Legg til eller fjern folk i Google Meet-møter

I Google Meet kan du legge til folk i et videomøte både før og etter at møtet har startet. Du kan også fjerne folk i løpet av videomøtet.

Enkelte personer må be om tillatelse før de kan bli med i videomøtet. Du finner mer informasjon i artikkelen om hvordan du blir med på videomøter.

Legg til folk i videomøter som pågår

Legg til folk i møter

1. Nederst til høyre klikker du på Folk Folk etterfulgt av Legg til folk Legg til folk.
  2. Skriv inn navnet eller e-postadressen etterfulgt av Send e-post.

Del «sånn kan du bli med»

1. Klikk på møtedetaljene  nederst til høyre .
  2. Klikk på Kopiér møteinvitasjonen.
  3. Lim inn møtedetaljene i en e-post eller en annen app, og send den.

Legg til telefondeltakere i møter som pågår

I enkelte land og regioner kan du legge til noen via telefon i Google Meet-videomøter.

1. Når du har blitt med i møtet, klikker du på Folk Folk nederst til høyre.
  2. Klikk på Legg til folk Legg til folk og så Ring Ring .
  3. I vinduet legger du til landskoden ved å velge landet du ringer til, og deretter skriver du inn telefonnummeret til personen du vil ringe.
  4. Klikk på Ring Ring.

Land og regioner som støttes

Du finner en fullstendig liste over land i oversikten over land der gjester kan legges til via telefon.

Gi flere deltakere tilgang til et Google Meet-møte samlet

Du kan gi flere deltakere tilgang til et Google Meet-møte samlet. Bare møtearrangøren kan se eller godkjenne forespørsler om å bli med i møter. Møtearrangøren bør bli værende i møtet for å godkjenne forespørsler.

1. Når en forespørsel om å bli med i møtet vises, klikker du på Gi tilgang eller Avvis.
  2. Klikk på Se alle når flere deltakere venter på å få tilgang til møtet. Velg et alternativ:
    • Klikk på Godkjenn eller Avvis ved siden av hvert enkelt navn for å gi tilgang til eller avvise én deltaker om gangen.
    • Klikk på Gi tilgang til alle eller Avvis alle for å gi tilgang til eller avvise alle deltakerne samlet.

Fjern folk i løpet av videomøter

Viktig: I møter der vertsadministrering er på, er det bare møteverter og medverter som kan fjerne deltakere. Hvis vertsadministrering er av, kan alle fra møtearrangørens domene fjerne andre deltakere.

Fjern møtedeltakere eller presentasjoner

1. Hold markøren over ruten for en person eller en presentasjon.
  2. Klikk på Flere alternativer  og så Fjern fra samtalen.

Fjern deltakere eller presentasjoner som ikke vises i layouten

1. Nederst til høyre klikker du på Vis alle People Tab.
  2. Ved siden av deltakeren du vil fjerne, klikker du på Flere handlinger More.
  3. Velg Fjern fra samtalen.
  4. Velg ett eller flere av følgende alternativer i boksen som åpnes:
  • For å fjerne en deltaker, velg Fjern.
  • For å fjerne og rapportere en deltaker for uriktig bruk, velg Fyll ut en rapport om uriktig bruk.
  • For å sikre at en deltaker ikke blir med på møtet igjen, velg Blokkér.
    • Viktig: Hvis du blokkerer en bruker, blir hen bare blokkert fra det gjeldende møtet og eventuelle samtidige møter med samme møtekode. Hen kan fortsatt bli med i andre møter du er vert for. For at brukere skal kunne bli med i møter de er blokkert fra, må de manuelt inviteres på nytt fra møtet.

Google Workspace for Education-brukere: Hvis en brukers forespørsel om å bli med i et møte avvises to ganger, kan de ikke sende en ny forespørsel. I slike tilfeller kan arrangøren invitere vedkommende tilbake til møtet manuelt.

Avslutt møtet for alle

Viktig: Vertsadministrering må være slått på for at du skal kunne bruke «Avslutt møtet for alle».

Verter kan avslutte møtet for alle i et Google Meet-møte. Når «Avslutt møtet for alle» blir valgt, avsluttes møtet, og alle deltakerne fjernes automatisk, slik at vertene ikke trenger å fjerne dem manuelt.

Anbefalte fremgangsmåter

• Deltakerne kan åpne møtelinken for et møte som er avsluttet, men kan ikke bli med før møteverten starter møtet på nytt. Møtet blir automatisk startet på nytt når verten blir med igjen.
  • For å hindre elever i å bruke funksjonen for å starte eller avslutte møter, kan administratorer slå av innstillingen «Opprett et møte» for elever
  • Enkelte Workspace-administratorer for enkelte Workspace-utgaver kan avslutte møter med verktøyet for sikkerhetsundersøkelser. Finn ut hvordan du bruker undersøkelsesverktøyet.
  • Opprett et nytt møte hver gang du vil ha et møte med en ny gruppe deltakere. Når du starter et avsluttet møte på nytt, kan alle tidligere deltakere bli med.

Slik avslutter du et møte for alle:

1. Klikk på Forlat samtalen Avslutt samtalen nederst.
  2. Klikk på Avslutt møtet for alle i menyen som vises.
  3. Hvis du vil forlate møtet, men ikke avslutte det for alle, kan du klikke på Forlat møtet.

Tips: Hvis du velger «Avslutt møtet for alle», avsluttes også alle grupperom. Hvis det finnes mange åpne grupperom, avsluttes hovedrommet først, og det kan ta noen minutter før alle grupperommene er avsluttet.