Als u realtime vertalingen van ondertiteling wilt testen, meldt u zich aan voor de Meet-bèta voor vertalingen van ondertiteling.

Chatberichten sturen naar deelnemers van videogesprekken

Wilt u meer uit Google-apps halen op het werk of op school?  Meld u aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace

Tijdens een videogesprek kunt u berichten sturen naar de andere gasten in het videogesprek vanaf een computer of mobiel apparaat.

Opmerkingen:

• Als u deelneemt vanuit een vergaderruimte via Google-hardware voor vergaderruimten, kunt u de berichten wel bekijken, maar zelf geen berichten sturen.
  • Berichten zijn zichtbaar voor iedereen in het gesprek.
  • U kunt alleen de chatberichten bekijken die worden uitgewisseld terwijl u deelneemt aan het videogesprek.U ziet niet de berichten die zijn gestuurd voordat u deelnam. Alle berichten verdwijnen als u het videogesprek verlaat.
  • Belangrijk: Als een vergadering wordt opgenomen, wordt het chatgesprekslogboek ook opgeslagen.

Een chatbericht sturen tijdens een videogesprek

1. Open de Meet-app Meet app.
  2. Neem deel aan een videogesprek.
  3. Tik rechtsonder op Meer Meer.
  4. Tik op Berichten Berichten bekijken.

Tip: Als u een bestand deelt via de chat en wilt dat deelnemers dit kunnen bewerken, moet u ervoor zorgen dat u de deelnemers bewerkingsrechten geeft.

Voorkomen dat deelnemers chatberichten sturen in een videogesprek

Belangrijk: Hostbeheer moet aanstaan om Chatvergrendeling te gebruiken.

Hosts van vergaderingen kunnen voorkomen dat deelnemers chatberichten sturen. Deelnemers kunnen de berichten nog steeds lezen.

Als u chatberichten uitschakelt in terugkerende vergaderingen of vergaderingen die dezelfde vergaderingscode gebruiken, wordt de instelling opgeslagen voor de volgende geplande vergadering. Als u chatberichten in een eenmalige of instant-vergadering of een vergadering met een bijnaam uitzet, wordt de instelling voor chatberichten weer aangezet nadat de vergadering is afgelopen.

De mogelijkheid om chatberichten te sturen aan- of uitzetten

1. Tik in een vergadering op het scherm en dan Menu Meer
  2. Tik op Opties voor host .
  3. Zet onderaan Chatberichten sturen aan of uit.