Video- en audiokwaliteit verbeteren

U kunt de video- en audio-instellingen aanpassen zodat anderen uw video beter kunnen zien en u beter kunnen horen.

Tip: Voordat u deelneemt aan een vergadering kunt u ook meteen checken welke randapparaten beschikbaar en verbonden zijn. Meer informatie over hoe u uw video en audio controleert in Google Meet

De camera- of videokwaliteit van uw computer wijzigen

U kunt in de onderstaande situaties ook de videokwaliteit verlagen:

• Er zijn vertragingen in de video of audio.
  • De netwerkverbinding is slecht.
  • De accu is bijna leeg.
  • Er zijn weinig data beschikbaar.
  • Andere kwaliteitsproblemen.

De camera- of videoresolutie wijzigen

1. Ga in een webbrowser naar meet.google.com/.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Video.
  3. Kies de instelling die u wilt wijzigen:
    • Camera: Selecteer de juiste camera. Als de camera werkt, ziet u naast Video uw videofeed.
    • Resolutie voor sturen: De kwaliteit van het beeld dat anderen van u zien.
    • Resolutie voor krijgen: De kwaliteit van het beeld dat u ziet van de andere deelnemers.
  4. Klik op Klaar.
Meer informatie over opties voor het instellen van resolutie

Resolutie voor sturen (maximum)

• Full High Definition (1080p): Deze optie is alleen beschikbaar op computers die 1080p aankunnen en voldoende rekenkracht hebben. Gebruikt de meeste data, maar uw camera stuurt beeld van de hoogste kwaliteit.
  • High Definition (720p): Gebruikt meer data, maar uw camera stuurt beeld van hoge kwaliteit.
  • Standard definition (360p): Gebruikt minder data, maar uw camera stuurt beeld van lagere kwaliteit.

Resolutie voor ontvangen (maximum)

• Full High Definition (1080p): Gebruikt de meeste data, maar u krijgt beeld van de hoogste kwaliteit.
  • High Definition (720p): Gebruikt meer data, maar u krijgt een foto van hoge kwaliteit.
  • Standard definition (360p) (één feed): De thumbnails van andere deelnemers zijn uitgeschakeld om data te besparen.
  • Alleen audio: U ziet geen video, zodat er zo weinig mogelijk data wordt gebruikt.
Meer informatie over wat u nodig heeft om 1080p-video te sturen

Belangrijk: 1080p wordt niet ondersteund in Firefox en Safari.

Iedereen met een geschikt apparaat kan 1080p video ontvangen. Alleen in deze versies kan 1080p video worden gestuurd:

• Business Plus
  • Business Standard
  • Education Plus
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Starter
  • Google One-abonnees met 2 TB of meer opslagruimte
  • Google Workspace Individual
  • Teaching and Learning Upgrade

Videoframing aanzetten

Videoframing is beschikbaar in deze Google Workspace-versies
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade-accounts
  • Workspace Individual
  • Google One-abonnees met 2 TB of meer opslagruimte
Meer informatie over wat u nodig heeft voor videoframing

U heeft het volgende nodig:

Hardwareversnelling aanzetten

Aanzetten op Windows of Mac:

1. Klik rechtsboven in een Chrome-venster op Menu en dan Instellingen .
  2. Klik links, naast Geavanceerd, op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op Systeem Wrench.
  4. Zet Hardwareversnelling gebruiken aan als deze optie beschikbaar is.
  5. Start Chrome opnieuw op.

Bekijken of WebGL wordt ondersteund

Op webglreport.com kunt u zien of uw browser WebGL ondersteunt. Controleer of 'Major Performance Caveat' is gemarkeerd als Nee.

Als uw apparaat instabiel is of crasht, zet de browser WebGL mogelijk uit. U kunt WebGL niet afdwingen op instabiele WebGL-apparaten. In sommige gevallen kan het helpen om de stuurprogramma's voor de grafische kaart te updaten of de browser opnieuw op te starten. Meer informatie over WebGL-ondersteuning

Automatische aanbeveling voor videoframing en belichting

Automatische aanbeveling is alleen beschikbaar voor deelnemers op een apparaat met 2 of meer cores met hyperthreading.

Als het Meet-gesprek begint en framing aanstaat, wordt uw video in de volgende gevallen opnieuw geframed of gecentreerd:

• U zit te ver van de camera af.
  • U bent niet gecentreerd. Als u niet gecentreerd bent, kunt u zich ook zelf opnieuw centreren.

Als uw apparaat automatische aanbevelingen ondersteunt, gebeurt het volgende:

• U wordt in Meet gevraagd deze functie aan te zetten.
  • Als u niet wilt dat framing wordt aangepast in Meet, kunt u de functie uitzetten.

Videoframing aanzetten:

1. Open Google Meet op uw computer.
  2. Selecteer een videovergadering.
  3. Klik vooraf of tijdens de vergadering op Meer en dan Visuele effecten toepassen .
  4. Klik op Weergave en dan en zet Framing aan.

De video opnieuw centreren

Nadat een gebruiker is geframed, wordt deze niet meer opnieuw gecentreerd door Meet, om afleidingen te voorkomen. Zo kunt u uzelf tijdens een vergadering opnieuw centreren:

Via de tegel met uw zelfweergave

1. Plaats de cursor op de tegel met uw zelfweergave.
  2. Klik op Meer opties en dan Opnieuw framen.

Via het menu Meer opties

1. Klik op Meer opties en dan Visuele effecten toepassen .
  2. Klik op Weergave en danOpnieuw framen.

Automatische aanpassing van de videobelichting aanzetten

Belangrijk: Deze instelling is alleen beschikbaar op desktops, iPhones en iPads. Als u toegang heeft tot Gemini Enterprise, Gemini Business of Google One AI Premium of als u een betrouwbare tester bent via Workspace Labs, gebruikt u studiobelichting.

Als aanpassing van de videobelichting aanstaat, kan Meet waarnemen of u onderbelicht bent en de helderheid automatisch aanpassen om u beter zichtbaar te maken. Meet vraagt u deze functie aan te zetten als u onderbelicht bent en uw apparaat automatische aanbevelingen ondersteunt. Als u niet wilt dat Meet de belichting automatisch aanpast, kunt u aanpassing van de videobelichting uitzetten.

U kunt vervagingseffecten en belichtingsaanpassingen laten verwerken in de cloud voor betere videoprestaties op uw apparaat. Met deze functie spaart u de batterij en processorkracht en optimaliseert u de kwaliteit van uw videovergaderingen.

Meer informatie over wat u nodig heeft om visuele effecten op een computer toe te passen

Hardwareversnelling inschakelen

Zo schakelt u hardwareversnelling in op Windows of Mac:

1. Klik rechtsboven in een Chrome-venster op Menu Meer en danInstellingen.
  2. Klik links, naast Geavanceerd, op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op Systeem Wrench.
  4. Schakel Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar in.
  5. Start Chrome opnieuw op.

Ondersteuning voor WebGL checken

Check op webglreport.com of uw browser WebGL ondersteunt en bevestig dat Major Performance Caveat is gemarkeerd als No. De browser zet WebGL misschien uit als het apparaat instabiel is of crashes veroorzaakt. U kunt WebGL niet afdwingen op instabiele WebGL-apparaten. In sommige gevallen kan het helpen om de stuurprogramma's voor de grafische kaart te updaten of de browser opnieuw op te starten. Bekijk meer informatie over WebGL-ondersteuning.

Meet past zich aan tussen verwerking op apparaten of in de cloud

Meet past zich automatisch aan tussen effectverwerking op uw apparaat of in de cloud. Meet geeft prioriteit aan cloudgebaseerde effectverwerking voor de volgende apparaten:

• Apparaten met een CPU van 4 of minder cores (minder dan 8 logische cores).
  • Apparaten die virtueledesktop-infrastructuur (VDI) gebruiken.

Tip: Als u VDI gebruikt maar er geen GPU beschikbaar is, wordt er cloudgebaseerde effectverwerking gebruikt. Dit kan ertoe leiden dat bepaalde effectfuncties niet beschikbaar zijn. Meer informatie over hoe u uw netwerk voorbereidt op vergaderingen

Automatische aanbeveling voor videoframing en belichting

Automatische aanbeveling is alleen beschikbaar voor deelnemers op een apparaat met 2 kernen of hoger met hyperthreading.

Meer informatie over wat u nodig heeft voor cloudgebaseerde effectverwerking

Meet past zich automatisch aan tussen effectverwerking op uw apparaat of in de cloud. Meet geeft prioriteit aan cloudgebaseerde effectverwerking voor de volgende apparaten:

• Apparaten met een CPU van 4 of minder cores (minder dan 8 logische cores).
  • Apparaten die virtueledesktop-infrastructuur (VDI) gebruiken.

Deze functie is momenteel beschikbaar voor Windows-, ChromeOS- en Linux-apparaten die voldoen aan apparaatgebaseerde verwerkingsvereisten.

Cloudgebaseerde effectverwerking is momenteel beschikbaar voor:

• Beheerde statische achtergrondafbeeldingen (niet beschikbaar met VDI)
  • Vervagen
  • Belichting aanpassen

Belangrijk: Visuele effecten die cloudgebaseerde verwerking gebruiken, zijn beschikbaar voor gebruikers van Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus en Workspace Individual in deze regio's:

• Centraal-Azië
  • Europa
  • Noordelijk Afrika
  • Noord-Amerika
  • Zuidoost-Azië

We werken eraan om deze functie uit te breiden naar meer regio's.

1. Open meet.google.com op uw computer.
  2. Neem deel aan een videovergadering.
  3. Klik voordat u deelneemt of tijdens de vergadering op Meer  en dan Instellingen .
  4. Klik links op Video en dan Videobelichting aanpassen

Als u belichtingsaanpassing aanzet, kan uw apparaat langzamer worden. U kunt deze functie uitzetten zodat andere apps sneller werken op uw computer.

Portret retoucheren aanzetten

U kunt uw uiterlijk voor of tijdens een vergadering licht verbeteren. U kunt de volgende opties selecteren:

• Subtiel: Huid gladder maken, wallen onder ogen lichter maken en ogen enigszins witter maken.
  • Glad: Huid gladder maken, wallen onder ogen lichter maken en ogen enigszins witter maken.
  1. Klik voordat u deelneemt aan een vergadering onderaan de zelfweergave op Visuele effecten toepassen .
    • Plaats tijdens een vergadering de cursor op uw zelfweergave. Klik in het midden op Visuele effecten toepassen .
  2. Klik op Weergave en dan zet Portret retoucheren aan.
  3. Selecteer een optie in het dropdownmenu:
    • Subtiel
    • Glad
Meer informatie over welke versies Portret retoucheren ondersteunen
  • Google One
  • Google Workspace Individual
  • Enterprise Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise / ESKU (ouder)
  • Enterprise Plus
  • G Suite ESKU
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Education Plus
Meer informatie over wat u nodig heeft om visuele effecten op een computer toe te passen

Hardwareversnelling inschakelen

Zo schakelt u hardwareversnelling in op Windows of Mac:

1. Klik rechtsboven in een Chrome-venster op Menu Meer en danInstellingen.
  2. Klik links, naast Geavanceerd, op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op Systeem Wrench.
  4. Schakel Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar in.
  5. Start Chrome opnieuw op.

Ondersteuning voor WebGL checken

Check op webglreport.com of uw browser WebGL ondersteunt en bevestig dat Major Performance Caveat is gemarkeerd als No. De browser zet WebGL misschien uit als het apparaat instabiel is of crashes veroorzaakt. U kunt WebGL niet afdwingen op instabiele WebGL-apparaten. In sommige gevallen kan het helpen om de stuurprogramma's voor de grafische kaart te updaten of de browser opnieuw op te starten. Bekijk meer informatie over WebGL-ondersteuning.