et land for å se hele listen over selgerdomener for dette landet.

Hvis det finnes produkttilbud fra andre selgere på nettstedet ditt som du vil legge til, kan du laste opp en liste over flere selgere ved å klikke på den blå opplastingsknappen CSSC upload icon.

Hvis du vil laste ned en fullstendig liste over selgerdomener etter land, klikker du på nedlastingsknappen Et bilde av nedlastingsikonet for Google Ads og Merchant Center.

Kontologg

På «Kontologg»-siden kan du se endringer i selgerkontoene du representerer, inkludert selgere som nylig ble med i eller forlot tjenesten din for prissammenligning, i tillegg til eventuelle endringer i valg- eller suspensjonsstatuser. Du kan filtrere visningen av denne siden etter dato eller type statusendring for kontoen. Du kan også laste ned denne rapporten til senere bruk. Du kommer til denne siden ved å klikke på Rapporter på navigasjonsmenyen og deretter på Kontologg.

Merk: Valgt inn-statusen kan endres hvis en selger velger bort tjenesten din for prissammenligning eller velger å begynne å bruke den igjen. Alle selgere som ikke velger noe her, er med som standard og vises ikke under «Oversikt», men kan ses i selgerkontoer.

På kontologgsiden kan du se følgende ikoner:

Ikon Tittel Beskrivelse
Valgt Kontoen er valgt og viser derfor Shopping-annonser via denne tjenesten for prissammenligning.
Valgt bort Kontoen er valgt bort og viser derfor ikke Shopping-annonser via denne tjenesten for prissammenligning.
Mottatt advarsel Kontoen har mottatt minst én advarsel i minst ett land.
Suspendert Kontoen er suspendert i minst ett land.
Ikke lenger suspendert / Ikke lenger advart Suspensjonen eller advarselen er fjernet fra kontoen.
Stengt Kontoen er stengt.
Lagt til / opprettet Kontoen er opprettet eller lagt til i tjenesten for prissammenligning.
Konvertert fra/til markedsplasselger Kontoen er konvertert fra eller til en markedsplasselger.

Kontooverføringer

På «Kontooverføringer»-siden kan du se listen over pågående Merchant Center-kontooverføringer du har startet. Hvis du har flere aktive overføringer, kan du filtrere tabellen ved hjelp av filterikonet Filter icon.

Hvis en selger har godtatt overføringsforespørselen fra en tjeneste for prissammenligning, blir den som standard tatt med i den nye tjenesten etter en overgangsperiode på 14 dager. Du kan justere dette tidsintervallet for tjenesten for prissammenligning under «Overgangsperiode for kontooverføring» på denne siden.

Du finner mer informasjon om kontooverføringer i artikkelen Overfør selgerkontoer mellom tjenester for prissammenligning.

Kontodiagnostikk

På «Kontodiagnostikk»-siden kan du over tid se statusen for selgerkontoene du representerer, i tillegg til antall varer med hver kontostatus og informasjon om kontoproblemer for visse selgerkontoer. Klikk på filterikonet Filter icon for å avgrense visningen.

Tenk deg for eksempel at du representerer 1800 selgerkontoer, og at 250 av disse for øyeblikket er suspendert i ett eller flere land. Du ser dette fremstilt i diagrammet øverst på «Kontodiagnostikk»-siden. De 250 kontoene som har statusen «midlertidig sperret», kan inneholde 50 000 varer. Du ser dette fremstilt i det andre diagrammet på siden. Finn ut mer om kontostatuser

Under statusdiagrammene ser du en tabell med informasjon om kontoproblemer for selgerkontoer som har gitt autorisasjon til tjenesten din for prissammenligning. Denne tabellen inneholder informasjon om problemer for hver enkelt konto samt om land og berørte varer for hver av kontoene. Hvis 200 av de 250 suspenderte kontoene i eksemplet ovenfor har gitt autorisasjon til tjenesten din for prissammenligning, ser du problemene som førte til at disse 200 kontoene ble suspendert.

For å løse kontoproblemer klikker du først på selgerens navn, slik at du blir viderekoblet til Merchant Center-kontoen. Dette forutsetter at selgeren har gitt deg autorisasjon til å gjøre dette.

Varediagnostikk

På «Varediagnostikk»-siden kan du se statusen over tid for alle produktene du annonserer for på vegne av selgerkontoene du representerer, inkludert produkter som venter på godkjenning, som er avvist, som ikke er på lager, eller som er tilgjengelige.

For å avgrense visningen i tabellen kan du definere filtrene øverst eller klikke på filterikonet Filter icon for å se kun et bestemt sett. Du kan også se det totale antallet varer for hver status etter konto. For å løse problemene som vises på denne siden, klikker du først på selgerens navn, slik at du blir viderekoblet til Merchant Center-kontoen. Dette forutsetter at selgeren har gitt deg autorisasjon til å gjøre dette.

Muligheter

På «Muligheter»-siden finner du den samlede listen over løsninger som potensielt kan iverksettes av en tjeneste for prissammenligning, for å få bedre resultater fra produktoppføringer. For å se detaljert informasjon om en bestemt mulighet, klikk på raden. På denne siden kan du se en utvidet beskrivelse av den obligatoriske løsningen samt en liste over Merchant Center-kontoene som kan oppnå bedre resultater. Du ser bare Merchant Center-kontoene som tjenesten din for prissammenligning har tilgang til.

Slik kan du se informasjon om muligheter i CSS Center.

Løsningene kan bare brukes i Merchant Center. Klikk på kontoen for å bli viderekoblet til den aktuelle siden i Merchant Center. Merk: Enkelte muligheter har ikke egen side i Merchant Center. I disse tilfellene blir du viderekoblet til «Oversikt»-siden i stedet.