Google Meet- ja Google Duo ‑sovellusten kuvakkeet muuttuvat. Lue lisää.

Video- ja audioasetusten muuttaminen

Voit säätää kameraa ja mikrofonia, jotta muut kuulevat sinut paremmin ja jotta videokuva olisi selkeämpi.

Kamera-asetusten muuttaminen

1. Avaa tietokoneella meet.google.com.
  2. Liity videokokoukseen.
  3. Klikkaa ennen kokoukseen liittymistä tai sen aikana Lisää "" ja sitten Asetukset "".
  4. Valitse vasemmalta Video ja sitten Kamera.
  5. Valitse haluamasi asetus.
  6. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Sulje .

Tietokoneen kameran tai videokuvan laadun vaihtaminen

Vähennä videokuvan laatua, jos havaitset seuraavia ongelmia:

• videon tai audion viiveet
  • heikko verkkoyhteys
  • akku on lähes tyhjä
  • datankäytön rajoitukset
  • muut laatuongelmat.

Kameran tai videon resoluution muuttaminen

1. Avaa selaimella meet.google.com/.
  2. Valitse Asetukset Asetuksetja sittenVideo.
  3. Valitse muutettava asetus:
    • Kamera: Valitse kameralaite. Jos kamera toimii, näet videokuvan Video-kohdan oikealla puolella.
    • Lähtevä resoluutio: Muiden näkemän videokuvan laatu.
    • Saapuva resoluutio: Muista osallistujista näkemäsi videokuvan laatu.
  4. Valitse Valmis.

Resoluutioasetukset

Lähtevä resoluutio (paras)

• Teräväpiirto (720p): (Saatavana tietokoneilla, joissa on vähintään neliydinsuoritin) Kuluttaa enemmän dataa, mutta kameran lähettämä kuvanlaatu on parempi.
  • Normaali tarkkuus (360p): Käyttää vähemmän dataa, mutta kameran lähettämä kuvanlaatu on heikompi.

Saapuva resoluutio (paras)

• Teräväpiirto (720p): (Saatavana tietokoneilla, joissa on vähintään neliydinsuoritin) Käyttää enemmän dataa, mutta näkemäsi kuvan laatu on parempi.
  • Normaali tarkkuus (360p): Käyttää vähemmän dataa, mutta näkemäsi kuvan laatu on heikompi.
  • Normaali tarkkuus (360p): (yksi syöte) Muiden osallistujien pikkukuvat poistetaan käytöstä datankäytön vähentämiseksi.
  • Vain ääni: Videota ei näytetä, jotta dataa käytettäisiin mahdollisimman vähän.

Kaiuttimien ja mikrofonin asetusten vaihtaminen

Vinkki: Jos mikrofoni ja ulkoinen kaiutin eivät sovi yhteen, ääni voi kaikua. Äänenlaatu on paras, kun käytät kuulokemikrofonia.
  1. Avaa tietokoneella meet.google.com.
  2. Liity videokokoukseen.
  3. Klikkaa ennen kokoukseen liittymistä tai sen aikana Lisää "" ja sitten Asetukset "".
  4. Klikkaa vasemmalta Audio ja sitten ja valitse muutettava asetus:
    • Mikrofoni
    • Kaiuttimet
  5. Valinnainen: Testaa kaiuttimesi klikkaamalla Testaa.
  6. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Sulje .

Videon valaistuksen automaattisen säädön laittaminen päälle

Tärkeää: Tämä asetus on käytettävissä vain tietokoneella ja iOS-laitteilla.

Kun videon valaistuksen säätö on päällä, Meet havaitsee alivalotuksen ja parantaa näkyvyyttäsi automaattisesti lisäämällä kirkkautta. Meet kehottaa sinua laittamaan tämän ominaisuuden päälle, jos se havaitsee alivalotuksen ja laitteesi tukee automaattista suositusta. Jos et halua, että Meet säätää valotusta automaattisesti, voit ottaa videon valaistuksen säädön pois päältä.

Laitteet käsittelevät reaaliaikaisia videoita paremmin, kun käytät taustan valaistuksen säätöä pilvessä. Ominaisuus säästää akkua ja prosessoritehoa ja optimoi videokokouksen laadun.

Lue, mitä videon automaattiseen valaistuksen säätöön tarvitaan
  • Selainversio, joka tukee tätä ominaisuutta:
  • Chrome, jossa on laitteistokiihdytys päällä.
  • WebGL:ää tukeva selain.
  • 64-bittinen käyttöjärjestelmä.

Laitteistokiihdytyksen käyttöönotto

Laitteistokiihdytyksen laittaminen päälle Windows- tai Mac-tietokoneella:

1. Valitse Chrome-ikkunan oikeasta yläkulmasta Valikko Lisää ja sitten Valitse Asetukset
  2. Klikkaa vasemmalta Lisäasetukset-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse Järjestelmä Wrench.
  4. Laita päälle Käytä laitteistokiihdytystä, jos mahdollista.
  5. Käynnistä Chrome uudelleen.

WebGL‑tuen tarkistaminen

Tarkista osoitteesta webglreport.com, onko selaimessasi WebGL‑tuki. Tarkista myös, että “Major Performance Caveat” ‑kohdan asetuksena on “No”. Selaimesi saattaa poistaa WebGL:n käytöstä, jos laite on epävakaa tai aiheuttaa kaatumisia. Et voi pakottaa WebGL:ää käyttöön epävakailla WebGL-laitteilla. Joskus ongelmat ratkeavat, kun päivität näytönohjaimen ajurin tai käynnistät selaimen uudelleen. Lue lisää WebGL-tuesta

Automaattinen suositus

Automaattinen suositus on käytettävissä vain, jos osallistujan laitteessa on vähintään kaksi ydintä ja se tukee hypersäikeistystä.

Katso, mitä tarvitset pilvipohjaisten tehosteiden käsittelyyn

Meet siirtyy automaattisesti laitteiden ja pilvipohjaisten tehosteiden prosessorien välillä. Meet priorisoi pilvipohjaisen käsittelyn laitteissa, joissa on korkeintaan neliytiminen prosessori (alle kahdeksan loogista ydintä). Ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla Windows-, Chrome- ja Linux-käyttöjärjestelmää käyttäville laitteille, jotka täyttävät laitepohjaiset käsittelyvaatimukset.

Tärkeää: Pilvipohjaista kiihdytintä käyttävät visuaaliset tehosteet ovat Google Workspace Business Standard-, Business Plus-, Enterprise Standard-, Enterprise Plus- ja Workspace Individual ‑käyttäjien saatavilla ehdot täyttävillä alueilla:

• Keski-Aasia
  • Eurooppa
  • Pohjois-Afrikka
  • Pohjois-Amerikka
  • Kaakkois-Aasia

Uusia alueita on tulossa.

1. Avaa tietokoneella meet.google.com.
  2. Liity videokokoukseen.
  3. Klikkaa ennen kokoukseen liittymistä tai sen aikana Lisää "" ja sitten Asetukset "".
  4. Valitse vasemmalta Video ja sitten Säädä videon valaistusta

Valaistuksen säädön ottaminen käyttöön voi hidastaa laitettasi. Ominaisuus kannattaa laittaa pois päältä, jotta muut sovellukset toimivat nopeammin tietokoneella.