Presentera under ett videomöte

Det går att presentera hela skärmen eller ett visst fönster i ett möte. När du presenterar kan du dela information såsom dokument, presentationer och kalkylark.

Tips

• När du använder Google Workspace kan du arrangera stora fjärrhändelser.
  • Workspace-organisationer med administratörsfunktioner kan aktivera eller inaktivera den här funktionen för hela organisationen.
  • När du klickar på Presentera på datorn innan du går med i ett möte, går du med i Companion-läge. Mikrofon och högtalare är inte tillgängliga när du använder det här alternativet.

Läs mer om Google Meet-inställningar för administratörer.

Presentera under ett videomöte

Tips! Det får finnas högst tio samtidiga presentationer vid en tidpunkt i ett möte.

Presentera din mobilskärm för alla deltagare i videomötet genom att starta en utsändning:

1. Gå med i ett videomöte.
  2. Tryck på skärmen följt av Mer Mer
  3. Tryck på Dela skärm följt av Starta delning.
    • Markera kryssrutan i popup-fönstret Presentera för alla om du vill dela ljudet. Brusreducering är kanske inte tillgänglig när ljudet delas.
      • Tips! Det här är endast tillgängligt i Meet-appen .
    • Om du stänger av mikrofonen slutar ljudet delas.

Tips! Det går att presentera skärmen under någon annans presentation. Om du börjar presentera pausas den andra personens presentation.

Sluta presentera mobilskärmen genom att avsluta utsändningen:

1. Tryck på Sluta dela följt av OK på videomötets skärm.

Anslut endast för att presentera

När du ansluter för att presentera visas endast ditt fönster eller appen i videomötet. Inget ljud eller annan video delas.
  1. Öppna appen Meet Meet-app:
    • Tryck på ett videomöte bland kommande möten.
    • Ange ett möte med en kod eller ett mötesnamn genom att trycka på Delta med kod.

Tips! Det går endast att använda mötesnamn för personer i organisationen. Mötesnamn är för närvarande endast tillgängligt för Google Workspace-användare.

1. Tryck på Dela skärm i stället för att trycka på Gå med.
  2. Tryck på Fortsätt i fönstret Om skärmdelning.
  3. Tryck på Starta sändning i videomötet.

Tips! Det går att presentera skärmen även om någon annan redan presenterar.

Hindra deltagare från att dela skärmen

Obs! Om du vill använda den här funktionen måste du aktivera Värdhantering.
Mötesvärdar kan hindra deltagare från att dela skärmen. Om du stänger av presentationer i återkommande möten eller i möten som använder samma möteskod, sparas inställningen för nästa schemalagda möte. Om du stänger av presentationer i ett engångsmöte, ett möte med namn eller i ett direktmöte, aktiveras inställningen för presentationer igen när mötet avslutas.

Aktivera eller inaktivera skärmdelning

1. Tryck på skärmen och sedan Meny Mer i ett möte.
  2. Tryck på Värdkontroller .
  3. Aktivera eller inaktivera Dela sin skärm längst ned.