Få en bedre lyd- og videoopplevelse

Du kan endre video- og lydinnstillingene slik at andre kan se og høre deg bedre.

Tips: Du kan sjekke hvilke eksterne enheter som er tilgjengelige eller tilkoblet før du blir med i møter. Finn ut hvordan du sjekker lyd og video i Google Meet.

Endre videokvaliteten eller bytt kamera på datamaskinen

Det kan også være lurt å redusere videokvaliteten hvis du opplever disse problemene:

• video- eller lydforsinkelser
  • svak nettverkstilkobling
  • lavt batteri
  • begrenset mengde data tilgjengelig
  • andre kvalitetsproblemer

Endre kamera- eller videooppløsningen

1. Åpne meet.google.com/ i en nettleser.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Video.
  3. Velg innstillingen du vil endre:
    • Kamera: Velg den aktuelle kameraenheten. Hvis kameraet fungerer, ser du videofeeden til høyre for videoen.
    • Oppløsning ut: Dette viser til bildekvaliteten andre deltakere får fra enheten din.
    • Oppløsning inn: Dette viser til bildekvaliteten du får fra andre deltakere.
  4. Klikk på Ferdig.
Finn ut mer om innstillingene for oppløsning

Oppløsning ut (maks.)

• Full høydefinisjon (1080p): Dette alternativet er bare tilgjengelig på datamaskiner med 1080p-kamera og nok databehandlingskraft. Bruker mest data, men lar kameraet sende video av høyest mulig kvalitet.
  • Høydefinisjon (720p): Bruker mer data, men lar kameraet sende video av høy kvalitet.
  • Standarddefinisjon (360p): Bruker mindre data, men gjør at kameraet sender video av lavere kvalitet.

Oppløsning for mottak (maks.)

• Full høydefinisjon (1080p): Bruker mest data, men du får best mulig bildekvalitet.
  • Høydefinisjon (720p): Bruker mer data, men du får høy bildekvalitet.
  • Standarddefinisjon (360p): (én feed) For å spare data blir de andre deltakernes miniatyrbilder deaktivert.
  • Bare lyd: For å bruke minst mulig data kan du velge bare å høre lyd.
Finn ut hva du trenger for å sende video i 1080p

Viktig: 1080p støttes ikke i Firefox og Safari.

Alle som har en kompatibel enhet, kan motta videoer i 1080p. Bare disse utgavene kan sende video i 1080p:

• Business Plus
  • Business Standard
  • Education Plus
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Starter
  • Google One-abonnenter med minst 2 TB lagringsplass
  • Google Workspace Individual
  • Teaching and Learning Upgrade

Slå på videofokus

Videofokus er tilgjengelig for disse Google Workspace-utgavene, -kontoene og -brukerne
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade-kontoer
  • Workspace Individual
  • Google One-abonnenter med minst 2 TB lagringsplass
Finn ut hva du trenger for å bruke videofokus

Du trenger

Slå på maskinvareakselerasjon

På Windows- eller Mac:

1. Øverst til høyre i et Chrome-vindu klikker du på menyen og så Innstillinger .
  2. Klikk på rullegardinpilen Nedoverpil ved siden av «Avansert» til venstre.
  3. Klikk på System Wrench.
  4. Slå på Bruk maskinvareakselerasjon hvis det er tilgjengelig.
  5. Start Chrome på nytt.

Sjekk om WebGL støttes

Gå til webglreport.com for å sjekke om nettleseren støtter WebGL, og sjekk at det står «No» (Nei) ved «Major Performance Caveat» (Betydelig risiko for begrenset ytelse).

Hvis enheten din er ustabil eller krasjer, kan det hende at nettleseren slår av WebGL. Du kan ikke gjøre bruk av WebGL obligatorisk på ustabile WebGL-enheter. I noen tilfeller kan det hjelpe å oppdatere driverne for grafikkortet eller starte nettleseren på nytt. Finn ut mer om støtte for WebGL.

Automatisk anbefaling for videofokus og -belysning

Automatiske anbefalinger er bare tilgjengelige for deltakere som har enheter med to eller flere kjerner samt hypertrådteknologi.

Når samtalen starter og videofokus er på, sentrerer Meet videoen din på nytt hvis du

• er for langt unna kameraet
  • ikke er sentrert (hvis du ikke er sentrert, kan du også sentrere deg selv på nytt)

Hvis enheten støtter automatiske anbefalinger

• ber Meet deg om å slå på denne funksjonen
  • (hvis du ikke vil at Meet skal justere fokuset, kan du slå av funksjonen)

Slik slår du på videofokus:

1. Åpne Google Meet på datamaskinen.
  2. Velg et videomøte.
  3. Før du blir med i en samtale, eller i løpet av en samtale, klikker du på Mer og så Bruk visuelle effekter .
  4. Klikk på Utseende og så, og slå på Fokus .

Sentrer videoen på nytt

For å unngå forstyrrelser sentrerer ikke Meet brukeren på nytt etter den innledende fokuseringen. Slik justerer du sentrereringen av deg selv i et møte:

I speilvisningsruten

1. Hold markøren over speilvisningsruten.
  2. Klikk på Flere alternativer og så Sentrer på nytt.

I Flere alternativer-menyen

1. Klikk på Flere alternativer og så Bruk visuelle effekter .
  2. Klikk på Utseende og så Sentrer på nytt.

Slå på automatisk justering av videobelysningen

Viktig: Denne innstillingen er bare tilgjengelig på datamaskiner, iPhone og iPad. Hvis du har tilgang til Gemini Enterprise, Gemini Business eller Google One AI Premium, eller hvis du er en betrodd tester via Workspace Labs, kan du bruke «Studiobelysning» i stedet.

Når justering av videobelysning er på, kan Meet registrere om du er undereksponert og forbedre lysstyrken automatisk for å gjøre deg mer synlig. I Meet blir du spurt om du vil slå på denne funksjonen, hvis du er undereksponert og enheten støtter automatiske anbefalinger. Hvis du ikke vil at Meet skal justere lyset automatisk, kan du slå av innstillingen for justering av videobelysning.

Du kan få bedre sanntidsvideo på enheten ved å behandle justeringer av belysning i nettskyen. Denne funksjonen sparer batteri og prosessorkraft og optimaliserer kvaliteten på videomøter.

Finn ut hva du trenger for å bruke visuelle effekter på datamaskin

Slå på maskinvareakselerasjon

Slå på maskinvareakselerasjon på Windows eller Mac:

1. Øverst til høyre i et Chrome-vindu klikker du på menyen Mer og så Innstillinger
  2. Klikk på rullegardinpilen Nedoverpil ved siden av «Avansert» til venstre.
  3. Klikk på System Wrench.
  4. Slå på Bruk maskinvareakselerasjon når det er tilgjengelig.
  5. Start Chrome på nytt.

Sjekk om WebGL støttes

Gå til webglreport.com for å sjekke om nettleseren din støtter WebGL, og se til at det står «No» (Nei) ved «Major Performance Caveat» (Betydelig risiko for begrenset ytelse). Det kan hende at nettleseren deaktiverer WebGL hvis WebGL fører til at enheten blir ustabil eller krasjer. Du kan ikke gjøre bruk av WebGL obligatorisk på ustabile WebGL-enheter. I noen tilfeller kan det hjelpe å oppdatere driverne for grafikkortet eller starte nettleseren på nytt. Finn ut mer om støtte for WebGL

Meet justerer mellom enhets- og skybaserte prosessorer

Justeringer mellom enhets- og skybaserte effektprosessorer gjøres automatisk av Meet. Skybasert behandling blir prioritert for enheter

• med firekjernet prosessor eller lavere (færre enn åtte logiske kjerner)
  • som bruker Virtual Desktop Infrastructure (VDI)

Tips: Hvis du bruker VDI, men ingen GPU er tilgjengelig, brukes skybasert behandling. Dette kan føre til begrenset effektfunksjon. Finn ut hvordan du klargjør nettverket for møter.

Automatisk anbefaling for videofokus og -belysning

Automatiske anbefalinger er bare tilgjengelige for deltakere som har enheter med to eller flere kjerner samt hypertrådteknologi.

Finn ut hva du trenger for å bruke skybasert effektbehandling

Justeringer mellom enhets- og skybaserte effektprosessorer gjøres automatisk av Meet. Skybasert behandling blir prioritert for enheter

• med firekjernet prosessor eller lavere (færre enn åtte logiske kjerner)
  • som bruker Virtual Desktop Infrastructure (VDI)

Denne funksjonen er for tiden tilgjengelig for Windows-, ChromeOS- og Linux-maskiner som overholder enhetsbaserte krav til behandling.

Skybasert effektbehandling er for tiden tilgjengelig for

• utvalgte statiske bakgrunnsbilder (ikke tilgjengelig med VDI)
  • funksjonen for å gjøre noe uskarpt
  • justering av belysning

Viktig: Visuelle effekter med skybasert akselerasjon er tilgjengelig for brukere av Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus og Workspace Individual i utvalgte regioner:

• Sentral-Asia
  • Europa
  • Nord-Afrika
  • Nord-Amerika
  • Sørøst-Asia

Vi jobber med å legge til støtte for flere regioner.

1. Åpne meet.google.com på en datamaskin.
  2. Bli med i et videomøte.
  3. Før du blir med i et møte, eller i løpet av møtet, klikker du på Mer  og så Innstillinger .
  4. Til venstre klikker du på Video etterfulgt av Juster videobelysningen

Hvis du slår på justering av belysningen, kan det gjøre enheten din tregere. Det kan være lurt å slå av denne funksjonen for at andre apper skal kjøre raskere på datamaskinen.

Slå på Retusjer ansiktet ditt

Du kan retusjere utseendet ditt før eller i løpet av et møte. Du kan velge følgende alternativer:

• Lett: Hudutjevning, lysne mørke poser under øynene, lysne det hvite i øynene i mindre grad.
  • Utjevning: Lysne mørke poser under øynene, lysne det hvite i øynene i større grad.
  1. Før du blir med i et møte, klikker du på Bruk visuelle effekter nederst i speilvisningen.
    • Hold markøren over speilvisningen din under et møte. Klikk på Bruk visuelle effekter midt på siden.
  2. Klikk på Utseende etterfulgt av slå på Portrettretusjering.
  3. Velg et alternativ fra rullegardinmenyen.
    • Diskret
    • Jevn
Finn ut hvilke utgaver som har støtte for korrigering av portrett
  • Google One
  • Google Workspace Individual
  • Enterprise Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise / ESKU (eldre versjon)
  • Enterprise Plus
  • G Suite ESKU
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Education Plus
Finn ut hva du trenger for å bruke visuelle effekter på datamaskin

Slå på maskinvareakselerasjon

Slå på maskinvareakselerasjon på Windows eller Mac:

1. Øverst til høyre i et Chrome-vindu klikker du på menyen Mer og så Innstillinger
  2. Klikk på rullegardinpilen Nedoverpil ved siden av «Avansert» til venstre.
  3. Klikk på System Wrench.
  4. Slå på Bruk maskinvareakselerasjon når det er tilgjengelig.
  5. Start Chrome på nytt.

Sjekk om WebGL støttes

Gå til webglreport.com for å sjekke om nettleseren din støtter WebGL, og se til at det står «No» (Nei) ved «Major Performance Caveat» (Betydelig risiko for begrenset ytelse). Det kan hende at nettleseren deaktiverer WebGL hvis WebGL fører til at enheten blir ustabil eller krasjer. Du kan ikke gjøre bruk av WebGL obligatorisk på ustabile WebGL-enheter. I noen tilfeller kan det hjelpe å oppdatere driverne for grafikkortet eller starte nettleseren på nytt. Finn ut mer om støtte for WebGL