Jos haluat testata reaaliaikaisia tekstityskäännöksiä, rekisteröidy Meetin tekstityskäännösten betaohjelmaan.

Video- ja audioasetusten muuttaminen

Voit säätää kameraa ja mikrofonia, jotta muut kuulevat sinut paremmin ja jotta videokuva olisi selkeämpi.

Kamera-asetusten muuttaminen

1. Avaa tietokoneella meet.google.com.
  2. Liity videopuheluun.
  3. Klikkaa ennen puheluun liittymistä tai sen aikana Lisää "" ja sitten Asetukset "".
  4. Valitse vasemmalta Video ja sitten Kamera .
  5. Valitse haluamasi asetus.
  6. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Sulje .

Tietokoneen kameran tai videokuvan laadun vaihtaminen

Vähennä videokuvan laatua, jos havaitset seuraavia ongelmia:

• videon tai audion viiveet
  • heikko verkkoyhteys
  • akku on lähes tyhjä
  • datankäytön rajoitukset
  • muut laatuongelmat.

Kameran tai videon resoluution muuttaminen

1. Avaa selaimella meet.google.com/.
  2. Valitse Asetukset Asetuksetja sittenVideo.
  3. Valitse muutettava asetus:
    • Kamera: Valitse kameralaite. Jos kamera toimii, näet videokuvan Video-kohdan oikealla puolella.
    • Lähtevä resoluutio: Muiden näkemän videokuvan laatu.
    • Saapuva resoluutio: Muista osallistujista näkemäsi videokuvan laatu.
  4. Valitse Valmis.

Resoluutioasetukset

Lähtevä resoluutio (paras)

• Teräväpiirto (720p): (Saatavana tietokoneilla, joissa on vähintään neliydinsuoritin) Kuluttaa enemmän dataa, mutta kameran lähettämä kuvanlaatu on parempi.
  • Normaali tarkkuus (360p): Käyttää vähemmän dataa, mutta kameran lähettämä kuvanlaatu on heikompi.

Saapuva resoluutio (paras)

• Teräväpiirto (720p): (Saatavana tietokoneilla, joissa on vähintään neliydinsuoritin) Käyttää enemmän dataa, mutta näkemäsi kuvan laatu on parempi.
  • Normaali tarkkuus (360p): Käyttää vähemmän dataa, mutta näkemäsi kuvan laatu on heikompi.
  • Normaali tarkkuus (360p): (yksi syöte) Muiden osallistujien pikkukuvat poistetaan käytöstä datankäytön vähentämiseksi.
  • Vain ääni: Videota ei näytetä, jotta dataa käytettäisiin mahdollisimman vähän.

Kaiuttimien ja mikrofonin asetusten vaihtaminen

Vinkki: Jos mikrofoni ja ulkoinen kaiutin eivät sovi yhteen, ääni voi kaikua. Äänenlaatu on paras, kun käytät kuulokemikrofonia.
  1. Valitse vaihtoehto:
    • Siirry ennen kokousta osoitteeseen https://meet.google.comja sittenklikkaa Asetukset Asetuksetja sittenYleiset.
    • Kun kokous on käynnissä, klikkaa, Lisää Lisääja sittenAsetukset Asetuksetja sittenAudio.
  2. Valitse muutettava asetus:
    • Mikrofoni: Valitse mikrofonilaitteesi.
    • Kaiuttimet: Valitse kaiuttimesi. Testaa kaiuttimesi klikkaamalla Testaa.
  3. Valitse Valmis.

Videon valaistuksen automaattisen säädön laittaminen päälle

Tärkeää: Tämä asetus on käytettävissä vain tietokoneella ja iOS-laitteilla.

Kun videon valaistuksen säätö on päällä, Meet havaitsee alivalotuksen ja parantaa näkyvyyttäsi automaattisesti lisäämällä kirkkautta. Meet kehottaa sinua laittamaan tämän ominaisuuden päälle, jos se havaitsee alivalotuksen ja laitteesi tukee automaattista suositusta. Jos et halua, että Meet säätää valotusta automaattisesti, voit ottaa videon valaistuksen säädön pois päältä.

Mitä tarvitset

• Selainversio, joka tukee tätä ominaisuutta:
  • Chrome, jossa on laitteistokiihdytys päällä.
  • WebGL:ää tukeva selain.
  • 64-bittinen käyttöjärjestelmä.

Laitteistokiihdytyksen käyttöönotto

Laitteistokiihdytyksen laittaminen päälle Windows- tai Mac-tietokoneella:

1. Valitse Chrome-ikkunan oikeasta yläkulmasta Valikko Lisää ja sitten Valitse Asetukset
  2. Klikkaa vasemmalta Lisäasetukset-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse Järjestelmä Wrench.
  4. Laita päälle Käytä laitteistokiihdytystä, jos mahdollista.
  5. Käynnistä Chrome uudelleen.

WebGL‑tuen tarkistaminen

Tarkista osoitteesta webglreport.com, onko selaimessasi WebGL‑tuki. Tarkista myös, että “Major Performance Caveat” ‑kohdan asetuksena on “No”. Selaimesi saattaa poistaa WebGL:n käytöstä, jos laite on epävakaa tai aiheuttaa kaatumisia. Et voi pakottaa WebGL:ää käyttöön epävakailla WebGL-laitteilla. Joskus ongelmat ratkeavat, kun päivität näytönohjaimen ajurin tai käynnistät selaimen uudelleen. Lue lisää WebGL-tuesta

Automaattinen suositus

Automaattinen suositus on käytettävissä vain, jos osallistujan laitteessa on vähintään kaksi ydintä ja se tukee hypersäikeistystä.

1. Avaa tietokoneella meet.google.com.
  2. Liity videopuheluun.
  3. Klikkaa ennen puheluun liittymistä tai sen aikana Lisää "" ja sitten Asetukset "".
  4. Valitse vasemmalta Video ja sitten Säädä videon valaistusta

Valaistuksen säädön ottaminen käyttöön voi hidastaa laitettasi. Ominaisuus kannattaa laittaa pois päältä, jotta muut sovellukset toimivat nopeammin tietokoneella.