Als u realtime vertalingen van ondertiteling wilt testen, meldt u zich aan voor de Meet-bèta voor vertalingen van ondertiteling.

Een telefoon gebruiken voor audio in een videovergadering

Belangrijk: Deze functies zijn momenteel beschikbaar voor vergaderingen die worden georganiseerd via een Google Workspace-account.

Als u tijdens een videovergadering op uw telefoon wilt spreken en luisteren, kunt u Google Meet uw telefoon laten bellen. Google Meet kan ook inbellen bij een vergadering vanaf uw apparaat.

Als u nog niet deelneemt aan de vergadering, neemt uw computer deel zodra uw telefoon verbinding maakt. Als er meer dan 5 mensen deelnemen aan de vergadering, neemt u gedempt deel. Als uw computer is gedempt voordat u verbinding maakt, neemt u gedempt deel.

Als u bijvoorbeeld deelneemt aan een videovergadering en de netwerkverbinding slecht is, kunt u inbellen vanaf uw telefoon. Gebruik uw telefoon voor audio in plaats van de microfoon en speaker van uw computer.

Uw telefoon laten bellen door Meet

In een land dat wordt ondersteund voor bellen naar externen kunt u Meet gebruiken om telefoonnummers in de Verenigde Staten of Canada te bellen. Als uw organisatie bellen naar het buitenland via Google Meet aanzet, kunt u Meet gebruiken om meer internationale nummers te bellen.

1.  Kies een optie:
    • Als u al deelneemt aan de vergadering, klikt u op Meer Meeren dan Een telefoon gebruiken voor audio.
    • Als u zich in de green room van een vergadering bevindt, klikt u aan de rechterkant op Deelnemen en een telefoon gebruiken voor audio.
      • Tip: Als u zich in een ander domein bevindt dan de eigenaar van de vergadering, moet iemand in de vergadering uw deelname wellicht goedkeuren.
  2. Geef uw telefoonnummer op.
    • Tip: Vink het vakje aan voor Het telefoonnummer onthouden op dit apparaat om uw nummer op te slaan voor toekomstige vergaderingen.
  3. Klik op Bel me.
  4. Druk als dit wordt gevraagd op uw telefoon op 1.

Inbellen met een telefoon

Tip: Een beheerder moet inbellen via de telefoon inschakelen. Bekijk de ondersteunde landen en regio's.

Als u zich in een ander domein bevindt dan de eigenaar van de vergadering en niet bent uitgenodigd voor de Google Agenda-afspraak, moet u deelnemen aan de vergadering. Vervolgens moet iemand uw deelname mogelijk goedkeuren.

1. Kies een optie:
    • Als u al deelneemt aan de vergadering, klikt u op Meer Meeren dan Een telefoon gebruiken voor audio.
    • Als u zich in de green room van een vergadering bevindt, klikt u aan de rechterkant op  Deelnemen en een telefoon gebruiken voor audioen dan Inbellen
      • Tip: Als u zich in een ander domein bevindt dan de eigenaar van de vergadering, moet iemand in de vergadering uw deelname wellicht goedkeuren.
  2. Kies het weergegeven nummer. Nadat er verbinding is gemaakt, voert u de pincode in, gevolgd door de toets #.
  3. Druk als dit wordt gevraagd op uw telefoon op 1.

De verbinding verbreken

• Als u de verbinding van uw telefoon met de vergadering wilt verbreken, moet u het gesprek beëindigen op uw telefoon. Uw geluid wordt automatisch uitgezet nadat u heeft opgehangen.
  • Als u de verbinding van uw telefoon wilt verbreken en de vergadering wilt verlaten, klikt u in het vergadervenster op Gesprek beëindigen Gesprek beëindigen

Tip: Als u uw laptop of het vergadertabblad sluit, blijft uw telefoon verbonden, maar staat uw videofeed uit. Alleen uw profielfoto wordt weergegeven in de vergadering.