I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Användaren kan inte slutföra köp

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Den här policyn gäller Shopping-annonser och annonser för lokala butikslager med hämtning i dag/senare

Kunder kan inte köpa dina annonserade produkter på webbplatsen. Det kan bero på flera saker, bland annat (men inte uteslutande) att webbplatsen saknar en fungerande köpknapp, att målsidan inte läses in ordentligt, att annonserade produkter tagits bort från webbplatsen eller att produkten är slutsåld eller inte finns i lager.

Gör så här

Steg 1: Granska kassan

Se till att kunder kan börja betala från dina målsidor och se till att webbplatsens betalningsprocess är enkel. Det inkluderar en fungerande köpknapp som är lätt att känna igen.

1. Se till att köpknappen fungerar, syns och tydligt är en funktion för kunder att genomföra ett köp och slutföra en betalning.
    • På knappen ska det till exempel stå Lägg i kundvagn eller Köp.
  2. Du kan begära att kunder skapar ett konto för att slutföra ett köp, men det måste vara enkelt att registrera ett konto.
    • Kontot måste till exempel vara kostnadsfritt och inte kräva nedladdning av en app eller byte av enhet för att slutföra köpet.
  3. Kunder på din butikswebbplats kan betala som gäster eller verifiera sina uppgifter med hjälp av en engångskod de får till sin telefon eller dator.
  4. Privatpersoner ska kunna handla. Företagsinformation ska inte krävas.
    • Till exempel ska företagsnamn eller annan företagsinformation inte krävas för att slutföra ett köp.
  5. Krav på lägsta beställningsbelopp måste anges tydligt på webbplatsen före kassan. Det här kan anges i fraktinställningarna i Google Merchant Center.
  6. Tillhandahåll en säker betalning och kassa.
    • En giltig SSL-certifiering skyddar till exempel kundens betalningsprocess så att deras kreditkortsuppgifter skyddas.
  7. Se till att priserna i kassan inte skiljer sig från priserna i produktflödet.
    • Använd till exempel testet Utökat resultat för att se hur datan är strukturerad och att symboler och värden är korrekt angivna och visas på rätt sätt.
  8. Webbplatsens betalningsmetoder stämmer med de som visas i kassan och är tydliga för kunden.

Steg 2: Begär granskning

Om ditt konto eller något av dina produkterbjudanden inte godkänns och du har åtgärdat problemet eller inte håller med om problemet kan du i vissa fall begära en granskning. Om granskningen godkänns försvinner problemet. Om underkännandet kvarstår och du inte vet hur du ska gå vidare kan du kontakta oss för att få hjälp.

Obs! Om du använder en tredjepartsplattform för att visa dina produkter kanske du också kan begära en granskning i din tredjepartsapp.