Een telefoon gebruiken voor audio in een videovergadering

Belangrijk: Deze functies zijn momenteel beschikbaar voor vergaderingen die zijn georganiseerd via een G Suite-account.

Als je tijdens een videovergadering op je telefoon wilt spreken en luisteren, kun je Google Meet je telefoon laten bellen. Google Meet kan ook inbellen bij een vergadering vanaf je apparaat.

Als je nog niet deelneemt aan de vergadering, neemt je computer deel zodra je telefoon verbinding maakt. Als er meer dan vijf mensen deelnemen aan de vergadering, neem je gedempt deel. Als je computer is gedempt voordat je verbinding maakt, neem je gedempt deel.

Als je bijvoorbeeld deelneemt aan een videovergadering en de netwerkverbinding slecht is, kun je inbellen vanaf je telefoon. Gebruik je telefoon voor audio in plaats van de microfoon en luidspreker van je computer.

Deze functie wordt niet ondersteund met Microsoft® Internet Explorer® 11. Meer informatie over ondersteunde browsers

Je telefoon laten bellen door Meet" "

Telefoongebruik voor Meet is alleen beschikbaar als je een telefoonnummer hebt in de VS of Canada.

1.  Kies een optie:
    • Als u al deelneemt aan de vergadering, klikt u op Meer Meeren dan Een telefoon gebruiken voor audio.
    • Selecteer op meet.google.com de vergadering en dan Deelnemen en dan Een telefoon gebruiken voor audio.
      • Tip: Als u zich in een ander domein bevindt dan de eigenaar van de vergadering, moet iemand in de vergadering uw deelname wellicht goedkeuren.
  2. Klik op Bel me.
  3. Geef uw telefoonnummer op.
    • Tip: Vink het vakje aan voor Het telefoonnummer onthouden op dit apparaat om uw nummer op te slaan voor toekomstige vergaderingen.
  4. Klik op Bel me.
  5. Druk als dit wordt gevraagd op uw telefoon op 1.

Tip: Vink Het telefoonnummer onthouden op dit apparaat aan om uw nummer op te slaan voor toekomstige vergaderingen.

Inbellen met een telefoon" "

Tip: Een beheerder moet inbellen via de telefoon inschakelen. Bekijk de ondersteunde landen en regio's.

Als je je in een ander domein bevindt dan de eigenaar van de vergadering en niet bent uitgenodigd voor de Google Agenda-afspraak, moet je deelnemen aan de vergadering. Vervolgens moet iemand je deelname mogelijk goedkeuren.

1. Kies een optie:
    • Als u al deelneemt aan de vergadering, klikt u op Meer Meeren dan Een telefoon gebruiken voor audio.
    • Selecteer op meet.google.com de vergadering en dan Deelnemen en dan Een telefoon gebruiken voor audio. Als u zich in een ander domein bevindt dan de eigenaar van de vergadering, moet iemand in de vergadering uw deelname wellicht goedkeuren.
  2. Klik op Inbellen.
  3. Selecteer uw land voor een lokaal inbelnummer, indien beschikbaar.
  4. Kies het nummer.
  5. Voer de pincode in wanneer daarom wordt gevraagd en dan #.

De verbinding verbreken

Gebruik deze opties ook als de verbinding met je telefoon per ongeluk is verbroken:

1. Hang de telefoon op in het vergadervenster of klik op Verbonden telefoon and then Verbinding verbreken.
    •  De audio wordt hervat op je computer en je wordt gedempt totdat je het dempen opheft.
  2. Klik op Gesprek beëindigen Gesprek beëindigen om de verbinding met de vergadering volledig te verbreken.
  3. Klik op Telefoon verbinden. Deze is gedempt in de vergadering.

Tip: Als je je laptop of het Meet-browsertabblad sluit, blijft je telefoon verbonden. Andere deelnemers gaan niet naar je videofeed, maar alleen naar je profielafbeelding. Als je opnieuw wilt deelnemen vanaf je computer, verbreek je de verbinding en neem je opnieuw deel aan de vergadering.