Lägga till eller ta bort personer från ett möte i Google Meet

Du kan lägga till personer i ett videomöte i Google Meet både före och efter att mötet har startat. Det går även att ta bort personer under pågående videomöten.

Vissa måste begära åtkomst innan de får gå med i videomötet. Mer information finns i Gå med i ett videomöte.

Lägga till personer i ett pågående videomöte

Lägga till personer i ett möte

1. Längst ned till höger klickar du på Personer Personer följt av Lägg till personer Lägg till personer.
  2. Ange namn eller e-postadress följt av Skicka inbjudan.

Dela anslutningsinformation

1. Klicka på mötesinformation nere till höger.
  2. Klicka på Kopiera anslutningsinformation.
  3. Klistra in mötesuppgifterna i ett e-postmeddelande eller i annan app och skicka.

Lägga till en telefondeltagare i ett pågående möte

Du kan lägga till någon per telefon i ett Google Meet-videomöte i vissa länder och regioner.

1. När du har gått med i mötet klickar du på Personer Personer nere till höger.
  2. Klicka på Lägg till personer Lägg till personer följt av Ring Ring.
  3. Välj landet du ringer till i fönstret för att lägga till landskoden och anger telefonnumret till personen du vill ringa.
  4. Klicka på Ring Ring.

Länder och regioner som stöds

En fullständig lista över länder och regioner finns i Länder med stöd för att lägga till gäster per telefon.

Massinbjuda deltagare till ett Google Meet-möte

Det går att massinbjuda deltagare och elever till ett Google Meet-möte. Det är enbart mötesorganisatören som kan visa eller godkänna förfrågningar om att delta i ett möte. Mötesorganisatören måste finnas kvar i mötet för att godkänna förfrågningar.

1. När en begäran om att gå med i mötet visas klickar du på Tillåt eller Tillåt ej.
  2. Klicka på Visa alla när flera deltagare väntar på att gå med i mötet. Välj ett alternativ:
    • Klicka på Tillåt eller Tillåt inte intill namnet för att tillåta eller neka deltagare en i taget.
    • Klicka på Godkänn alla eller Neka alla om du vill tillåta eller neka alla deltagare samtidigt.

Ta bort personer under ett pågående videomöte

Viktigt! I möten där Värdhantering är aktiverat får endast en mötesvärd eller medvärd ta bort en annan deltagare från ett pågående möte. Om Värdhantering är inaktiverat får alla på mötesorganisatörens domän ta bort deltagare.

Ta bort mötesdeltagare eller presentationer

1. Håll muspekaren över en person- eller presentationsruta.
  2. Klicka på Fler alternativ följt av Ta bort från samtalet.

Deltagare eller presentationer som inte finns i layouten:

1. Klicka på Visa alla People Tab nere till höger.
  2. Klicka på Fler åtgärder More intill deltagaren som du vill ta bort.
  3. Välj Ta bort från samtalet.
  4. Välj ett eller flera av följande alternativ i rutan som öppnas:
  • Välj Ta bort om du bara vill ta bort en deltagare.
  • Välj Fyll i en rapport om otillåten användning om du vill ta bort och markera en deltagare som stötande.
  • Förhindra att en deltagare inte går med i samma möte igen genom att välja Blockera.
    • Viktigt! Om du blockerar en användare blockeras den bara från det aktuella mötet eller samtidiga möten som använder samma möteskod. Den får fortfarande gå med i andra möten där du står värd. Om du vill tillåta användare att gå med i ett möte som de har blockerats från måste de bjudas in manuellt i mötet.

Google Workspace for Education-användare: Om en deltagares begäran om att gå med i ett möte avvisas två gånger får den inte begära att gå med igen. I dessa fall kan mötesarrangören bjuda in personen till mötet igen manuellt.

Avsluta mötet för alla

Viktigt! Du måste aktivera Värdhantering om du vill använda Avsluta mötet för alla.

Värdar kan avsluta mötet för alla i ett Google Meet-möte. Avsluta mötet för alla avslutar mötet och tar automatiskt bort alla deltagare från det så att värdarna slipper ta bort deltagare manuellt.

Bästa metoder

• Deltagarna har åtkomst till möteslänken för avslutade möten, men de får inte gå med förrän mötesvärden startar om mötet. Mötet startas automatiskt om när värden går med på nytt.
  • Administratörer kan säkerställa att elever inte har åtkomst till funktionen som startar och avslutar möten genom att stänga av inställningen Skapa ett möte för eleverna
  • Vissa Workspace-administratörer i vissa Workspace-utgåvor kan avsluta ett möte med verktyget för säkerhetsutredning. Läs om att använda undersökningsverktyget.
  • Skapa ett nytt möte varje gång du vill träffa en annan grupp deltagare. När du startar om ett avslutat möte får alla tidigare deltagare gå med.

Avsluta ett möte för alla:

1. Klicka på Lämna samtal Lägg på längst ned.
  2. Klicka på Avsluta mötet för alla fönstret som öppnas.
  3. Klicka på Lämna mötet om du vill lämna mötet men inte avsluta det för alla.

Tips! Avsluta mötet för alla avslutar även alla öppna smågrupper. Om det finns många öppna smågrupper stängs huvudrummet först och det kan ta några minuter att avsluta alla smågrupper.