In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Probleem oplossen: Waarschuwing/opschorting bij onvolledige betaling

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Dit beleid is van toepassing op Shopping-advertenties en op advertenties met lokale voorraad en de optie om vandaag/later op te halen

Uw website moet gebruikers de mogelijkheid bieden om uw geadverteerde producten aan te schaffen via een goedgekeurde online betalingsservice.

1. Zorg ervoor dat het betalingsproces eenvoudig is voor de klant en dat het zonder fouten kan worden voltooid.
  2. Zorg ervoor dat gebruikers het volledige betalingsproces op uw site kunnen voltooien via de standaardbetaalmethoden, zonder dat u om andere gegevens vraagt dan die nodig zijn om de aankoop te betalen en te verwerken.
  3. Na voltooiing van het betalingsproces ontvangt de klant een aankoopbevestiging met een geschatte leverdatum.
  4. Uw website staat iedereen toe om zonder belemmeringen op uw site af te rekenen, inclusief bedrijven en individuen.

Om uw producten in Shopping-advertenties en gratis vermeldingen te kunnen weergeven, moet uw website klanten een manier bieden om de producten die u adverteert te kopen via een goedgekeurde online betalingsservice. Dit kan rechtstreeks vanaf uw website of via een alternatieve betaalmethode, zoals betaling bij ontvangst, op factuur of betaling bij afhalen.

Het betalingsproces op de website moet werken voor alle klanten wereldwijd, zowel bedrijven als particulieren, ongeacht waar u uw producten aanbiedt. De website moet eenvoudig zijn en moet klanten in staat stellen het volledige betalingsproces zonder fouten en belemmeringen te doorlopen.

Zodra een klant het betalingsproces heeft voltooid, moet deze een bevestiging van de aankoop ontvangen met een geschatte leveringsdatum.

Instructies

Om uw accountwaarschuwing of -opschorting op te lossen, kunt u de volgende stappen proberen:

Stap 1: Het betalingsproces van uw website controleren

1. Open uw productpagina's en klik op Toevoegen aan winkelwagen om het betalingsproces te starten.
  2. Let erop dat uw betalingsproces op geen enkel moment wordt onderbroken.
    • Kijk bijvoorbeeld of er velden zijn die wel waarden accepteren maar niet kunnen worden ingevuld, of dat er een moment is waarop niet op de knop 'Volgende' kan worden geklikt, zelfs niet nadat alle gegevens zijn ingevoerd.
  3. Zoek naar deze veelvoorkomende problemen:
    • Het factuuradres kan niet worden beperkt tot bepaalde landen (zelfs als u alleen naar bepaalde landen verzendt).
    • Websites die een klant alleen toestaan een offerte aan te vragen, worden niet ondersteund. De klant moet het product online kunnen kopen.
    • Vergelijk de beschikbare betaalmethoden met de methoden die u op de informatiepagina's van uw website vermeldt en zorg ervoor dat ze beschikbaar zijn bij het betalen.
    • Wanneer een klant de transactie voltooit, moet er een bevestigingspagina beschikbaar zijn.
    • Een tussentijds proces met meerdere stappen om de klant aan te melden voor promoties en nieuwsbrieven voordat de betaling is voltooid, mag geen vereiste zijn.
    • Het bewerken van artikelen in uw winkelwagen mag niet worden beperkt of onbeschikbaar zijn, zodat klanten hun winkelwagen niet opnieuw hoeven te starten.

Stap 2: Wijzigingen aanbrengen en een beoordeling aanvragen

Dit probleem oplossen en uw account opnieuw activeren:

1. Zorg ervoor dat klanten het volledige betalingsproces op uw website kunnen afronden, via alle beschikbare betaalmethoden, zonder fouten, inclusief snelle bevestiging van de aankoop na afronding van het betalingsproces.
  2. Een beoordeling aanvragen:

Als uw account of een van uw productaanbiedingen is afgekeurd en u het probleem heeft verholpen, of als u het niet eens bent met de kwestie, kunt u in sommige gevallen een beoordeling aanvragen. Als de beoordeling positief is, is het probleem opgelost. Als de afkeuring nog steeds aanhoudt en u niet zeker weet wat u kunt doen, neem dan contact met ons op voor support.

Opmerking: Als u uw producten vermeldt via een platform van derden, gaat u naar uw app van derden om een beoordeling aan te vragen.
Als u met een platform van derden werkt, zijn sommige van deze instructies misschien niet op u van toepassing. Volg de instructies van uw platform van derden om het probleem op te lossen of de taak af te ronden. Meer informatie over hoe u support kunt krijgen als u een niet-Google-platform gebruikt