I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Otillräckliga kontaktuppgifter

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Den här policyn gäller Shopping-annonser och annonser för lokala butikslager med ett lokalt skyltfönster hos säljaren

Giltiga kontaktuppgifter saknas från:

• Din butikswebbplats
  • Ditt Merchant Center-konto
  • Både din webbplats och ditt Merchant Center-konto

Butikens webbplats saknar de begärda kontaktuppgifterna eller så har du inte angett ett verifierat telefonnummer eller fysisk företagsadress i Merchant Center, eller båda.

För att kunna visa dina produkter på Google måste du ange en kontaktmetod på webbplatsen före kassan. Dina kontaktuppgifter ska vara lätta att se och göra det möjligt för kunder att nå ditt företag. Du måste också ange ett verifierat telefonnummer eller en fysisk företagsadress i Merchant Center eller på din tredjepartsplattform.

Därför har ditt konto fått en varning eller stängts av, dina annonser har stoppats eller dina gratisannonser har begränsad synlighet. Lös problemet och visa dina annonser och produktinformation genom att lägga till kontaktuppgifterna som saknas på webbplatsen och ange ett verifierat telefonnummer och en företagsadress i Merchant Center.

Anvisningar

Så här löser du problemet och återaktiverar ditt konto:

1. Se till att webbplatsen har minst en giltig kontaktmetod.
    1. Kontaktuppgifterna ska vara giltiga, tillgängliga för alla kunder och lätta att se före kassan.
      • Exempel på vanliga kontaktuppgifter:
        • Webbsidor: Chattfunktion, kontaktformulär
        • Företagsinformation: Adress, telefonnummer och e-postadress
        • Sociala länkar: Facebook, Instagram, WhatsApp (Obs! Länken kan inte leda till en privat grupp eller sida. Det är okej att kräva plattformsinloggning.)
  2. Bekräfta att webbplatsen inte kräver att kunder ska uppge kunduppgifter för att få support.
  3. Skicka din företagsadress och telefonnummer för att uppfylla våra standardkrav för företagsverifiering.
    1. Öppna Merchant Center (Merchant Center > Verktyg och inställningar > Företagsinformation) och ange din företagsadress och telefonnummer för att uppfylla våra standardkrav för företagsverifiering.
    2. Verifiera ditt telefonnummer Läs om hur du åtgärdar ett overifierat telefonnummer

Om ditt konto eller något av dina produkterbjudanden inte godkänns och du har åtgärdat problemet eller inte håller med om problemet kan du i vissa fall begära en granskning. Om granskningen godkänns försvinner problemet. Om underkännandet kvarstår och du inte vet hur du ska gå vidare kan du kontakta oss för att få hjälp.

Obs! Om du använder en tredjepartsplattform för att visa dina produkter kanske du också kan begära en granskning i din tredjepartsapp.
En del av de här anvisningarna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för anvisningar om hur du åtgärdar problemet och begär en granskning. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.