I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om du låter Google beräkna leveranstiderna

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Om du är en återförsäljare som levererar produkter inom USA, Frankrike eller Tyskland kan du välja att låta Google beräkna leveranstiderna till dina kunder.

If you’re looking for information about shipping speeds in Merchant Center Next, click here

Den här informationsgrafiken visar skillnaden mellan att använda leverantörsbaserade leveranstider och fasta leveranstider.

På den här sidan

Fördelar

Leveranstid är en avgörande faktor när kunderna fattar sina köpbeslut. Om du låter Google beräkna leveranstiderna får du följande fördelar:

• Förbättrad exakthet: När återförsäljare anger ett hanterings- och transporttidsintervall för att konfigurera en leveranstid får de ofta en beräknad leveranstid för hela landet som är överdrivet försiktig eftersom den baseras på de mest avlägsna leveransplatserna, till exempel frakt från Kalifornien till Maine. När Google däremot beräknar leveranstider för återförsäljare är utgångspunkten kundens plats. Dessutom kan Google kanske tillhandahålla leveranstider som är specifika för den vara som användaren letar efter.
  • Enkel konfigurering: När du har aktiverat beräknade leveranstider av Google tar Google hand om alla beräkningar som krävs för att visa mer detaljerade och omfattande leveranstider i kvalificerade annonser, gratis produktannonser och organiska resultat.
  • Bättre rankning: Uppskattad leveranstid används även i vissa av Googles rankningsmodeller. Om du tillhandahåller dessa snabba leveranstider till Google kan dina erbjudanden visas mer framträdande än erbjudanden med längre eller ingen leveranstid.

Google kan beräkna dina leveranstider på tre sätt:

• Beräkna leveranstider baserat på fraktbolag och avsändaradress: Med det här alternativet kan Google beräkna leveranstiderna genom att använda de platser som du vanligtvis skickar från, kundens plats och fraktbolagets beräknade transporttid från plats till plats.
  • Beräkna leveranstider baserat på partnerdata: Med det här alternativet kan Google beräkna dina leveranstider med hjälp av spårningshistoriken för beställningar som tillhandahålls av din länkade partner. När du väljer det här alternativet verifierar du även dina resultat, vilket gör det lättare att få vissa annoteringar, som ”fri och snabb frakt” samt annoteringar från verktyget Bedömning av shoppingupplevelse. När du förser Google med din spårningshistorik för beställningar verifierar du även dina resultat, vilket gör det lättare att få vissa annoteringar, som ”fri och snabb frakt” samt annoteringar från verktyget Bedömning av shoppingupplevelse. Om du erbjuder fri frakt eller fri frakt över ett lägsta ordervärde kan Google lägga till annoteringen ”fri och snabb frakt” när dina produkter visas för användare på platser där Googles modell bedömer att du vanligtvis levererar inom högst tre dagar. Läs mer om att tillhandahålla spårningsdata från tidigare beställningar för att visa mer exakta leveranstider.
  • Beräkna leveranstider från en uppladdad fil: Med det här alternativet kan Google beräkna leveranstiderna utifrån spårningshistorik för beställningar som du har angett via en uppladdning. Fördelarna med det här alternativet är samma som för beräkning av leveranstid baserat på partnerdata, förutom att inställningen är enklare. Du måste omvandla din data till ett format som kan läsas av Google och skicka den till Google varannan vecka i stället för att partnern gör det automatiskt.
Obs! Beräkningar av leveranstid baserat på partnerdata och uppladdad fil är endast tillgängliga i USA.

Med leveransadresser och information från fraktbolaget

Så fungerar det

Google använder din lagerplats och avsändaradress, kundens leveransplats och fraktbolagets fraktinformation (till exempel de tidtabeller som rör de aktuella frakttjänsterna du använder) för att beräkna en unik leveranstid som visas i dina annonser. Du anger fortfarande hanteringstiden. Google beräknar transporttiden och den totala leveranstiden för varje unik kombination av platser som fraktbolagen anger, till exempel med postnummer.

Vad händer om du har flera fraktbolag eller avsändaradresser?

Om du har flera frakttjänster, oavsett typ, för samma erbjudande visar vi kunderna den leveranstid som är kopplad till den billigaste leveranstjänst som levererar till kundens plats. Om flera tjänster har samma lägsta kostnad väljer Google den snabbaste tjänsten.

Om den billigaste leveranstjänsten är en tjänst som beräknats av Google där du har angett flera lager och fraktbolagstjänster visar vi den snabbaste tiden till kundens plats. Det innebär att funktionen tar två viktiga punkter i beaktande:

För det första förutsätts det att samma lager finns på alla avsändaradresser som du inkluderar i en tjänst som beräknas av Google. Därför väljer vi alltid den närmaste avsändaradressen när vi beräknar en leveranstid. Om du har olika produkter på avsändaradresserna kan du skapa en leveranstjänst som bara gäller för specifika produkter eller regioner.

För det andra väljs fraktbolagets snabbaste tjänst när leveranstiden beräknas, oavsett vad det kostar för dig. Om du till exempel väljer ”FedEx Standard Overnight” och ”FedEx Ground” som fraktbolagstjänster i en tjänst som Google beräknar, visar vi troligen hastigheter främst baserat på ”FedEx Overnight” eftersom det är den snabbare tjänsten.

Obs! Om du är ett fraktbolag och vill läggas till på listan fyller du i det här intresseformuläret.

Kvalificering

Du behöver göra följande för att delta:

• Leverera till kunder i något av de här kvalificerade länderna: Tyskland, Frankrike eller USA.
  • Ha avsändaradress inom samma kvalificerade land. Leverans över landsgränser stöds för närvarande inte.
  • Anlita ett av de tillgängliga fraktbolagen.

Så här anger du fraktbolagsberäknade leveranstider för en ny leveranstjänst

1. Klicka på Lägg till leveranstjänst under Dina leveranstjänster på huvudsidan för frakt.
  2. Ange ett namn på leveranstjänsten, till exempel standardfrakt.
  3. Välj alla kvalificerade länder under Vilka länder kan du leverera till med den här tjänsten?
  4. Välj den valuta som används i landet och se till att den matchar valutan i ditt flöde. Om valutorna skiljer sig åt kan varorna bli underkända.
  5. Klicka på Nästa för att konfigurera inställningarna för leveranstid.
  6. Under Hur vill du bestämma leveranstider för den här tjänsten? väljer du Ditt fraktbolag och avsändaradress.
  7. Ange avsändaradressen. Om det inte finns någon än använder du Lägg till avsändaradress och anger namn, adress, hanteringstid och beställningsinformation.
    • Du kan skapa flera leveranstjänster med samma avsändaradress.
    • Du kan när som helst uppdatera informationen om plats och hanteringstid för avsändaradressen genom att klicka på Dina leveransadresser på huvudsidan för fraktinställningar. Alla ändringar tillämpas automatiskt på alla leveranstjänster som är kopplade till avsändaradressen.
  8. Välj Lägg till fraktbolag för att välja möjliga kombinationer av fraktbolag och nivå på tjänsten du vill använda för den här leveranstjänsten och klicka på Spara.
  9. Klicka på Nästa för att konfigurera fraktkostnaderna som du debiterar kunderna.
    • Varje frakttjänst kan endast ha ett ramverk för fraktkostnad, till exempel fri frakt eller fast avgift, som du debiterar dina kunder. Om leveranstjänsten har flera avsändaradresser eller fraktbolagstjänster måste alla möjliga kombinationer av avsändaradresser och fraktbolagstjänster ha samma ramverk för fraktkostnad. Du måste skapa en separat frakttjänst för varje enskilt ramverk för fraktkostnad som du debiterar dina kunder.
    • Om du har valt flera fraktbolag och/eller fraktbolagstjänster kan du inte prissätta tjänsten baserat på fraktbolagets fraktavgifter.
  10. Klicka på Spara så är du klar med frakttjänsten.