Förbättra video- och ljudupplevelsen

Det går att ändra inställningarna för video och ljud så att andra hör och ser videon bättre.

Tips! Innan du går med i ett möte går det även att omedelbart kontrollera vilka kringutrustningsenheter som är tillgängliga och anslutna. Läs mer om att kontrollera video och ljud i Google Meet.

Ändra datorns kamera- eller videokvalitet

Du kan även sänka videokvaliteten om du råkar ut för något av följande:

• Fördröjningar av video eller ljud
  • Dålig nätverksanslutning
  • Låg batterinivå
  • Databegränsningar i nätverket
  • Andra kvalitetsproblem

Ändra kamera- eller videoupplösning

1. Öppna meet.google.com/ i en webbläsare.
  2. Klicka på Inställningar Inställningarföljt avVideo.
  3. Välj en inställning som du vill ändra:
    • Kamera: Välj kameraenhet. Om din kamera fungerar visas videoflödet till höger om Video.
    • Sändningsupplösning: Bildkvaliteten från din enhet som andra ser.
    • Mottagningsupplösning: Bildkvaliteten som du ser från andra deltagare.
  4. Klicka på Klar.
Läs mer om alternativ för upplösningsinställning

Sändningsupplösning (högsta)

• Full HD (1080p): Det här alternativet är endast tillgängligt på datorer med 1080p-kamera och tillräcklig datorkraft. Använder mest data men kameran skickar bilder i högsta kvalitet.
  • HD (720p): Använder mer data, men kameran skickar bilder i hög kvalitet.
  • SD (360p): Använder mindre data, men kameran skickar bilder i lägre kvalitet.

Mottagningsupplösning (högsta)

• Full HD (1080p): Använder mest data, men du får bilder i högsta kvalitet.
  • HD (720p): Använder mer data, men du får bilder i hög kvalitet.
  • SD (360p): (single feed) De andra deltagarnas miniatyrbilder inaktiveras för att spara mer data.
  • Endast ljud: Använder minsta datamängd, men video visas inte.
Läs mer om vad du behöver för att skicka video i 1080p

Viktigt! 1080p stöds inte i Firefox och Safari.

Alla med en kompatibel enhet kan ta emot video i 1080p. Endast följande utgåvor kan skicka 1080p-video:

• Business Plus
  • Business Standard
  • Education Plus
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Starter
  • Google One-prenumeranter med 2 TB lagringsutrymme eller mer
  • Google Workspace Individual
  • Teaching and Learning Upgrade

Aktivera videoinramning

Videoinramning är tillgängligt i dessa Google Workspace-utgåvor
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade-konton
  • Workspace Individual
  • Google One-prenumeranter med 2 TB lagringsutrymme eller mer
Läs vad som krävs för videoinramning

Du behöver:

Aktivera maskinvaruacceleration

Aktivera på Windows eller Mac:

1. Klicka på menyn följt av Inställningar uppe till höger i ett Chrome-fönster.
  2. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil intill Avancerat.
  3. Klicka på System Wrench.
  4. Aktivera Använd maskinvaruacceleration om det är tillgängligt.
  5. Starta om Chrome.

Kontrollera stöd för WebGL

Kontrollera om webbläsaren har stöd för WebGL på webglreport.com. Bekräfta att Major Performance Caveat är markerad som No.

Det kan hända att webbläsaren inaktiverar WebGL om enheten är instabil eller kraschar. Det går inte att tvinga WebGL på instabila WebGL-enheter. I vissa fall kan det hjälpa att uppdatera grafikkortets drivrutiner eller att starta om webbläsaren. Läs mer om WebGL-stöd.

Automatisk rekommendation för inramning och ljussättning till video

Automatisk rekommendation är enbart tillgängligt för deltagare på en enhet med två kärnor eller högre med hypertrådar.

När samtalet startar och inramning är aktiverat ramar eller centrerar Meet om videon om du:

• Är för långt från kameran.
  • Inte är centrerad. Det går även att centrera sig själv om du inte är centrerad.

Om enheten stöder Automatisk rekommendation:

• Meet uppmanar dig att aktivera den här funktionen.
  • Inaktivera funktionen om du inte vill att Meet justerar inramningen.

Så här aktiverar du videoinramning:

1. Öppna Google Meet på datorn.
  2. Välj ett videomöte.
  3. Klicka på Mer följt av Använd visuella effekter innan du går med i eller under samtalet.
  4. Klicka på Utseende följt av och aktivera Inramning .

Centrera videon på nytt

För att minska störningarna centrerar Meet inte om användaren efter den första inramningen. Så här centrerar du om dig själv under ett möte:

På självvisningspanelen

1. Håll muspekaren över självvisningspanelen.
  2. Klicka på Fler alternativ följt av Centrera.

På menyn Fler alternativ

1. Klicka på Fler alternativ följt av Använd visuella effekter .
  2. Klicka på Utseende följt av Centrera.

Aktivera automatisk justering av videon ljusstyrka

Obs! Den här inställningen är bara tillgänglig på datorer, iPhone och iPad. Om du har åtkomst till Gemini Enterprise, Gemini Business eller Google One AI Premium, eller om du är en betrodd testare via Workspace Labs, ska du använda studiobelysning i stället.

När justeringen av videoljuset är på kan Meet upptäcka om du är underexponerad och automatiskt öka ljusstyrkan för att förbättra synligheten. Meet uppmanar dig att aktivera den här funktionen om du är underexponerad och enheten stöder automatisk rekommendation. Stäng av justering av ljusstyrkan om du inte vill att Meet justerar den automatiskt.

Genom att bearbeta justeringar av bakgrundsbelysning i molnet blir det lättare för enheterna att visa video i realtid. Funktionen sparar batteri och processorkraft och optimerar videomötets kvalitet.

Läs mer om vad du behöver för att använda visuella effekter på en dator

Aktivera maskinvaruacceleration

Aktivera maskinvaruacceleration i Windows eller Mac:

1. Klicka på menyn Mer följt av klicka på Inställningar uppe till höger i ett Chrome-fönster.
  2. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil intill Avancerat.
  3. Klicka på System Wrench.
  4. Aktivera Använd maskinvaruacceleration när det är tillgängligt.
  5. Starta om Chrome.

Kontrollera stöd för WebGL

Kontrollera att webbläsaren stöder WebGL på webglreport.com och verifiera att Major Performance Caveat är markerad som No. Webbläsaren inaktiverar kanske WebGL om enheten är instabil eller orsakar krascher. Det går inte att tvinga WebGL på instabila WebGL-enheter. I vissa fall kan det hjälpa att uppdatera grafikkortets drivrutiner eller att starta om webbläsaren. Läs mer om WebGL-stöd

Meet anpassar mellan enhets- och molnbaserade processorer

Meet justerar automatiskt mellan enhets- och molnbaserade effektprocessorer. Den prioriterar molnbaserad effektbearbetning för enheter:

• med en fyrkärnig processor eller lägre (färre än åtta logiska kärnor)
  • som använder VDI (Virtual Desktop Infrastructure)

Tips! Om du använder VDI utan tillgänglig GPU används molnbaserad bearbetning. Det här kan leda till begränsad funktion. Läs mer om att förbereda nätverket för möten.

Automatisk rekommendation för inramning och ljussättning för video

Automatisk rekommendation är enbart tillgängligt för deltagare på en enhet med två kärnor eller högre med hypertrådar.

Läs mer om vad du behöver för molnbaserad effektbehandling

Meet justerar automatiskt mellan enhets- och molnbaserade effektprocessorer. Den prioriterar molnbaserad effektbearbetning för enheter:

• med en fyrkärnig processor eller lägre (färre än åtta logiska kärnor)
  • som använder VDI (Virtual Desktop Infrastructure)

Den här funktionen är för närvarande tillgänglig för datorer med Windows, ChromeOS och Linux som uppfyller enhetsbaserade bearbetningskrav.

Molnbaserad effektbehandling är för närvarande tillgänglig för:

• Handplockade statiska bakgrundsbilder (inte tillgängligt med VDI)
  • Oskärpa
  • Ljusjustering

Viktigt! Visuella effekter som använder molnaccelerator är tillgängliga för användare med Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus och Workspace Individual i kvalificerade regioner:

• Centralasien
  • Europa
  • Nordafrika
  • Nordamerika
  • Sydostasien

Stöd för ytterligare regioner läggs till.

1. Öppna meet.google.com på datorn.
  2. Gå med i ett videomöte.
  3. Klicka på Mer följt av Inställningar innan du går med i eller under mötet.
  4. Klicka på Video följt av Justera videons ljusstyrka till vänster.

Om du aktiverar justering av ljusstyrka kan enheten bli långsammare. Inaktivera den här funktionen om du vill köra andra appar snabbare på datorn.

Aktivera Förbättra porträtt

Du kan bättra på ditt utseende före eller under ett möte. Du kan välja:

• Subtil: Hudutjämning, blekning av ögonpåsar och ögonblekning i mindre grad.
  • Utjämning: jämnare hy, ljusare hy under ögonen och vitare ögonvitor i högre grad.
  1. Klicka på Använd visuella effekter längst ned i självvisningen innan du går med i ett möte.
    • Håll muspekaren över självvisningen under ett möte. Klicka på Använd visuella effekter i mitten.
  2. Klicka på Utseende följt av aktivera Förbättra porträtt
  3. Välj ett alternativ på rullgardinsmenyn:
    • Subtil
    • Utjämning
Läs mer om vilka utgåvor som har stöd för Förbättra porträtt
  • Google One
  • Google Workspace individual
  • Enterprise Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise / ESKU (äldre)
  • Enterprise Plus
  • G Suite ESKU
  • Teaching & Learning Upgrade
  • Education Plus
Läs mer om vad du behöver för att använda visuella effekter på en dator

Aktivera maskinvaruacceleration

Aktivera maskinvaruacceleration i Windows eller Mac:

1. Klicka på menyn Mer följt av klicka på Inställningar uppe till höger i ett Chrome-fönster.
  2. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil intill Avancerat.
  3. Klicka på System Wrench.
  4. Aktivera Använd maskinvaruacceleration när det är tillgängligt.
  5. Starta om Chrome.

Kontrollera stöd för WebGL

Kontrollera att webbläsaren stöder WebGL på webglreport.com och verifiera att Major Performance Caveat är markerad som No. Webbläsaren inaktiverar kanske WebGL om enheten är instabil eller orsakar krascher. Det går inte att tvinga WebGL på instabila WebGL-enheter. I vissa fall kan det hjälpa att uppdatera grafikkortets drivrutiner eller att starta om webbläsaren. Läs mer om WebGL-stöd