Mensen toevoegen aan of verwijderen uit een Google Meet-vergadering

U kunt mensen toevoegen aan een videovergadering in Google Meet vóór of na het begin van de vergadering. U kunt ook mensen verwijderen tijdens een videovergadering.

Sommige mensen moeten toestemming vragen voordat ze kunnen deelnemen aan de videovergadering. Zie Deelnemen aan een videovergadering voor meer informatie.

Mensen toevoegen tijdens een videovergadering

Tijdens de vergadering kunt u anderen uitnodigen om deel te nemen. In vergaderingen die zijn georganiseerd via persoonlijke Google-accounts, kan alleen de organisator van de vergadering deelnemers toelaten.

• Google Workspace-gebruikers: Als u iemand van buiten uw organisatie wilt toelaten, moet iemand binnen uw organisatie deze genodigde toelaten.
  1. Open de Meet-app Meet-app en neem deel aan een vergadering.
  2. Tik linksboven op de naam van de vergadering.
  3. Tik op het tabblad Mensen op Deelname-informatie delen Delen om de vergadergegevens naar andere deelnemers te sturen.
Tip: Voor vergaderingen die worden georganiseerd door Google Workspace-gebruikers, bevat de deelname-informatie ook informatie over hoe ze kunnen deelnemen via een telefoon.

Mensen verwijderen tijdens een videovergadering

Belangrijk: Als hostbeheer aanstaat voor een actieve vergadering, kunnen alleen hosts of co-hosts een andere deelnemer verwijderen. Als Hostbeheer uitstaat, kan iedereen in het domein van de organisator van de vergadering een deelnemer verwijderen.
  1. Tik linksboven op de naam of code van de vergadering.
  2. Tik naast de deelnemer die u wilt verwijderen op Acties Google Chrome aanpassen en beheren.
  3. Tik op Verwijderen .
  4. Selecteer in het vak dat wordt geopend een of meer van deze opties:
  • Als u een deelnemer alleen wilt verwijderen, selecteert u Verwijderen.
  • Als u een deelnemer wilt verwijderen en wilt markeren als misbruikmakend, selecteert u Een misbruikmelding invullen.
  • Als u wilt zorgen dat de deelnemer niet opnieuw kan deelnemen aan dezelfde vergadering, selecteert u Blokkeren.
    • Belangrijk: Als u een gebruiker blokkeert, wordt deze alleen geblokkeerd in de huidige vergadering of in gelijktijdige vergaderingen met dezelfde code van de vergadering. De persoon kan nog steeds deelnemen aan andere vergaderingen die u host. Als u wilt dat gebruikers opnieuw deelnemen aan een vergadering waarin ze zijn geblokkeerd, moet u ze handmatig opnieuw uitnodigen vanuit de vergadering.

Google Workspace for Education-gebruikers: Als de verzoeken van een deelnemer om toegang tot een vergadering 2 keer worden geweigerd, kan deze persoon niet opnieuw vragen om aan de vergadering deel te nemen. In deze gevallen kan de organisator van de vergadering de persoon handmatig opnieuw uitnodigen voor de vergadering.