Osallistujien lisääminen Google Meet ‑kokoukseen ja poistaminen kokouksesta

Voit lisätä osallistujia Google Meet ‑videokokoukseen ennen kokouksen alkua tai kokouksen aikana. Voit myös poistaa osallistujia videokokouksen aikana.

Joidenkin osallistujien on pyydettävä lupa liittyä videokokoukseen. Katso lisätietoja videokokoukseen liittymisestä.

Osallistujien lisääminen videokokouksen aikana

Voit kutsua lisää osallistujia kokouksen aikana. Jos kokous on järjestetty henkilökohtaisen Google-tilin kautta, vain kokouksen järjestäjä voi hyväksyä osallistujia.

• Google Workspace ‑käyttäjät: Jos kokoukseen kutsutaan organisaation ulkopuolinen osallistuja, organisaation jäsenen on hyväksyttävä hänet.
  1. Avaa Meet-sovellus Meet-sovellus ja liity videokokoukseen.
  2. Napauta kokouksen nimeä vasemmasta yläkulmasta.
  3. Lähetä kokouksen tiedot osallistujille napauttamalla Osallistujat-välilehdeltä Jaa liittymistiedot .
Vinkki: Jos kokouksen järjestäjä on Google Workspace ‑käyttäjä, liittymistiedoissa on ohjeet soittamalla liittymiseen.

Osallistujien poistaminen käynnissä olevasta videokokouksesta

Tärkeää: Jos Järjestäjän tehtävät ‐asetus on päällä, vain kokouksen järjestäjä tai apujärjestäjä voi poistaa toisen osallistujan käynnissä olevasta kokouksesta. Jos asetus on poissa päältä, kuka tahansa kokouksen järjestäjän verkkotunnuksesta voi poistaa osallistujan.
  1. Napauta kokouksen nimeä tai kokouskoodia vasemmasta yläkulmasta.
  2. Valitse poistettavan osallistujan vierestä Toiminnot Google Chromen muokkaaminen ja hallinta.
  3. Valitse Poista .
  4. Valitse avautuvasta ikkunasta yksi tai useampi seuraavista vaihtoehdoista:
  • Poista osallistuja valitsemalla Poista.
  • Poista ja merkitse osallistuja loukkaavaksi valitsemalla Täytä väärinkäyttöilmoitus.
  • Valitse Estä varmistaaksesi, että osallistuja ei liity samaan kokoukseen uudelleen.
    • Tärkeää: Jos estät käyttäjän, hänet estetään vain nykyisestä kokouksesta tai samanaikaisista kokouksista, jotka käyttävät samaa kokouskoodia. Hän voi edelleen liittyä muihin järjestämiisi kokouksiin. Jos käyttäjän halutaan liittyvän uudelleen kokoukseen, josta hänet on estetty, hänet on kutsuttava manuaalisesti kokouksen kautta.
Google Workspace for Educationin käyttäjät: Jos osallistujan liittymispyyntö evätään kahdesti, hän ei voi enää pyytää lupaa liittyä kokoukseen. Tällaisessa tapauksessa kokouksen järjestäjä voi kutsua osallistujan manuaalisesti takaisin kokoukseen.

Kokouksen päättäminen kaikilta

iOS-laitetta käyttävät kokouksen järjestäjät ja moderaattorit voivat päättää kokouksen kaikilta videokokouksen osallistujilta. Kokouksen päättäminen kaikilta lopettaa kokouksen, ja kaikki osallistujat poistetaan automaattisesti kokouksesta, joten heitä ei tarvitse poistaa manuaalisesti.

Parhaat käytännöt

• Osallistujilla on pääsy päättyneen kokouksen linkkiin, mutta he eivät voi liittyä ennen kuin kokouksen järjestäjä on aloittanut kokouksen uudelleen. Kokous alkaa automaattisesti uudelleen heti, kun järjestäjä on liittynyt.
  • Järjestelmänvalvojat voivat laittaa kokouksen luomisen pois päältä oppilailta varmistaakseen, että oppilaat eivät pääse aloittamaan tai päättämään kokouksia lopetusominaisuuden kautta.
  • Tiettyjen Workspace-versioiden järjestelmänvalvojat voivat päättää kokouksen suojaustutkintatyökalun avulla. Lue lisää tutkintatyökalun käytöstä.
  • Luo uusi kokous aina, kun haluat kokoukseen eri osallistujaryhmän. Kun aloitat jo päättyneen kokouksen uudelleen, kaikki aiemmat osallistujat voivat liittyä siihen.

Kokouksen päättäminen kaikilta:

1. Napauta näytön alareunasta Poistu puhelusta .
  2. Valitse avautuvasta valikosta Lopeta kokous kaikilta.
Valinnainen: Jos haluat poistua kokouksesta mutta et halua päättää sitä kaikilta, valitse Poistu kokouksesta.