Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Googlen määrittämät toimitusnopeudet

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos olet jälleenmyyjä, joka toimittaa tuotteita Yhdysvalloissa, Ranskassa tai Saksassa, voit halutessasi antaa Googlen laskea asiakkaillesi toimitusnopeuden (jota kutsutaan joskus "toimitusajaksi").

If you’re looking for information about shipping speeds in Merchant Center Next, click here

Tässä infograafissa näkyy ero kuljetusyhtiöön perustuvien toimitusaikojen ja kiinteän toimitusajan välillä.

Sisällys

Hyödyt

Toimitusnopeus vaikuttaa oleellisesti asiakkaan ostopäätökseen. Kun annat Googlelle luvan arvioida toimitusnopeuksia, saat seuraavat hyödyt:

• Parempi tarkkuus: Kun jälleenmyyjät määrittävät toimitusnopeuden lisäämällä käsittely- ja kuljetusajan, maanlaajuinen toimitusnopeusarvio on usein todellista hitaampi. Tämä johtuu siitä, että laskelmassa pitää huomioida etäisimmät toimitussijainnit (esimerkiksi Yhdysvalloissa toimitus Kaliforniasta Maineen). Google puolestaan laskee toimitusnopeudet jälleenmyyjille asiakkaan sijainnin perusteella. Google voi myös ilmoittaa toimitusnopeuden sen perusteella, millaisen tuotteen ostamista asiakas harkitsee.
  • Helppo käyttöönotto: Kun Googlen laskemat toimitusnopeudet on otettu käyttöön, Google huolehtii kaikista laskutoimituksista, jotta tarkat ja kattavat toimitusnopeudet voivat näkyä ehdot täyttävissä mainoksissa, maksuttomissa tuotelistauksissa ja orgaanisissa tuloksissa.
  • Paremmat sijoitukset: Annettua toimitusnopeutta käytetään myös joissakin Googlen sijoitusmalleissa. Jos ilmoitat nopeat toimitusnopeudet Googlelle, tarjouksesi voivat näkyä paremmilla paikoilla kuin tarjoukset, joille on ilmoitettu hidas toimitusnopeus tai ei toimitusnopeutta ollenkaan.

Näin Google arvioi toimitusnopeudet:

• Kuljetusyhtiön ja lähetyspaikan perusteella: Tässä vaihtoehdossa Google arvioi toimitusnopeuden tuotteiden tavallisen lähetyspaikan, asiakkaan sijainnin sekä kuljetusyhtiön ilmoittaman toimituspisteeltä toiselle kuluvan kuljetusajan perusteella.
  • Kumppanin datan perusteella: Tässä vaihtoehdossa Google laskee toimitusnopeudet linkitetyn kumppanin toimittaman tilausten seurantahistorian perusteella. Tuloksesi vahvistetaan samalla, ja näin saat helpommin tiettyjä merkintöjä, kuten "maksuton ja nopea toimitus", tai Ostokokemusmittaristosta tulevia merkintöjä. Kun toimitat Googlelle tilausten seurantahistorian, tuloksesi vahvistetaan samalla. Näin saat helpommin tiettyjä merkintöjä, kuten "maksuton ja nopea toimitus", tai Ostokokemusmittaristosta tulevia merkintöjä. Arvioidessaan etenkin "maksuton ja nopea" ‑merkintää Google selvittää, tarjoatko maksutonta toimitusta kaikkiin tai tietyn vähimmäisarvon ylittäviin tilauksiin ja kestääkö toimituksessa kyseisen käyttäjän alueelle tyypillisesti enintään kolme päivää. Lue lisää aiempien tilausten seurantadatan tarjoamisesta tarkempien toimitusnopeuksien esittämiseksi.
  • Ladatun tiedoston perusteella: Tässä vaihtoehdossa Google laskee toimitusnopeudet järjestelmään lataamasi tilausten seurantahistorian perusteella. Hyödyt ovat samat kuin kumppanin datan perusteella lasketuissa toimitusnopeuksissa, mutta käyttöönotto ei ole yhtä helppoa. Data pitää muuntaa Googlen luettavaan muotoon ja toimittaa Googlelle kahden viikon välein sen sijaan, että kumppani hoitaisi asian automaattisesti.
Huom. Kumppanin dataan ja ladattuun tiedostoon perustuvat toimitusnopeuslaskelmat ovat saatavilla vain Yhdysvalloissa.

Toimitussijaintien ja kuljetusyhtiön tietojen käyttäminen

Näin se toimii

Google käyttää varastojesi lähetyspaikkoja, asiakkaan toimitussijaintia ja kuljetusyhtiöiden toimitustietoja (esim. valitsemaasi kuljetusyhtiöön liittyviä kuljetuksen kestotaulukoita) listauksissasi näkyvän yksilöllisen toimitusnopeuden laskemiseksi. Tieto käsittelyajasta tulee edelleen sinulta, ja Google puolestaan laskee kuljetusajan ja toimituksen kokonaisnopeuden kullekin kuljetusyhtiön ilmoittamalle sijaintiyhdistelmälle (esimerkiksi postinumeroiden perusteella).

Miten useat kuljetusyhtiöt ja lähetyspaikat vaikuttavat toimitusnopeuteen?

Jos samalle tarjoukselle on useita (minkä tahansa tyyppisiä) kuljetuspalveluita, asiakkaalle näkyvä toimitusnopeus perustuu hänen sijaintiinsa toimittavan edullisimman kuljetuspalvelun tietoihin. Jos useilla palveluilla on sama edullisin hinta, Google valitsee niistä nopeimman.

Jos halvin kuljetuspalvelu on Googlen laskema palvelu, jolle olet ilmoittanut useita varastoja ja kuljetusyhtiöpalveluita, näytämme nopeimman toimituksen asiakkaan sijaintiin. Tämä tarkoittaa, että ominaisuudessa on syytä kiinnittää huomiota kahteen oleelliseen asiaan:

Ensinnäkin järjestelmä olettaa, että kaikkien Googlen laskemille palveluille ilmoittamiesi lähetyspaikkojen varastot vastaavat toisiaan. Laskettu toimitusnopeus perustuu siis aina lähimpään lähetyspaikkaan. Jos eri lähetyspaikoissa on eri tuotteita, voit luoda vain tiettyjä tuotteita tai alueita koskevan kuljetuspalvelun.

Toiseksi järjestelmä laskee toimitusnopeuden nopeimman kuljetusyhtiöpalvelun mukaan riippumatta sinulle aiheutuvista kustannuksista. Jos esimerkiksi valitset Googlen laskemalle palvelulle kuljetusyhtiöpalveluksi "FedEx Standard Overnightin" ja "FedEx Groundin", nopeudet näytetään todennäköisesti ensisijaisesti "FedEx Overnightin" mukaan, koska se on näistä kahdesta nopeampi.

Huom. Jos edustat kuljetusyhtiötä ja haluat yhtiösi listallemme, täytä tämä hakulomake.

Kelpoisuus

Voit käyttää ominaisuutta, jos

• toimitat tuotteita asiakkaille jossakin ehdot täyttävässä maassa: Ranskassa, Saksassa tai Yhdysvalloissa
  • lähetyspaikat ovat samassa ehdot täyttävässä maassa (rajat ylittävää toimitusta ei tällä hetkellä tueta)
  • käytät jotain tuettua kuljetusyhtiötä.

Kuljetusyhtiön laskemien kuljetusaikojen lisääminen uuteen kuljetuspalveluun

1. Valitse toimituksen pääsivulta Kuljetuspalvelut-kohdasta Lisää kuljetuspalvelu.
  2. Lisää kuljetuspalvelun nimi, esimerkiksi vakiotoimitus maateitse.
  3. Valitse kohdasta "Mihin maihin toimitat tämän palvelun kautta?" kaikki ehdot täyttävät maat.
  4. Valitse maassa käytetty valuutta ja varmista, että se vastaa syötteessä ilmoitettua valuuttaa. Jos valuutta on eri, tuotteet voidaan hylätä.
  5. Määritä toimitusajan asetukset valitsemalla Seuraava.
  6. Valitse Kuljetusyhtiöt ja lähetyspaikka kohdasta "Miten haluat määrittää palvelun toimitusajat?".
  7. Lisää lähetyspaikat. Jos lähetyspaikkaa ei vielä ole, valitse Lisää lähetyspaikka ja lisää nimi, osoite, käsittelyaika ja tilauksen takaraja.
    • Voit luoda useita kuljetuspalveluja samaa lähetyspaikkaa käyttämällä.
    • Voit päivittää lähetyspaikan sijainti- ja käsittelyaikatiedot milloin tahansa toimitusasetusten pääsivun kohdasta Toimitusten lähtöpaikat. Muutokset päivittyvät automaattisesti kaikkiin kyseiseen lähetyspaikkaan liittyviin kuljetuspalveluihin.
  8. Klikkaa Lisää kuljetusyhtiö ja valitse kuljetusyhtiön ja palvelutason yhdistelmät, joita haluat käyttää tähän kuljetuspalveluun. Klikkaa sitten Tallenna.
  9. Määritä asiakkailta veloitettavat toimitushinnat valitsemalla Seuraava.
    • Kullakin kuljetuspalvelulla voi olla vain yksi toimitushintakehys, kuten maksuton toimitus tai kiinteä maksu, jonka veloitat asiakkailta. Jos kuljetuspalvelusi sisältää useita lähetyspaikkoja tai kuljetusyhtiöpalveluita, kaikilla mahdollisilla lähetyspaikan ja kuljetusyhtiöpalvelun yhdistelmillä on oltava sama toimituskulukehys. Sinun on luotava erillinen kuljetuspalvelu jokaiselle asiakkaalta veloitettavalle yksittäiselle toimituskulukehykselle.
    • Jos valitsit useita kuljetusyhtiöitä tai kuljetusyhtiöpalveluita, et voi hinnoitella palveluasi kuljetusyhtiön asettamien toimitushintojen mukaan.
  10. Valitse Tallenna, niin kuljetuspalvelun käyttöönotto on valmis.